Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 7-9-2016



Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου αναμένονται νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ανατολική Μακεδονία το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται πιθανότατα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ιερά Σύνοδος προς Φίλη: «Μόνο με προεδρικό διάταγμα μπορείς να καταργήσεις την πρωινή προσευχή»


του Πέτρου Αναστασίου

«Δεν μπορεί να καταργηθεί με μία απλή υπουργική εγκύκλιο η πρωινή προσευχή στα σχολεία γιατί υπάρχει προεδρικό διάταγμα που την ορίζει» διευκρινίζεται από την Ιερά Σύνοδο, σε απάντηση στον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη που «ξέχασε» στην συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου να αναφέρει την υποχρέωση της με την αρχή του σχολικού έτους.

Ζητούνται λοιπόν άξιοι Έλληνες. Εμπρός για μια νέα Παλιγγενεσία!


Αντγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

''Η ώρα ήλθεν, ώ Έλληνες! Eίναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα. Ας κινηθώμεν λοιπόν με εν κοινόν φρόνημα, oι πλούσιοι ας καταβάλωσιν μέρος της ιδίας περιουσίας, oι ιερoί ποιμένες ας εμψυχώσωσι τον λαόν με το ίδιόν των παράδειγμα, και oι πεπαιδευμένοι ας συμβουλεύσωσιν τα ωφέλιμα. Η Πατρίς μας προσκαλεί''!

5 προς 6 Σεπτεμβρίου 1955: Η αρχή του κακού για την μεγάλη γενοκτονία των Ελλήνων της Πόλης!


Τὰ μεσάνυχτα τῆς 5ης πρὸς τὴν 6η Σεπτεμβρίου 1955, ἐξερράγη ἡ περίφημη βόμβα στὸν κῆπο τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου Θεσσαλονίκης καὶ ἔξω ἀπό τὸ φερόμενο ὡς σπίτι τοῦ Κεμᾶλ, ποὺ δὲν ἔπαθε καμμία ζημιὰ, ἐκτός ἀπό δύο παράθυρα ποὺ ἔσπασαν.

Έρευνα δείχνει πως η πόση Χυμού Κουρκουμά Ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο Γυμναστήριο!


Όσα περισσότερα μαθαίνουν οι ερευνητές για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά, τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό το μπαχαρικό. Υπάρχουν πάνω από 5.000 μελέτες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της ρίζας για τη θεραπεία του καρκίνου, της αρθρίτιδα, του διαβήτη, και της κατάθλιψης που μπορεί να συγκριθεί κάλλιστα σε αποτελεσματικότητα με τα φάρμακα.

Σχεδόν ένα στα δύο παιδιά με οσφυαλγία λόγω βαριάς τσάντας!



  • Η σχολική τσάντα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε βάρος, το 10% του βάρους του παιδιού, ενώ σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα αποτελεί και το μέγεθος του θρανίου που δεν αλλάζει, σύμφωνα με την μυοσκελετική ανάπτυξη των μαθητών.

Ουρές στα Ειρηνοδικεία για αποποιήσεις κληρονομιών..


  • Σε καθημερινή βάση δεκάδες πολίτες πηγαίνουν στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας με σκοπό να αποποιηθούν ακίνητα μικρής και μεγάλης αξίας που κληρονομούν από τους γονείς και τους συγγενείς τους.
  • Εάν για πολλές δεκαετίες η κληρονομιά ενός ακινήτου στην Ελλάδα αποτελούσε... «ευλογία» και «δώρο», στα χρόνια της ύφεσης έχει μετατραπεί για χιλιάδες κληρονόμους σε... «κατάρα» και...δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη.

Στους δρόμους την Παρασκευή οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης



  • Την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού κατήγγειλε για ακόμη μία φορά το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 07.00 το πρωί της Παρασκευής (9 Σεπτεμβρίου), ξεκινώντας από το «Ιπποκράτειο» με κατεύθυνση προς το ΑΧΕΠΑ, το «Γεννηματάς» και το «Άγιος Δημήτριος» για να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τακτοποίηση αυθαιρέτων


Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Για δύο ακόμη χρόνια παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση τωναυθαίρετων κτισμάτων, όπως προβλέπει ο νέος νέος νόμος, που τίθεται σε ισχύ από τις 8 Οκτωβρίου.

Μείωση των προστίμων για ειδικές, ευάλωτες κατηγορίες

Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Τα κενά, τα θρησκευτικά, τα ολοήμερα, η απεργία


Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου κανονικά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Κόρινθο όπου βρέθηκε σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας - Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα η υπουργός υπογράμμισε ότι, «έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου κανονικά, αυτή είναι απόλυτη δέσμευση του υπουργείου συλλογικά και του υπουργού Παιδείας του κ. Φίλη προσωπικά».

«Χαράτσι» ΕΝΦΙΑ σε άνεργους και φτωχούς ιδιοκτήτες

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα κατά το προηγούμενο έτος χάνουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και καλούνται να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο το δυσβάσταχτο αυτό φόρο!

Ο λόγος είναι ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εφάρμοσε και φέτος -με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών- ένα «κόλπο»

ΟΑΣΘ: Δυνατότητα Χρήσης Χρεωστικών – Πιστωτικών Καρτών στα Εκδοτήρια

Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. προς το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ότι από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 θα λειτουργήσει πιλοτικά η δυνατότητα αγοράς καρτών απεριορίστων διαδρομών και εισιτηρίων μέσω του συστήματος POS με την χρήση των παρακάτω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών:

Στη Λάρισα θα διεξαχθούν τρία νέα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνει Προγράμματα Εξειδίκευσης στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και εντάσσονται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς τον περασμένο Ιούλιο.

ΞΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ιατρική γνώση και εμπειρία υψηλού επιπέδου «εξάγουν» Έλληνες γιατροί ,με διακρίσεις στον τομέα τους , παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που εδώ και έξι χρόνια ταλανίζει την χώρα μας.

Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τις ελληνικές διακρίσεις και το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένοι επιστήμονες να εκπαιδευτούν στην χώρα μας από τους καταξιωμένους στον τομέα τους Έλληνες συναδέλφους τους .

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital, εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/9/2016

           

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.