Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 15-12-2016



Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 20116 αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, σε όλη τη χώρα. Βροχές και λίγοι όμβροι αναμένονται αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, σταδιακά όμως και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στο Αιγαίο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για μέλι από τη Χαλκιδική



Στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στην Μπολόνια της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε o 10ος Διεθνής Διαγωνισμός BiolMiel για την αξιολόγηση, ανάδειξη και βράβευση του καλύτερου βιολογικού μελιού.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 165 μέλια βιολογικής πιστοποίησης από 6 συν της Ιταλίας 7 διαφορετικές χώρες. Την 1η θέση και την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία Honey Dew διαγωνιζόμενο με βιολογικά μέλια προερχόμενα από Ελλάδα, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Τελικά, πόση γη χρειάζεται ένας άνθρωπος;


ilya-repin-portrait-of-leo-tolstoy-as-a-ploughman-on-a-field

Μια από τις ιστορίες του Λέων Τολστόι, είναι μικρή ιστορία αυτή έχει τον τίτλο «Πόση γη χρειάζεται ένας άνθρωπος;» Η ιστορία μιλάει για έναν αγρότη, τον Παχόμ που ο ίδιος απόκτησε περιουσία και τα υπάρχοντα του τα πολλά, άναψαν μέσα του μια επιθυμία να αποκτήσει όλο και πιο πολλά.

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο». Πως βγήκαν 20 ελληνικές εκφράσεις


pws-vgikan-ellinikes-ekfraseis

Στην καθημερινή μας ομιλία χρησιμοποιούμε συχνά εκφράσεις των οποίων αγνοούμε πολλές φορές τη σημασία ή την προέλευσή τους.
Η κάθε μία από αυτές κουβαλάει την δική της ιστορία και έχει προκύψει με αφορμή ένα συγκεκριμένο γεγονός, σ’έναν συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και όλες μαζί αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφάλεια του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η διακόσμηση του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια προσφιλής διαδικασία για μικρούς και μεγάλους κατά την περίοδο των γιορτών, που όμως μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, αν όχι κινδύνους.

Σε όλο τον κόσμο, τόσο τα φυσικά όσο και τα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα διακοσμητικά λαμπάκια τους, ευθύνονται για πολλές φωτιές, που μπορεί να επιφέρουν υλικές ζημιές, τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο







      Η πρώτη εμπορική χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο σχεδιάστηκε το 1843 από τον John Callcott Horsley, και την ιδεα ειχε ο  Henry Cole ( ιδρυτής αργοτερα του Victoria & Albert Museum) ο οποιος παράγγειλε και τον σχεδιασμό της και αντάξια θεωρείται ο επινοητής της πρώτης εμπορικής Χριστουγεννιάτικης κάρτας.
    Η κάρτα τυπώθηκε σε χίλια αντίτυπα και πωλούνταν στην τιμή του ενός σελινιού.

Άρειος Πάγος: Κατά του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων ο εισηγητής! “Δεν είναι επιτρεπτός”!



Δεν είναι επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και εάν γίνει είναι ανυπόστατος. Αυτό υποστηρίχθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο
και προτάθηκε να μην αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείο Δωδεκανήσου που έκρινε μη νόμιμο (ανυπόστατο) τον γάμο μεταξύ των δυο ομοφυλόφιλων ανδρών.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Η παράνομη επιβολή των capital controls η οποία επεβλήθη με το υποτιθέμενο πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 63 της συνθήκης της Λισαβόνας ήταν αιτία να υπάρξει εισαγγελική έρευνα για τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο πολιτικής αλλά και κεντρικής τράπεζας.

Πώς θα ''χτίζεται'' το αφορολόγητο από το 2017 - Τι προβλέπεται για αδήλωτα εισοδήματα, ιατρικές δαπάνες και Airbnb



Αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πώς μπορεί οποισδήποτε να δει τι έχετε ψάξει στο Google



Αν νομίζατε ότι με το να σβήνετε το ιστορικό των αναζητήσεών σας στο Google είστε ήσυχοι, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. Υπάρχει τρόπος, δηλαδή, να μάθει κάποιος όλα αυτά που έχετε αναζητήσει και δει στον υπολογιστή σας.

Η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις σας, ακόμη και εκείνη που κάνατε πρώτη. Δεν μας πιστεύετε; Πατήστε απλώς σε αυτό το link: history.google.com/history

Οδηγός επιβίωσης για τις Πανελλαδικές - Πότε θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων



Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές -ανά ομάδα προσανατολισμού- οι φετινοί μαθητές της Γ΄ Λυκείου αλλά και παλαιοί υποψήφιοι καθώς και τους εναλλακτικούς συνδυασμούς που προσφέρονται για όσους θέλουν να επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο τμήματα από δύο επιστημονικά πεδία, περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Φόρος–φωτιά 22% για όσους δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Τα πάνω, κάτω φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για το αφορολόγητο, τη χρήση πλαστικού χρήματος, το όριο στις συναλλαγές με μετρητά και τις φοροαπαλλαγές.

Ουσιαστικά κανείς δεν θα έχει κατοχυρωμένο αφορολόγητο από 1/1/2017. Αυτό θα πρέπει να “χτιστεί” με τη χρήση πλαστικού και μόνο χρήματος.

Θαύμα στο Άγιον Όρος συγκλονίζει Ελλάδα και Σκόπια: Νεαρός μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου



Του Ηλία Προύφα-Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Το περιστατικό συνέβη πριν ακριβώς 10 ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου  και μου το διηγήθηκε χθες βράδυ Ιερομόναχος που ήταν παρόν στο θαυμαστό αυτό γεγονός, ενώ αναφέρθηκε και δημόσια την περασμένη εβδομάδα σε θρησκευτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων