Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 7-10-2016



Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις και φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις αναμένονται από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στην κεντρική και δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Τα ιαματικά Λουτρά - Δείτε τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα


Στον ελληνικό χώρο ασκείται η τεχνική της υδροθεραπείας εδώ και 2.500 χρόνια. Στη χώρα μας λειτουργούν αδιάκοπα όλο το χρόνο εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού για τη φροντίδα της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει θερμά ιαματικά νερά, πηλούς, υδρατμούς μεταλλικών νερών που στάθηκαν για αιώνες φίλοι στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας.

Ξεκινά η δωρεάν στέγαση προσφύγων σε διαμερίσματα, στη Θεσσαλονίκη


post-feature-image

Αύριο ξεκινά η εγκατάσταση προσφύγων σε μισθωμένα διαμερίσματα στο δήμο Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT , το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο

Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο
Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να περιορίσει ολόκληρα κεφάλαια στο μάθημα της Ιστορίας.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπ. Παιδείας μελετά να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός,

Αλαβάνος: Αυτά που κάνει ο Τσίπρας δεν τα τόλμησε ούτε η χούντα


734075-alabanos.jpg

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος καταφέρθηκε και κατά του πρώην κόμματος του με σκληρά λόγια.
«Κανείς δεν τόλμησε να κάνει αυτά που κάνει τώρα ο Τσίπρας, ούτε στη Χούντα, ούτε οι δωσίλογοι στους Γερμανούς.

Αρχές Ιανουαρίου οι 4.000 προσλήψεις στην υγεία



Την πρόσληψη 4.000 ατόμων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω Κοινωφελούς
Εργασίας στα νοσοκομεία από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από σύσκεψη με τον Α. Τσίπρα.

Επαναφέρουν την τράπεζα θεμάτων - Με εθνικό απολυτήριο η είσοδος στα ΑΕΙ

sxoleiodd45
Οι φοιτητές θα προκύπτουν κατά 80% από το εθνικό απολυτήριο και κατά 20% από προσόντα που θα καθορίζονται ανά τμήμα - Προβλέπεται και «πιστοποιητικό σπουδών».
Τα πάνω-κάτω στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει το υπόμνημα του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου που υποβλήθηκε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Αυξάνεται έως και 50% η τιμή του καφέ


Αυξάνεται έως και 50% η τιμή του καφέ

Αύξηση έως και 50% αναμένεται στην τιμή του καφέ από τον νέο φόρο κατανάλωσης, αλλά και τα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους από την επιβολή του νέου φόρου.

Α ρε Έλληνα ... Ρατσιστη!! ...

της Καίτης Σωτηρίου
Να τί σημαίνει ρατσισμός:

1)Ρατσισμός είναι να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ και να περιμένεις 360 ευρώ την ώρα που ο μπροστινός σου Πακιστανός θα πάρει 580.
2)Ρατσισμός είναι να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και εξέτασεις, μιας και διελυσαν τη δημόσια υγεια ενώ ο λαθρεποικος νοσηλεύεται δωρεάν.

Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες, στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο φέτος θα είναι πιο ακριβό. Είναι χιλιάδες οι πολίτες που δικαιούνται ωστόσο από 100 ως και 625 ευρώ ως επίδομα θέρμανσης με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο μέσω taxisnet.

Eξέγερση: Άγριο ξύλο στην Θεσσαλονίκη στη διαδικασία των πλειστηριασμών (βίντεο)




Κακός χαμός έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο Ειρηνοδικείο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών,
με τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στους πλειστηριασμούς, να λαμβάνουν πλέον τη μορφή κινήματος.

Απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


  • Σε τέσσερις 24ωρες απεργίες προχωρούν από την Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν... την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.