Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 5-12-2016



Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το απόγευμα σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων υπάρχει έως και το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο καθώς και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η Ελλάδα ψηφίστηκε η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016


Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016, από τους χιλιάδες αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Τουρισμού που απονέμει, έχοντας κύρια έδρα τη Νέα Υόρκη!
«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς», γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2016 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ: Δεν μας φοβίζουν οι Τούρκοι, κρατάμε ψηλά την Ελληνική σημαία (Βίντεο)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ: Δεν μας φοβίζουν οι Τούρκοι, κρατάμε ψηλά την Ελληνική σημαία (Βίντεο)
Σε… κρεσέντο προκλήσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι.
Λίγες ώρες μετά τις «πολεμικές» δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος», αλλά και αυτές του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,

Πως και μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ στην εφορία

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 έχουν ήδη αναρτηθεί στο Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν περιθώριο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου να τα εξοφλήσουν ώστε να γλιτώσουν από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις κατά τόπους εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι θα σπεύσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους ώστε να γλιτώσουν από τα υπερβολικά Τέλη Κυκλοφορίας,

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: «Το ψέμα του αιώνα το ελληνικό χρέος»!



Δηλώσεις που... θα συζητηθούν από τον μεγαλοεπενδυτή Πολ Kαζαριάν
- Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα
- Πιστεύει ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα χρέους, διότι αυτό απλούστατα ανέρχεται όχι στο 177% αλλά στο 71% του ΑΕΠ της!
- "Θα πρέπει να συνυπολογισθεί «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτικίου"

Εκατόν ογδόντα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την περίοδο των εορτών, στη Θεσσαλονίκη !!!


post-feature-image

Εκατόν ογδόντα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σχεδιάζονται για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Περίπου 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορωδίες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» με δρώμενα αρκετές γωνιές της πόλης από τις 10 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.

Εκτός νόμου Κατσέλη τα χρέη στα Ταμεία

Αποφάσεις διαφόρων περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων
πρέπει να καταβάλουν κανονικά τα χρέη τους προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (ΟΚΑ), βάζοντας έτσι «φρένο» στην προσπάθειά τους να πετύχουν ακόμα και την πλήρη διαγραφή των οφειλόμενων εισφορών τους ή το «μπλοκάρισμα» τυχόν εκπλειστηριασμού ακίνητης (και κινητής) περιουσίας, όπως μπορεί να τα πετύχει υπό προϋποθέσεις ένας δανειολήπτης που υπάγεται στον «νόμο Κατσέλη».

Θα δηλώνονται τα πάντα στο περιουσιολόγιο! Και θα φορολογούνται, βέβαια...

Κατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, καταθέσεις σε τράπεζες, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις,
εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Εκχώρηση ακινήτων για την πληρωμή φόρων



Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές. Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση.

Υπό έλεγχο 1.270.000 φορολογούμενοι για τον τραπεζικό τους λογαριασμό

Ένα πικρό «δώρο» κινδυνεύουν να λάβουν Χριστουγεννιάτικα 1.270.000 φορολογούμενοι λόγω της διασταύρωσης από την εφορία μέσω υπερσύγχρονου λογισμικού των κινήσεων των τραπεζικών τους λογαριασμών σε συνδυασμό με τα δηλωθέντα εισοδήματά τη δωδεκαετία 2002 - 2014.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας
30-49 ετών.

Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα σε 10.000 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και άνω και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους,

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων