Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 26-10-2016



Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Σταδιακά όμως και από νωρίς το πρωί οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από βόρεια και δυτικά προς νότια και ανατολικά, και έως το βράδυ οι νεφώσεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά περιόδους, και από το πρωί θα σημειώνονται τοπικές βροχοπτώσεις, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στην κεντρική και δυτική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου.

Η τέχνη της συμβίωσης. Ένας Ινδιάνικος μύθος


simviosi-indianoi

Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων Σιου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μια από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.
“Αγαπιόμαστε” αρχίζει ο νέος.
“Και θα παντρευτούμε” λέει εκείνη.

Σημαντική εξέλιξη για τα κλεμμένα λείψανα της Αγίας Αναστασίας


lipsana militou

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση των κλεμμένων ιερών λειψάνων της Αγίας Αναστασίας από το Ομώνυμο Πατριαρχικό Μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
Το Δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr αποφάσισε να παραμείνουν οι πρωτόδικες ποινές της 10ετούς καθείρξεως στους δράστες της υπόθεσης.

7 σημεία που δεν πρέπει ποτέ να κρύψετε τα χρήματά σας

Νομίζετε ότι έχετε βρει το πιο ασφαλές μέρος για να κρύψετε χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας μέσα στο σπίτι; Κάνετε λάθος! Δείτε ποια είναι τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία!

Στην αυλή
Το να θάψεις τα χρήματα ή και τα μεγάλης αξίας κοσμήματα στην αυλή του σπιτιού σου, αν διαθέτει αυλή, δεν αποτελεί και τον ασφαλέστερο τρόπο για να διαφυλάξεις σε περίπτωση κλοπής.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο Taxis


Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο Taxis
Η υπουργική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οπότε και θα  ξεκινήσει η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης. 

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί φέτος μεταξύ  92-95 λεπτά το λίτρο (χωρίς επιδότηση) και με την επιδότηση να πέσει στα 68 με 70 λεπτά το λίτρο.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! Πόσες μέρες κράτησε η αντίσταση των Ευρωπαϊκών χωρών στη ναζιστική Γερμανία


1

Πόσες ημέρες κράτησε η αντίσταση κάθε ευρωπαϊκής χώρας στο 3ο Ράιχ;
1) Ελλάδα – 219 ημέρες. Τους καθυστερήσαμε και τους έπιασε ο βαρύς χιονιάς της Ρωσίας με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τον Κόκκινο Στρατό. Η Ευρώπη σώθηκε από τους Ναζί χάρη στην ελληνική αντίσταση. Χρηματοοικονομικά με τι ποσό θα μπορούσε να αποτιμηθεί αυτό;…)

Από αύριο οι αιτήσεις για 35 θέσεις μόνιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος



Από σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο ΑΣΕΠ για τις 35 μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δείτε στο ΦΕΚ την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των μονίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας για αποφοιτους λυκείου και ΤΕΙ.

Μέθοδος τεχνητής νοημοσύνης ...προβλέπει δικαστικές αποφάσεις!

  • Την ανέπτυξαν Ελληνες ερευνητές και αφορά αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία πρωτοποριακή μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν δύο Έλληνες ειδικοί των υπολογιστών και ένας νομικός στη Βρετανία, η οποία μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια σχεδόν 80% (!) τις.. δικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Στρασβούργου.

Ο αστυνομικός διευθυντής της Σουηδίας καλεί τις Σουηδέζες να μην βγαίνουν μετά την δύση του ήλιου έξω γιατί θα τις βιάζουν…



Καλό είναι να μενετε σπιτια σας και να μην βγαινετε εξω λεει ο διοικητης της αστυνομιας της Σουηδιας..


Επίσης προσέξτε οτι ο διοικητης τονίζει οτι τους εχει προβληματισει γιατι δεν ειναι απλοι βιασμοι…

Υπάρχει πολυ βια και στο τελος δεν τελειωνει μας λεει με εναν απλο βιασμο…

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας: «Απαγορευμένο αντικείμενο» στα γήπεδα η σημαία της Βορείου Ηπείρου!

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε να εισέλθουν οι σημαίες της Βορείου Ηπείρου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου όπου διεξαγόταν ο αγώνας των εθνικών ομάδων ανδρών κάτω των 21 ετών Ελλάδα – Αλβανία.

ΠΕΡΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. Απλή αριθμητική

Ευριπίδης Μπίλλης

Α. ΠΕΡΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
Πέραν πολιτικολογιών, γιατί όλοι ίδιοι είναι.
Με ποιο δικαίωμα στερεί ο πολλά βαρύς
πρόσφατα (συνήθως η «βαρύτητα» έρχεται να συμπληρώσει την κενότητα) Δρ Τσίπρας το δημόσιο , μέχρι  €160.000.000,  που θα τα «έδινε» στους πτωχούς;;

Ερχεται διπλή καμπάνα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ -Ποιους αφορά

Διπλή καμπάνα για πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς ξεκινούν αναδρομικοί έλεγχοι για τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί καθώς και για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ελέγχους του ΥΠΟΙΚ διαπιστώθηκε ότι το 2013 και 2014 200.000 ιδιοκτήτες κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας.

Πωλητήριο σε 200.000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα!



  • Ο αριθμός των ακινήτων προς πώληση έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πριν από μια διετία, λόγω της ανάγκης των ιδιοκτητών να απαλλαγούν από το πανάκριβο κεραμίδι.
Σε ενα απέραντο πωλητήριο έχει μετατραπεί η εγχώρια αγορά ακινήτων, με το στοκ των προς πώληση κατοικιών να ξεπερνά σήμερα...τις 200.000, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 30ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό ΦΕΚ 81/Α/09-05-2016, η 30η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής


Την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης οι εξής εκδηλώσεις :

Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις;


Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις;

Έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα, που είναι απορίας άξιο γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Γιατί έχει επικρατήσει η ιδεοληψία, πως αν μεταχειριστούμε την ξένη λέξη θα προκαλέσουμε καλύτερη εντύπωση και ο λόγος μας θα γίνει πιο πειστικός;

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων