Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 15-9-2016




Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Γαλακτοβιομηχανία σε μέγεθος... container made in Θέρμη!

Το ΤυροΒox δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες κτηνοτρόφους να παράξουν το δικό τους τυρί και πληροί όλες τις προϋποθέσεις και απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας

Μέχρι και την Ιθάκη θα ταξιδέψει το "ΤυροΒox", η πρώτη έκδοση του οποίου “γεννήθηκε” το 2012 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με σκοπό να δώσει στους Έλληνες κτηνοτρόφους τη δυνατότητα να παράξουν μόνοι τους τυρί, με νόμιμο τρόπο. Πρόκειται για μια κατασκευή τύπου container με πάνελ, στο εσωτερικό του οποίου λειτουργεί πλήρες τυροκομείο. Με τη χρήση του, ο κάθε κτηνοτρόφος έχει τη δυνατότητα να ελέγχει με ακρίβεια την παραγωγή του, εξασφαλίζοντας έτσι και σταθερό εισόδημα για την οικογένειά του, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Απίστευτο: Η Tesla θέλει Ελλάδα και την διώχνουν…


tesla-model-s

Ακόμα μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θέλει να δημιουργήσει η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της, η οποία έχει κορυφωθεί με το νέο πιο οικονομικό αυτοκίνητό της το Model 3 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ), αλλά και η έλευση του νέου SUV (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  έχει αυξήσει τις ανάγκες παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η εταιρεία έχει λάβει 325.000 παραγγελίες για το Model 3.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Αλλάζουν τα πάντα στο Λασίθι (ΦΩΤΟ)


160913_083606

Το πράσινο φως αναμένεται να δώσει έστω και με καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου, το υπουργείο Υποδομών για την χρηματοδότηση των συμπληρωματικών έργων ενίσχυσης της γέφυρας του Χαμεζίου ώστε να ολοκληρωθεί ένα από τα πιο μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα: μια γέφυρα 840 μέτρων (η μεγαλύτερη στην Κρήτη) η οποία μαζί με το δρόμο πριν και μετά θα αλλάξει την περιοχή και την κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη, που τόσο ταλαιπωρείται!

Βρετανία: Σε κυκλοφορία τα πρώτα πλαστικά χαρτονομίσματα

Τα νέα χαρτονομίσματα είναι φτιαγμένα από πολυμερές, μια εύκαμπτη, λεπτή πλαστική ύλη που είναι καθαρότερη, λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον και πιο δύσκολο να πλαστογραφηθεί σε σύγκριση με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) έριξε σήμερα στην αγορά τα πρώτα πλαστικά χαρτονομίσματα, με εκείνο των 5 λιρών που εικονίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να κυκλοφορεί αρχικά στην Αγγλία και την Ουαλία.

Συνταξιούχος ετών 38 - Η αιτία της καταστροφής μας

Του Στρατή Μαζίδη

Βρίσκεται εδώ και περίπου 15 χρόνια στη σύνταξη. Είναι 53 χρονών. Υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία. Ναι, βγήκε στη σύνταξη στα 38! Τα 38 είναι μια ηλικία που άλλοι πχ ξεκινούν τη ζωή τους, όσοι για παράδειγμα αποκτούν πολλά πτυχία. 

Ακίνητα: 1.000 ευρώ το χαράτσι για τους ιδιοκτήτες –Ποια είναι τα νέα πιστοποιητικά –Ποιοι πληρώνουν τη... νύφη

Τρία νέα έγγραφα προστέθηκαν στην ήδη μεγάλη λίστα με τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πρόκειται για τρία έγγραφα που θα χρειαστούν όσοι θέλουν είτε να νοικιάσουν είτε να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο.
Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς τα νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης ούτε λίγο ούτε πολύ στα 1.000 ευρώ.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ – Ποιους αφορούν


Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ – Ποιους αφορούν

Προ των πυλών είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 810 θέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αφορούν άτομα με απολυτήριο Λυκείου.
Οι διαγωνισμοί θα είναι δύο. Ο ένας αφορά στα ΕΛΤΑ και γίνεται για να καλυφθούν 510 θέσεις εκ των οποίων οι 250 είναι θέσεις ταχυδρόμων-διανομέων, 215 θέσεις υπαλλήλων εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25 θέσεις Διοικητικών υπαλλήλων, 25 θέσεις οδηγών και 15 θέσεις διαμετακομιστών.

Η 81η ΔΕΘ πάει… για ρεκόρ Γκίνες

Πρόκειται για μια προσπάθεια επίτευξης του μεγαλύτερου σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακού χορού «Ομάλ»

Συντονισμό, συγκέντρωση και ...ποντιακή ψυχή για 15 λεπτά συνεχόμενα, θα απαιτηθεί από αυτούς που θα τολμήσουν, κινούμενοι στον ρυθμό του παραδοσιακού χορού Ομάλ, ν' αποτελέσουν έναν κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα που αναμένεται ν΄ αγκαλιάσει απόψε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Στόχος είναι μέσω αυτής της προσπάθειας η 81η ΔΕΘ να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων αλυσίδα χορευτών του Ομάλ.

Ο σταυρός δεν είναι ένα απλό σύμβολο, είναι η αφετηρία της ζωής του συνειδητοποιημένου χριστιανού. Είναι ο τρόπος ζωής του.

mission-website-cross
Ο σταυρός δεν είναι ένα απλό σύμβολο, είναι η αφετηρία της ζωής του συνειδητοποιημένου χριστιανού. Είναι ο τρόπος ζωής του.
Πάνω σε αυτόν τον σταυρό, ο Υιός του Θεού που έγινε άνθρωπος, πλήρωσε με το αίμα Του για όλες τις αμαρτίες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Όλες οι αμαρτίες, όλα τα βάρη και όλες οι ασθένειες, όλων των ανθρώπων, όλων των φυλών και όλων των εποχών,

Σε τεράστιο γήπεδο τένις μετατρέπεται η πλατεία Αριστοτέλους

  • Σ' ένα τεράστιο γήπεδο τένις θα μετατραπεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επίδοξους μικρούς τενίστες, από 5 έως 15 ετών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/9/2016

         

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Η ύψωση του Τίμιου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε και γιατί;

Σταυρού
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου. Το γεγονός ότι οι κατακόμβες είναι γεμάτες από χαραγμένους σταυρούς αποδεικνύει ότι οι διωκόμενοι χριστιανοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους τύπους του αδίκως παθόντος Κυρίου Ιησού Χριστού. Το ιερό αυτό σύμβολο τους εμψύχωνε και τους έδινε τη δύναμη του μαρτυρίου.