Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 4-11-2016



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα δυτικά και στην Πελοπόννησο. Στη υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Στις 14 Νοεμβρίου θα δούμε την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 70 ετών [βίντεο]


Στις 14 Νοεμβρίου θα δούμε την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 70 ετών [βίντεο]

Η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών θα κάνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, την εμφάνισή της την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. 
Τελευταία φορά που η ανθρωπότητα είδε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1948, ενώ η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα είναι και πάλι τόσο κοντά στην γη, θα είναι τον Νοέμβριο του 2034. 

Τι φυτεύουμε, καλλιεργούμε και τρώμε τον Νοέμβριο

https://1.bp.blogspot.com/-jdop9ZaK9vo/WA2ueFCmXDI/AAAAAAAABEE/nuY7N5zHMwcuqt4n9smTwbjzkKZPyf_UgCLcB/s1600/shutterstock_60002635.jpg
Το ημερολόγιο καλλιεργειών της σελίδας ‘’Φτιάχνω Μόνος μου’’ μας ενημερώνει για τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε τον μήνα Νοέμβριο:

Σπέρνουμε: σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα.

Φυτεύουμε: κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.

Μεταφυτεύουμε: μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, πράσα, σέλινο, αγκινάρες.

Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης χρησιμοποιώντας μόνο ένα κοντάρι [εικόνες]


Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης χρησιμοποιώντας μόνο ένα κοντάρι [εικόνες]

Στα μέσα του 20ου αιώνα οι επιστήμονες έστειλαν τους πρώτους δορυφόρους στο διάστημα, οι οποίοι μας βοήθησαν να υπολογίσουμε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας. Οπως γνωρίζουμε σήμερα, η περιφέρεια του μεσημβρινού είναι διάστασης 40.007 χιλιομέτρων.

Μπορείτε να λύσετε αυτό τον γρίφο;



Ο κύριος Τρύφων ήταν ένας πλούσιος συλλέκτης σπάνιων και πολύτιμων αντικειμένων.
Ως εκ τούτου η βίλα στην οποία έμενε ήταν γεμάτη με έργα τέχνης, σπάνια πετράδια, παλιά νομίσματα, βιβλία κλπ. Γι’ αυτό το λόγο είχε προσλάβει κι έναν νυχτοφύλακα να φυλάει τη βίλα και το περιεχόμενο.

Ένα βράδυ λοιπόν ο νυχτοφύλακας ξυπνάει το αφεντικό του έντρομος και του λέει: «Αφεντικό, αύριο που έχετε προγραμματίσει να πάτε αυτό το αεροπορικό ταξίδι, σας λέω να μην πάτε.

Ανοίγει το ταμείο για 30.000 συνταξιούχους: Ξεπαγώνουν εφάπαξ και μερίσματα


742124-tameio-1.jpg

Με καθυστέρηση 35 μηνών πληρώνονται σε δύο δόσεις τα αναδρομικά του Μετοχικού Ταμείου. 
Ανοίγει το… ταμείο για 30.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που περιμένουν στην ουρά για μέρισμα ή εφάπαξ.

Σαρώνουν οι τηλεφωνικές απάτες προειδοποιεί η ΕΛΑΣ (βίντεο)

apati

Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για την ενημέρωση των πολιτών

Βίντεo που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για την προστασία τους από τηλεφωνικές απάτες, ανήρτησε πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, στο YouTube, στο Facebook και στο Twitter. Οι τηλεφωνικές απάτες έχουν γίνει «επιδημία» τον τελευταίο καιρό, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων

Δεν είναι πολιτισμός να χτίσεις τζαμί στην καρδιά της Ελλάδας

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/67cda8e6c3e54dca1561c0917cd10e34_L.jpg

Του Νίκου Συρίγου

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας που βαφτίζεται πρόοδος από το πιο σάπιο σύστημα στην Ιστορία της πατρίδας.

Μεγαλύτερη προπαγάνδα απ’ αυτή που γίνεται στον Έλληνα, για να νιώσει πολιτισμένος και περήφανος, επειδή θα χτίσει τζαμί στην Αθήνα, δεν έχει υπάρξει… Και στηρίζεται από όλους. Από ΟΛΟΥΣ. Με κάθε τρόπο και κόστος.

Αν σε ρωτήσουν …



• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι ρατσιστής … πες πως είσαι Έλληνας.
• Αν σε ρωτήσουν αν σιχαίνεσαι τους μαύρους … πες ότι σιχαίνεσαι τις μαύρες ψυχές.
• Αν σε ρωτήσουν.. αν μισείς τους Εβραίους … πες πως μισείς τον Σιωνισμό.
• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι κατά των ομοφυλοφίλων … πες πως είσαι υπέρ της αναπαραγωγής των ανθρώπων.

Λεφτά υπάρχουν για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ και ΒΥΣΜΑΤΑ! Δείτε πόσοι και που διορίστηκαν και με τι μισθούς

Ευκαιρία για γιγάντωση του κομματικού κράτους με νέες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, προσφέρει η δημιουργία των πέντε νέων υπουργείων. Αν και κυβερνητικοί παράγοντες το διαψεύδουν, η σημερινή πραγματικότητα στο Δημόσιο, άλλα δείχνει.

Ολόκληρο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για όσους αγοράσουν ως το τέλος του 2016



Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης ζητά να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορέσουν να λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές την επιδότηση που αντιστοιχεί στα πραγματικά λίτρα που καταναλώνουν.
Σύμφωνα με το «Βήμα», όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο έως 31 Δεκεμβρίου 2016 θα λάβουν το σύνολο της επιδότησης που δικαιούνται και θα το πληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2017.

Ραβασάκια με 10.000 ευρώ σε 60.000 ξεχασμένους αγρότες

Ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας απέστειλε ο ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν το 1998) αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/11/2016

            


            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων