Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 27-9-2016



Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή όμβρους στο Κεντρικό Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς,

7 λόγοι να μην πετάξετε ποτέ ξανά αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες!


Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα, ή ακόμα πως είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.

Μετατρέψτε το ποδήλατό σας σε ηλεκτρικό σε 60 δευτερόλεπτα! Δες πως ...


Μια έξυπνη συσκευή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε όλα σχεδόν τα ποδήλατα κατασκεύασε η εταιρεία GEOO. Η συσκευή ονομάζεται GeoOrbital και αποτελείτε από έναν τροχό ποδηλάτου όπου στη θέση των ακτίνων έχουν τοποθετηθεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου και ένας μηχανισμός που δίνει κίνηση στον τροχό. Το πλεονέκτημα του GeoΟrbital είναι η ευκολία στην τοποθέτησή του,

Το πρώτο τρίτροχο ελληνικό ηλεκτρονικό ποδήλατο περνάει τα σύνορα


Μπορεί η καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη να γίνει μία ξεχωριστή, διασκεδαστική εμπειρία; Με το Play, το πρώτο τρίτροχο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο, χειροποίητο και με ιδιαίτερο ντιζάιν ποδήλατο, η άνεση, η ευελιξία και η ασφάλεια είναι εγγυημένες και η διαδρομή από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται ένα ευχάριστο διάλειμμα στην κουραστική καθημερινότητα.

Μνημονιακός εφιάλτης: Δε διαμαρτύρεται και δε διαδηλώνει κανείς στην Ελλάδα…



Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Ενας χρόνος κλείνει από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές του 2015 και την περιβόητη «δεύτερη ευκαιρία» του ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή του 3ου Μνημονίου που κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των δύο πρώτων Μνημονίων.

ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ! Βαρύς ο Χειμώνας- Δείτε ΠΟΤΕ θα πέσουν τα πρώτα ΧΙΟΝΙΑ!



Βγήκαν τα μερομήνια… Δύσκολος ο φετινός χειμώνας…
Εσείς δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε ξύλα…
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016
1-7 Οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου συνεχίζονται.
Θερμοκρασία ( 28-36 οC).
Παροδικές συννεφιές με τοπικά φαινόμενα.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα συμβάλει στην εξοικονόμησή του.

Το πείραμα απέτυχε σε Παρίσι και Βερολίνο.Διάφανος χρυσός", πολυτιμότερος κι από τον "μαύρο χρυσό", το νερό έχει γίνει αιτία για πολέμους ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και το επίκεντρο συζητήσεων για τον τρόπο διαχείρισής του


Εδώ και δεκαετίες είναι έντονος ο προβληματισμός για την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του πλανήτη. Ειδικότερα στις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 έγιναν ατελείωτες συζητήσεις για τον τρόπο διαχείρισης του νερού,

H Σουηδία ψάχνει νοσηλευτές, μάγειρες και γιατρούς στην Ελλάδα -Συνεντεύξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνα]


Φωτογραφία: SOOC

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Σουηδία για νοσηλευτές, γιατρούς και μάγειρες έχουν την δυνατότητα να καλυφθούν από Ελληνες πολίτες που επιθυμούν.
Το «Eures Σουηδίας» σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ έχει ανακοινώσει διαθέσιμες θέσεις όπου οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εργαστούν πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα του ΟΑΕΔ όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες.

Εσύ Έλληνα, αυτό θα το υπέγραφες;


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ)

ΚΑΤΑ

1. Της Εισαγγελίας Πρωτοδικών του εκάστοτε Νομού (AYTO αλλαζει ΣΕ ΚΆΘΕ ΜΈΡΟΣ)
2. Του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Π.Κανελλοπούλου 4, Τηλ.210-6919773 (Αντιστράτηγο κ. Τσουβαλά Κωνσταντίνο)

Αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Υγεία: Τι είναι ο γιατρός της γειτονιάς που έρχεται σε 60 πόλεις


Φωτογραφία: Shutterstock/Pressmaster

Αλλαγές και παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο. 
Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Εθνος, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα εξωνοσοκομειακής φροντίδας το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει οικογενειακό γιατρό και τοπικές ομάδες υγείας (ΤΟΜΥ) σε κάθε γειτονιά.

Πλατύ… χαμόγελο στην ΕΒΖ: «Το εργοστάσιο άνοιξε σε πείσμα πολλών»


evz4


Το φουγάρο άναψε, οι τευτλοπαραγωγοί άρχισαν να ξεφορτώνουν την παραγωγή τους και οι μηχανές στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας δουλεύουν εδώ και δύο ημέρες πλέον στο… φουλ!

Προχτές το εργοστάσιο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΒΖ Χρήστο Ρώσιο και τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Σοφοκλή Μινόπουλο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/9/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.