Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 9-12-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.

Να αγαπάς τους φωτεινούς ανθρώπους


Mov Kardies

Κάθε φορά που βρισκόταν μπροστά μου ένα ποτήρι νερό που δεν ήταν ούτε γεμάτο, μα ούτε κι άδειο, σκεφτόμουν πως θα το χαρακτήριζα. Μισογεμάτο η μισοάδειο;
Κατέληξα σε δυο πράγματα. Πρώτον πως αν είναι κάτω από τη μέση το βλέπω μισοάδειο, ενώ αν είναι πάνω από τη μέση του ποτηριού μισογεμάτο.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΔΙΑΒΙΩΣΗ: Αυτό το σπίρτο δε σβήνει με τίποτα (vid)


Η εξέλιξη στα σπίρτα. Το συγκεκριμένο σπίρτο με ειδική επένδυση, δε σβήνει. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε το σπίρτο να δοκιμάζεται κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.

Βάλτε το μέσα σε νερό, σκεπάστε το με χώμα, πατήστε το ακόμα.... αυτό δεν σβήνει με τίποτα.

O κύκλος του χαμένου χρήματος και η άπατη του τραπεζικού συστήματος


Σήμερα που ο Ελληνικός λαός δέχεται και ανέχεται μια πολιτική υφαρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας το λιγότερο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να αποτυπώσουμε πλήρως την Τραπεζική απάτη και την υποτιθέμενη υπερχρέωση του.
Για να γίνει όμως κατανοητό αυτό θα πρέπει να δούμε το κύκλο του χρήματος μέσα στην οικονομία και να αποτυπώσουμε πλήρως τον τρόπο διάθεσης και λειτουργίας του.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ… ΚΟΨΙΜΟ – Στα τάρταρα μισθοί δημοσίου, συντάξεις και αφορολόγητο μετά το Eurogroup



Για ακόμη μια φορά το περιβόητο ελληνικό χρέος λειτούργησε ως… τυράκι στην παγίδα με τα μέτρα.
Έτσι, μετά και το χθεσινό Eurogroup, το χρέος θα ελαφρυνθεί με το… 2069, εφόσον ως λαός θα έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω τα κρατικά χρέη με ακόμη μια σειρά μέτρων από τους δανειστές μας.

Αργίες στην Ελλάδα 2017 – Δείτε ποιες ημέρες δεν θα πάτε στη δουλειά!


Αργίες στην Ελλάδα 2017 – Δείτε ποιες ημέρες δεν θα πάτε στη δουλειά!

Διαβάστε και σημειώστε ποιες ημέρες του 2017 θα κάτσετε στο σπίτι σας – Πότε πέφτουν οι επίσημες αργίες;
Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, οι οποίες τις περισσότερες φορές αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.

Ερχεται νέος «κόφτης» για 2 εκατ. παλαιές συντάξεις


Ερχεται νέος «κόφτης» για 2 εκατ. παλαιές συντάξεις

Διαβάστε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέος γύρος περικοπών οι προσωπικές διαφορές θα παραμείνουν στο στόχαστρο των δανειστώνΟ επανυπολογισμός των συντάξεων με τα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και την προσθήκη της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, θα «βγάλει» διαφορές μεταξύ «παλαιού» και «νέου» ποσού της σύνταξης για το 80% των συνταξιούχων.

Υποκλιθείτε και θαυμάστε τον Βαγγέλη Βενιζέλο!

Να έχεις καταστρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία με τη ρύθμιση του χρέους που έκανες, να έχεις ρίξει τις τράπεζες στα βράχια και εξαιτίας σου ο λαός να έχει πληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση,
παρά ταύτα το χρέος να μην έχει μειωθεί (δηλαδή να έχεις αποτύχει σε απλά ελληνικά) και να φτάνει σήμερα στο 177% και επιπλέον να θέλεις να κάνεις και κριτική, χρειάζεται τεράστιο απόθεμα θράσους.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ;



Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Ένα έθνος έχει το δίκαιον πάντοντε να μετασχηματίση και να μεταλλάξητην νομοθεσίαν του. Μιας γενεάς πρόσωπα δεν ημπορούν να καθυποτάξουν εις τους νόμους των τα πρόσωπα οπού θέλουν γεννηθή κατόπι τους».

Ρήγας Φερραίος
"Νέα Πολιτική Διοίκησις"
άρθρο 28

Δηλαδή, μας κανοναρχεί ο «πρωτομάρτυρας» της λευτεριάς μας, οι έχοντες τα «οφίκια της πατρίδος», βουλευτές και κυβερνήτες δεν έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν με «χέρια και ποδάρια» νόμους-μνημόνια με τα οποία καθυποτάσσονται γενεές, αγέννητων, Ελλήνων. 

Eγκαινιάστηκε η έκθεση των τμημάτων εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ του Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης



Τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πραγματοποιήθηκαν χθες από το δήμαρχο της περιοχής, Λάζαρο Κυρίζογλου.
 Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία των ΚΑΠΗ του δήμου η οποία και έψαλε Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Ξεκινά την Κυριακή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη - Δείτε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας



Ξεκινά από αυτή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης έχει, ως εξής:

ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων



Την ημερομηνία πληρωμής του Δώρου Χριστουγέννων ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 16.12.2016 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Παραλύει η χώρα σήμερα από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Παραλύει η χώρα σήμερα από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ρολά κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Δεκάδες ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων έχουν ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.