Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 22-9-2016



Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχοπτώσεις. Όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και στις παράκτιες τους περιοχές. Από το μεσημέρι οι όμβροι και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα.

Φάτε τα με τα κουκούτσια! Δείτε τους λόγους...




Πολλοί προτιμούν τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια ή τα πετάνε αν τύχει να είναι ποικιλία που τα περιέχει.

Όμως ίσως δεν θα το έκαναν αν γνώριζαν τα πολλά και σημαντικά οφέλη των κουκουτσιών.Τα κουκούτσια περιέχουν θεραπευτικές ουσίες για το σώμα μας, τη νεανικότητά μας, ακόμα και για την απώλεια βάρους. 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ-«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ…ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ!


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ-«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ…ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ!

Γράφει Ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας σχολικός χάρτης που μοιράστηκε φέτος στα σχολεία του Κοσσυφοπεδίου, που σημειωτέον θεωρείται σαν η προφυλακή της Τουρκίας στα Βαλκάνια, προκάλεσε στην έντονη οργή της Άγκυρας γιατί παρουσιάζει την Μικρά Ασία όχι σαν… Τουρκία, ενώ μεγάλες περιοχές της Ανατολίας εμφανίζονται σαν Κουρδιστάν και σαν …Αρμενία!

Αναδρομικός φόρος σε όσους πούλησαν σπίτια την τελευταία δεκαετία

Να πληρώσουν φόρο για το σπίτι που πούλησαν πριν πέντε ή και δέκα χρόνια, παρότι τότε δηλώσαν κανονικά στο Ε1 το τίμημα όπως προβλεπόταν και χωρίς να έχουν ποτέ καμία υποχρέωση να πληρώσουν φόρο για τα ποσά που εισέπραξαν, αναγκάζονται εν έτει 2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγονται για έλεγχο καταθέσεων από την εφορία.

Το ιερό νησί της Δήλου – Γιατί απαγορεύθηκε να γεννιέται και να πεθαίνει κάποιος επάνω σε αυτό


Πολλά τα ερωτήματα: Γιατί o Δαρείος απαγόρευσε στον ναύαρχό του Δάτη να εισβάλει στη Δήλο; Γιατί ορίστηκε η απαγόρευση να γεννιέται ή να πεθαίνει κανείς στη Δήλο; Τι σημαίνει άραγε ο όρος «δήλοι» και τι αναφέρει γι’ αυτόν η Παλιά Διαθήκη; Πώς και γιατί οι ανασκαφές έδειξαν ότι πριν λατρευτεί o Απόλλωνας, η Δήλος ήταν τόπος λατρείας της Άρτεμης,

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;



    Ρατσισμός στην εποχή μας είναι:
          Όταν   αγαπάς τη μόρφωση, τις αξίες, την παράδοση σου , τις ρίζες της φυλής  σου, την αξιοκρατία , την αριστεία και την αρετή να  θεωρείσαι  ρατσιστής ή λίαν επιεικώς κρυπτορατσιστής το νέο φρούτο της εποχής σου.

Σαράντου I. Καργάκου: "Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ… ποιοί ἦσαν οἱ ὑπογράψαντες πολιτικοί καί στρατιωτικοί; Μήπως κάποιος ἐξ αὐτῶν φιλοξενεῖται ἤ πρέπει νά φιλοξενηθεῖ στόν Κορυδαλλό;"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmMG_M67mZoQXy633WW9obkmh118a251aNUEWAueI6VEW8svL2bW-s-P_0zoTXYWNZvB-P9bkApVL2ix6hEY5ftMjAN3yvgXfSkerZM2xCLov35ZL_3Ji4wQCw7lpdDPI2s5q1ea3gbNc/s1600/%25CE%259A%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2582-300x224.jpg

Μοῦ ζητήθηκε πρό καιροῦ νά ἔχω συμμετοχή σέ μιά συζήτηση γιά τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί σέ μιά πρωινή ἐκπομπή τῆς Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Ἀλήθεια, κανείς ἁρμόδιος δέν σκέφθηκε τί σημαίνει ὁ ὅρος δημόσιος, ὅταν ἐκφέρεται κατά θηλυκό γένος;). Ἀρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Ἡ κυρία, ὅμως, ἦταν ἐπίμων καί μοῦ πρότεινε νά σταλεῖ συνεργεῖο στό σπίτι μου, ὅπου θά κάνω μιά δήλωση μέ τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά ὑπάρξει πρόβλημα ἐμπλοκῆς σέ διάλογο.

Δείτε τι θα υποστείτε αν δεν πληρώσετε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και τους άλλους φόρους...

Ποινές φυλάκισης, οι οποίες στην πλειονότητά τους υπερβαίνουν τα δύο χρόνια για διάπραξη φοροδιαφυγής, προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας. Διευκρινίσεις για τις νέες ποινές της εφορίας ανάλογα με την κατηγορία του εγκλήματος της φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε, δίνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Έρχονται τα ειδικά ΚΕΠ για τα «κόκκινα» δάνεια


  • Τι θα προσφέρουν στους δανειολήπτες.
  • Σε ποιες περιοχές θα λειτουργούν.

«Ενημέρωση» και...«υποστήριξη» στους δανειολήπτες, που από τις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις επιστολές των τραπεζών για ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δάνειων, θα παρέχουν τα «Κέντρα Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών», τα οποία πρόκειται να ιδρυθούν το προσεχές διάστημα.

Oι 11 νέες περικοπές που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα

Τις 11 νέες περικοπές στις συντάξεις που έχει επιβάλει σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016), αναλύει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ειδικότερα:
1. Περίπου 250.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται μέχρι και 50%.

Θλιβερές πρωτιές των Ελλήνων εφήβων σε αλκοόλ και τζόγο


Θλιβερές πρωτιές των Ελλήνων εφήβων  σε αλκοόλ και τζόγο

Οι έφηβοι στην Ελλάδα μείωσαν το κάπνισμα, παρ’ ότι βρίσκουν εύκολα τσιγάρα, αλλά αύξησαν το αλκοόλ, που το ξεκινούν ακόμη και από τα 13 τους χρόνια. Δεν προτιμούν -όσο οι συνομήλικοί τους Ευρωπαίοι- τις παράνομες ουσίες, αλλά είναι πρωταθλητές στον τζόγο, καθώς διπλάσιοι Έλληνες μαθητές δηλώνουν ότι έχουν στοιχηματίσει στο διαδίκτυο ή σε άλλους χώρους, σε σχέση με παιδιά ίδιας ηλικίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Προσοχή δεν φταίνε. Η άνοια, το Αλτσχάιμερ αλλάζουν τη συμπεριφορά. Τι πρέπει να κάνετε; (video)

της Βικτώριας Πολύζου, συμβουλευτικής ψυχοθεραπεύτριας
Η άνοια είναι μάστιγα της σύγχρονης εποχής που προσβάλλει ολοένα περισσότερους ηλικιωμένους, στερώντας τους σταδιακά τη μνήμη και την ικανότητα σκέψης. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/9/2016

       

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.