Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 3-9-2016



Το Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου 2016, αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και τα νησιά του βορείου Ιονίου. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά.

Αυτές είναι οι ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο – Δείτε τον πλήρη κατάλογο

Πλήρης κατάλογος βοτάνων και οι θεραπείες τους…
Μάθε τις θεραπευτικές ιδιότητες κάθε βοτάνου μέσα από έναν εύχρηστο αλφαβητικό κατάλογο των βοτάνων της ελληνικής φύσης!

Το ΑΠΘ διοργανώνει Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας -Φιναλίστ από Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία



Μια ξεχωριστή Ολυμπιάδα αρχίζει, αύριο, στη Θεσσαλονίκη για 14 νέους που ζουν στο εξωτερικό αλλά αγαπούν και μελετούν την ελληνική γλώσσα. 

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών, τα οποία θα εξεταστούν στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.

Πώς μπορούν οι υποψήφιοι να δουν τα γραπτά τους από τις πανελλαδικές



Από την 1η έως και την 30η Σεπτεμβρίου μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη από παράβολο για να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία.
Το παράβολο εκδίδεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από την εφαρμογή του e-Παραβόλου στον ΚΑΕ 3743, με ονομασία «παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων»,

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα



Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου έθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα.
"Ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 22η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09.00, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του εν λόγω νόμου" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050


Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050

Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050, προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης, αναφέροντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο, ο πληθυσμός στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα.

ΑΠΘ: Μικρή η ζήτηση για τις Φοιτητικές Εστίες -Εως 20/9 η υποβολή αιτήσεων

Μία θέση στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα διεκδικήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι πρωτοετείς φοιτητές, για να "στεγάσουν" τη φοιτητική τους ζωή σε έναν χώρο εννέα τετραγωνικών μέτρων με κρεβάτι, ντουλάπα και νιπτήρα.

Το αετόπουλο στο κοτέτσι

Chicken_by_Ugil
"Μια άνοιξη ένας αγρότης διασκέδαζε καθημερινά μ' ένα ζευγάρι αετών που τους έβλεπε να πετούν, να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στο κτήμα του.
Όταν μετά από μερικές μέρες τους έχασε, πήγε στον τόπο όπου είχε εντοπίσει ότι κατέβαιναν, για να δει τι υπήρχε εκεί, βρήκε μια εγκαταλειμμένη φωλιά μ' ένα αυγό μέσα. Πήρε το αυγό, το πήγε στο κοτέτσι και το έβαλε μαζί με τα αυγά μιας κότας, με την ελπίδα να το κλωσήσει εκείνη, να γεννηθεί το αετόπουλο, να μεγαλώσει και να πετάξει.

Καταρρέει η κυβέρνηση μαζί με την ΔΕΗ που πάει για λουκέτο!

wpid-wp-1472664486018.jpeg
Αν ήμασταν συνειδητοποιημένος και σωστός λαός, θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.

9 Απίστευτα οφέλη της πρόπολης για την υγεία μας!


Η πρόπολη για αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί απο πολλούς πολιτισμούς για τις αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αποτοξινωτικές της ιδιότητες. Η πρόπολη, γνωστή και ως «Ρώσσικη πενικιλλίνη» ή «κόλλα μελισσών», είναι μια κολλώδης ουσία που οι μέλισσες μαζεύουν απο διάφορα δέντρα και άλλες φυτικές ρητίνες.

Βραβεύτηκε για την ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη ο Κώστας Σισμανίδης

Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στα Αρχαία Στάγειρα, μεταξύ των επιστημόνων και των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» ήταν και ο Γιάννης Πλούταρχος ο οποίος τραγούδησε στα πλαίσια του event

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διήμερη εκδήλωση, με τίτλο «Αριστοτελικά Εντυπώματα», που διοργάνωσαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στο Δήμο Αριστοτέλη για τα «2.400 χρόνια Αριστοτέλη», υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Foundation G. Sciacca, καθώς και του Συλλόγου Πτυχιούχων «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Kοινωφελής Εργασία: 23.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε 274 δήμους


Kοινωφελής Εργασία: 23.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε 274 δήμους

Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 23.000 ανέργων σε 274 δήμους της χώρας μέσω του προγράμματοςΚοινωφελούς Εργασίας. Αυτό τόνισε κατά την συνάντηση με την ΚΕΔΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η Ελλάδα στην 1η θέση των καλύτερων χωρών του πλανήτη

Σύμφωνα με τα Readers' Travel Awards του CNT, η χώρα μας αναδεικνύεται ως η αγαπημένη για την πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού από όλο τον κόσμο

H καλύτερη χώρα στον κόσμο για το 2016 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τους αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller.

Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες - Όλες οι αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες - Όλες οι αντιδράσεις  (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την πρώτη άδεια υπερθεμάτισε ο ΣΚΑΙ με τίμημα 43.6 εκατ. ευρώ ενώ για την δεύτερη άδεια υπερθεμάτισε το σχήμα Καλογρίτσα με 52.6 εκατ. ευρώ. Την τρίτη άδεια πήρε ο Αντ1 με 75.9 εκατ. ευρώ και για την τέταρτη άδεια υπερθεμάτισε το σχήμα Μαρινάκη με 73.9 εκατ. ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/9/2016

          

                       

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.