Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 10-9-2016



Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, σε περιοχές του Ιονίου, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Ποιός θα πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα του Mega;


2z1z7bc8

Κοίτα Ελληναρά μου ποίες τράπεζες πας και ανακεφαλαιοποιείς στα 6 χρονιά μνημονίων που σε κυβερνάνε πολίτικοι χαβαλέδες και μιζαδοροι, την στιγμή που σου πέρνουν τα σπίτια και τα κοτέτσια για να πληρώνουν τους μαφιόζους!

Capital controls: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «παλιό» και το «νέο» χρήμα

Μετά τη σταδιακή χαλάρωση των capital contriols, οι καταθέτες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανάληψη από τις καταθέσεις που έκαναν μετά τις 22 Ιουλίου 2016.

Ο λόγος γίνεται για χαρτονομίσματα που κατατίθενται με οποιοδήποτε τρόπο σε λογαριασμούς καταθέσεων, μετά την τελευταία απόφαση χαλάρωσης των capital controls, σύμφωνα με το moneyonline.gr.

Υπάρχει ελληνικό μη επανδρωμένο αερόχημα ...και θα το δούμε στη ΔΕΘ!



  • Το HCUAV RX-1 είναι το πρώτο του είδους "Made in Greece"
  • Σχεδιάστηκε στο ΑΠΘ και κατασκευάστηκε στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

 Φέρει σφραγίδα "Made in Greece". Ζυγίζει λίγο παραπάνω από...έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο

Δ. Θεσσαλονίκης: Εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός φωτισμός σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα



Η σύμβαση του έργου «Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα» υπογράφηκε σήμερα, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά.




  • Στις 12 Σεπτέμβριου ανοίγουν τα σχολεία και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά.


Ειδικότερα, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

«Τέλος» το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπου απαγορεύεται και το κανονικό

Με την ευρύτατη συναίνεση της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των νέων καπνικών προϊόντων καθώς και η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία που θέτει προδιαγραφές για την εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων, καταγράφηκαν ωστόσο ενστάσεις περί «γραφειοκρατικής αντίληψης»

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν από τα κανάλια


Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν από τα κανάλια

Δύο προγράμματα που σχεδίασε και προωθεί η κυβέρνηση για το μέλλον των εργαζόμενων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συνάντησης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, με τους προέδρους και εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ και της ΠΟΕΣΥ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στρατηγός Δρακωνάκης προς Καμμένο:"Με πιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;"

Τον αντιστράτηγο ε.α κ. Ιωάννη Δρακωνάκη τον γνώρισα ως διοικητή της ΙΜΠ. Άριστος αξιωματικός, προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, αποστρατεύτηκε ΑΔΙΚΩΣ (προφανώς ο πατριωτικός του λόγος χαλούσε από τότε την...πιάτσα!) τον Μάρτιο του 2013 ως Μέραρχος, την στιγμή που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη στο στράτευμα. Ο Στρατηγός Δρακωνάκης με ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ζητά να πληροφορηθεί με πιο δικαίωμα φορά την στολή παραλλαγής (σ.σ και μάλιστα όχι των Ενόπλων μας Δυνάμεων). "Με πιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;" λέει ο Στρατηγός προς τον κ. Καμμένο. Η επιστολή του έχει ως εξής:

Ανεμοστρόβιλος σήκωσε αυτοκίνητα στην Ηλεία!



  • Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το μεσημέρι ανεμοστρόβιλος στο Βαρθολομιό, αλλά και στα χωριά Μάχου, Δήμητρα και Μπόρσι, στην Ηλεία.

Όπως...δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ξηλώθηκαν κολόνες στη ΔΕΗ και δέντρα, ενώ δεκάδες είναι οι κατοικίες που υπέστησαν ζημιές στις στέγες.

Ρίχνει “μαύρο” στη ΔΕΘ η ΕΣΗΕΑ –Απεργία το Σάββατο στα κανάλια –Δεν θα μεταδοθεί η ομιλία του Τσίπρα

Με 24ωρη απεργία... κατόπιν εορτής αποφάσισαν να απαντήσουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το κλείσιμο των καναλιών που αναμένεται να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, οι Ενώσεις του Τύπου, έπειτα από απόφαση του Διασωματειακού.

Αν και οι ανησυχίες των εργαζομένων για την τύχη τους εκφράζονταν μήνες τώρα, οι Ενώσεις Δημοσιογράφων, Τεχνικών και Διοικητικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ,

Παραολυμπιακοί: Xρυσό και χάλκινο στην σφαιροβολία για την Ελλάδα


Παραολυμπιακοί: Xρυσό και χάλκινο στην σφαιροβολία για την Ελλάδα

Το πρώτο χρυσό ήρθε για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με πανηγυρικό τρόπο καθώς στην σφαιροβολία (κατηγορία F32) ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με βολή στα 10.39μ πήρε την πρώτη θέση, ενώ παράλληλα έκανε και Παγκόσμιο ρεκόρ!

Αλλάζουν όλα στο Γυμνάσιο με Προεδρικό Διάταγμα από το υπουργείο Παιδείας!

Οκτώ αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των Γυμνασίων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και μάλιστα όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, θα ισχύσουν για την σχολική χρονιά που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες με Προεδρικό Διάταγμα. 
Μεταξύ άλλων τα μαθήματα επεκτείνονται έως τις 31 Μαϊου και τα γνωστικά αντικείμενα γίνονται τέσσερα για όλες τις τάξεις.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/9/2016

          

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.