Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 12-10-2016



Την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου θα σημειωθούν βροχόπτώσεις στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη, όμως από νωρίς το πρωί οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων ή όμβρων υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια ηπειρωτικά και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Η μαγευτική Αθήνα του 1961 σε ένα συγκλονιστικό βίντεο …

1


Ρετρό αυτοκίνητα και λεωφορεία…η πλατεία Συντάγματος και το παλιό αεροδρόμιο όπως δεν τα έχετε ξαναδεί, τουλάχιστον οι νεότεροι. Το υπέροχο video έδωσε στη δημοσιότητα η British Pathe και είναι ένα τουριστικό αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα από το 1961! Απολαύστε το.
Tότε που οι γειτονιές της Αθήνας μύριζαν γιασεμί και οι άνθρωποι έλεγαν καλημέρα σε όλο τον κόσμο.

ΑΥΤΑ είναι 20 Προειδοποιητικά Σημάδια που δείχνουν ότι το Συκώτι σας είναι γεμάτο ΤΟΞΙΝΕΣ και σας κάνει να παίρνετε ΚΙΛΑ…

Το συκώτι μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα μας και
δουλεύει αδιάκοπα…
Ευτυχώς για εμάς, ξεπλένει όλες τις τοξίνες μέσω των κινήσεων του εντέρου μας και μάλιστα με έναν ασφαλή και υγιεινό τρόπο!

Σύνταξη στα 55: Αναγνώριση πλασματικών ετών -Ποιοι ευνοούνται με τις νέες ρυθμίσεις

Ευκαιρίες για να πάρουν σύνταξη από τα 55 ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Όπως αναφέρεται στο ένθετο «Ασφάλιση & Συντάξεις» του «Ελεύθερου Τύπου», περισσότερο ευνοημένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι,

Πλειστηριασμοί την Τετάρτη από την Εφορία -Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας

Μεγάλο αριθμό ακινήτων βγάζει στο σφυρί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που προστίθεται μαζί με τις τράπεζες στους επισπεύδοντες τους πλειστηριασμούς.

Ο κατάλογος με τους πλειστηριασμούς ενισχύεται καθημερινά, καθώς τα δικαστικά τμήματα των εφοριών βγάζουν στο σφυρί καταστήματα και σπίτια για χρέη των ιδιοκτητών τους.

Μας «κλέβει» μία στις έξι αντλίες καυσίμων

Λιγότερα καύσιμα απ’ αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές παραδίδει μία στις έξι αντλίες (14,5%), με τις αποκλίσεις να φθάνουν έως και σε 9,5% την ώρα που το αποδεκτό από την νομοθεσία όριο είναι 0,5%.

Εκεί όπου καταγράφονται οι περισσότερες παραβάσεις είναι στα πρατήρια με χαμηλές τιμές.

Αυτά υποστηρίζει έρευνα του Πολυτεχνείου σε 150 πρατήρια στην Αττική, με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική,

Μυλόπουλος: Οι εργασίες του μετροπόντικα στη Βούλγαρη ξαναρχίζουν σε μια εβδομάδα



«Η υποχώρηση που είχε παρατηρηθεί στην πολυκατοικία της Βούλγαρη είχε σταματήσει πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα και οι εργασίες του μετροπόντικα που είναι στη συντήρηση θα ξαναρχίσουν σε μια εβδομάδα καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» δηλώνει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρο, Γιάννης Μυλόπουλος.
«Tο Μετρό συνεχίζεται και θα τελειώσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα 2020, παρότι στη Θεσσαλονίκη συμφέροντα θέλουν να το σταματήσουν», προσθέτει ο κ. Μυλόπουλος.

Σκάνδαλο στην Ιατροδικαστική του ΑΠΘ.



  • Στο "μικροσκόπιο" του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης μπαίνει το Εργαστήρι Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
  • Πολλές ιατροδικαστικές πράξεις φαίνεται πως τελέστηκαν επίτηδες εκτός ωραρίουκαθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η "ταρίφα" για τους συγγενείς των νεκρών φέρεται ότι ξεκινούσε από 300 ευρώ, φτάνοντας ακόμη και τα 500 ευρώ!

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» Δεν το λέμε εμείς αλλά … πρόεδρος Αρείου πάγου.

Στο βιβλίο του κ. Βασιλείου Νικόπουλου προέδρου Αρείου πάγου (2007-2009) με τον τίτλο «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, τονίζεται ιδιαίτερα ότι: «η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας ενώ η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εισβολείς”.

Απίστευτο κι όμως υπάρχουν 19 πράγματα που δεν ξέρουμε για τη χώρα μας!

1
Απίστευτο κι όμως υπάρχουν 19 πράγματα που δεν ξέρουμε για τη χώρα μας!
Ξέρατε ότι η Αθήνα ήτανμια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 6.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

Πόσο κοστίζει το φυσικό αέριο και πόσο το πετρέλαιο θέρμανσης

Κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του προϊόντος το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με βάση τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου.
Η τιμή είναι αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας κυρίως της ανόδου της φορολογίας (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ).

Ποιοι δικαιούνται και πόσο, επίδομα θέρμανσης

Η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από το προσεχές Σάββατο 15 Οκτωβρίου και όπως σας έχουμε ενημερώσει ια είναι ακριβότερο φέτος, με τη μέση τιμή του να διαμορφώνεται στα 92 λεπτά.

Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αναμένεται να ροκανίσει το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι φέτος και θα είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ξεκινούν την Τετάρτη οι μετεγγραφές φοιτητών: Ποια είναι τα κριτήρια, τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Την Τετάρτη 12 Oκτωβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή των φοιτητών των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούμενοι ηλεκτρονικής αιτήσεως μετεγγραφής είναι η εξής:

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/10/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.