Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 27-10-2016



Την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Εξαίρεση αποτελεί το νότιο και ανατολικό Αιγαίο, όπου ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος, αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου.

Νησιά Δρένια: Ο άγνωστος παράδεισος της Χαλκιδικής.



Τα νησάκια Δρένια βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη Xαλκιδικής. Στα 6 νησάκια υπάρχουν πανέμορφες παραλίες με μαγευτικό νησιωτικό τοπίο.
Τα νησάκια Δρένια μπορείτε να τα επισκεφτείτε με το δικό σας σκάφος από την Ουρανούπολη. Εάν δεν έχετε κάποιο μπορείτε να επιβιβαστείτε στα καραβάκια που υπάρχουν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και σε περίπου 15 λεπτά θα βρίσκεστε στον... παράδεισο.

Από 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Από 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από τις 02:00-08:00 και από τις 15:00-17:00.



Το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο είναι τιμολόγιο διπλής χρέωσης δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Παιδική κακοποίηση: Συγκλονίζουν οι αριθμοί στην Ελλάδα – Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας


25102paidikikakopiisi 630 355

Το δράμα από τις ιστορίες κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζει αλλά η βεβαιότητα των ειδικών, ότι το πρόβλημα είναι σημαντικά μεγαλύτερο στην πραγματικότητα, επιτάσσει δράση γιατί όπως τονίζουν, «δεν αρκεί η συγκίνηση».

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Χαρίλαου Ταλιαδώρου την εκδήλωση

90 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ (κατ’ εκτέλεση Χ. Ταλιαδώρου)
ΟΡΑΤΟΡΙΟ από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ (σύνθεση Χ. Ταλιαδώρου)

Με ανεξέλεγκτο ρυθμό αποβιβάζονται μετανάστες στα ελληνικά νησιά

  • Με ανεξέλεγκτο ρυθμό καταφθάνουν μετανάστες στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή πρόκληση επεισοδίων σε hot spot και όχι μόνο.

Πώς θα κλειδώσετε συνταξιοδότηση με όριο ηλικίας έως 59 ετών σε όλα τα Ταμεία

Ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» σύνταξη με όριο ηλικίας έως 59 ετών κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από όλα τα Ταμεία μισθωτών.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθορίζονται με βάση την ηλικία που συμπληρώνουν οι ασφαλισμένοι από 19/8/2015 και μετά.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

  • Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα.. στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ώς την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017

http://greece-salonika.blogspot.com/

ΕΛ.ΑΣ, Προσοχή σε τηλεφωνήματα απάτη: Μαμά σκότωσα άνθρωπο, χρειάζομαι λεφτά



Η Ελληνική αστυνομία συνιστά προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία μέσα από τα social media για τηλεφωνήματα – απάτη που μπορούν να τρομοκρατήσουν και να εξαπατήσουν το κοινό. Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

800 χιλιάδες οχήματα δεν έχουν πληρώσει τέλη ...έως και 4 χρόνια!

  • Παράλληλα, από 800.000 έως 1 εκατομμύριο υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Λίγο πριν μας έρθουν τα «ραβασάκια» για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, και με τα σενάρια για το ύψος τους να δίνουν και να παίρνουν, το... υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανεβάσει στο TAXISnet τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε 800.000 φορολογούμενους που οφείλουν ακόμα παλιά τέλη.

"Στην τελική ευθεία η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης"



Στην τελική ευθεία μπαίνει, όπως φαίνεται, η προσπάθεια για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον Τούρκο Υφυπουργό Μεταφορών, στην Άγκυρα. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση η τουρκική πλευρά δεσμεύτηκε για μείωση των τελών στο λιμάνι της Σμύρνης, ζήτημα το οποίο αποτελούσε αρχικά αγκάθι για την τελική συμφωνία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Άγιος Δημήτριος



Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου γι’ αυτούς που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).
Ο Δημήτριος γεννήθηκε γύρω στο 280 στη Θεσσαλονίκη, επί αυτοκράτορος Μαξιμιανού, και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό και έφτασε ως το βαθμό του χιλίαρχου, σε ηλικία μόλις 22 ετών.