Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 21-9-2016



Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις. Κατά τόπους όμβροι θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28. και στην Κρήτη από 19 έως 26.

Αν η μέλισσα επισκεφτεί και συλλέξει απο φυτό ινδικής κάνναβης, θα ζαλιστεί η ίδια;







Ερώτηση προς την ομάδα: Τεστ μελισσοκομικών γνώσεων!!!
Ερώτηση που λίγοι γνωρίζουν...
Αν η μέλισσα επισκεφτεί φυτό ινδικής κάνναβης, είτε για να συλλέξει νέκταρ, είτε πρόπολη, το προϊόν αυτό θα έχει στον άνθρωπο όλες εκείνες τις ιδιότητες που είναι γνωστό ότι έχει το φυτό.
Η μέλισσα όμως θα ζαλιστεί;
Θα μαστουρώσει και η ίδια;

Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό;

Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου...


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα ’3 ‘βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε!

Δέκα λέξεις που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο




Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις μας δίνει 10 λέξεις οδηγό...

για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας. 

1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι. 2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».

Επίσκοπος Καρπενησίου: Σας ενοχλούν οι καμπάνες; Για τα μεγάφωνα των μιναρέδων τι γνώμη έχετε;


Η αυτοαποκαλούμενη «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» ζήτησε "για ύστατη φορά" από το Μητροπολίτη κ. Γεώργιο να μειωθεί η ένταση του ήχου από τις καμπάνες των ναών στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Επισκόπου:

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Πρώτη μέρα στο σχολείο


Σε ένα σχολείο κάπου στην Αθήνα, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η δασκάλα παίρνει παρουσίες.
– Μεχμέτ Αλί Αρκαντάν;

– Παρών.
– Μουχτάρ Αλ Σαρουί ;

Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια


Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια


Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.

"Ναι" στην αστική δενδροκομία είπε  πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. 

Το τελευταίο διάστημα μπολιάστηκαν οι νεραντζιές στις γειτονιές της πόλης προκειμένου, σε λίγο καιρό, να δώσουν δωρεάν λεμόνια στους κατοίκους.

Γιατί θερίζει ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ στην Ελλάδα; ΔΕΙΤΕ τι μας ΚΡΥΒΟΥΝ οι επιστήμονες...



24.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ...

37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αυξητική είναι η τάση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, και οι θάνατοι από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, αναμένεται να φτάσουν τα 13,1 εκατομμύρια, μέχρι το 2030.

Τι είναι η νόσος Alzheimer (Αλτσχάιμερ); Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την άνοια;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.

Τι είναι η νόσος του Alzheimer;
Η νόσος του Alzheimer είναι μια επίκτητη και εμμένουσα έκπτωση των διανοητικών ικανοτήτων, που επηρεάζει πολλαπλά γνωστικά πεδία, και δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ατόμου. Αποτελεί τη συχνότερη μορφή άνοιας και είναι υπεύθυνη για περισσότερες από τα δύο τρίτα περιπτώσεων άνοιας.

Τεστ: Υπολογίστε την ηλικία του εγκεφάλου σας

Η άνοια πλήττει παγκοσμίως περίπου 47,5 εκατομμύρια ανθρώπους και σε μερικά χρόνια μπορεί να βρισκόμαστε κι
εμείς ανάμεσα σε αυτούς. Κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 7,5 εκατομμύρια νέα περιστατικά και, δεδομένου ότι δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την άνοια και τις αιτίες που την προκαλούν, η πρόληψη είναι το ισχυρότερο «όπλο» που έχουμε στη διάθεσή μας για να αποτρέψουμε την αποδυνάμωση του εγκεφάλου και των νοητικών ικανοτήτων μας.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου

Μέσα σε ένα διάστημα 6 ημερών από τα τέλη του Σεπτεμβρίου ως τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.

21500 δρομείς, το νέο ρεκόρ του “Νυχτερινού”!

Με τον εντυπωσιακότερο τρόπο έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16/09) οι εγγραφές στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και θα πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης με 21.500 δρομείς, αποτελώντας το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και τον μαζικότερο αγώνα δρόμου όλων των εποχών στη Βόρεια Ελλάδα!

Αν θέλεις να χαθεί ένας λαός στέρησέ του τη γλώσσα.


Αποτέλεσμα εικόνας για παιδεια εκπαιδευση

Τι είναι αυτό που κάνει όλους τους ξένους επιστήμονες (εξαιρούνται οι Σλάβοι και Τούρκοι) να μιλούν για την σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας 

Προ ημερών δημοσιοποιήθηκε η επιστολή που έστειλε προς τον Ν. Φίλη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικών Σπουδών, Φράνκο Μοντανάρι, με αφορμή την υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας, η οποία έγινε αντιληπτή ακόμη και εκτός των ελληνικών συνόρων. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/9/2016

       

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.