Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 8-1-2017



Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου καθώς και τα ορεινά του Αιγαίου και το νότιου Ιονίου. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά των προαναφερθεισών νησιωτικών περιοχών.

Η «γηραιά» Ελλάδα



Γράφει η Ιρις Σταθάκου 
Ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα της Ελλάδας είναι η δημογραφική της σμίκρυνση. Το πρόβλημα αυτό είναι μακροχρόνιο και σύνθετο, άρχεται δε από την μεταπολεμική περίοδο, αφού από το 1935 μέχρι και το 1975 καμιά ελληνική γενιά δεν αναπληρώθηκε. Όμως τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κορυφωθεί: Για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της χώρας μας άρχισε να μειώνεται.

Χήρες στρατιωτικών: Μένουν χωρίς σύνταξη!



Ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κρύβει εκπλήξεις και για τις χήρες στρατιωτικών: Τις αφήνει ουσιαστικά χωρίς σύνταξη!  Οι δραματικές συνέπειες των νόμων – «οδοστρωτήρων» που ψήφισε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ειδικά σε ότι αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό που τα πράγματα χειροτερεύουν για τους περισσότερους με καταλυτικό τρόπο. 

Κυβέρνηση: Πειθαρχικές ευθύνες στους δημάρχους που δεν παρατείνουν τις συμβάσεις



Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές ευθύνες στους αιρετούς που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την παράταση των συμβάσεων προανήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή τους συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης (δείτε σχετική ανάρτηση στο facebook) και o αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ιστορικός εορτασμός των Θεοφανείων στη Σμύρνη για πρώτη φορά μετά το 1922



Νέα σελίδα γράφτηκε ανήμερα των Θεοφανείων για την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης, η οποία έχει ανασυσταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς στην προκυμαία τής ιστορικής για τον ελληνισμό πόλης τελέστηκε, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εκλεγέντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, μετά το 1922, μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο.

Ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργηθούν το 2017

Oι τελευταίες φοροαπαλλαγές που έχουν μείνει στους Έλληνες φορολογούμενους οδεύουν προς κατάργηση.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στο 2017 αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν:
-Η έκπτωση φόρου 10% επί των ιατρικών δαπανών. Η έκπτωση δίνεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος έχει συνολική ιατρική δαπάνη η οποία ξεπερνά το 5% του συνολικού εισοδήματός του.

Δωρεάν τα τέλη σύνδεσης για φυσικό αέριο σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία



  • Προσφορά από την Εταιρεία Διανομής Αερίου.

Νέες συνδέσεις φυσικού αερίου με ισχύ ως τις.. 31.12.2017 και έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης προσφέρει στους καταναλωτές η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Η προσφορά ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (οικιακή, εμπορική, βιοτεχνική - βιομηχανική).

Πάνω από 1,1 εκατ. τα ακινητοποιημένα ΙΧ! Τι ζητούν οι εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου αναμένεται να «σπάσουν» φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στην τελευταία 7ετία οι οποίες και αποτελούν «πονοκέφαλο» για οικονομικό επιτελείο.

Αν βέβαια στα παραπάνω προστεθούν και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες που κινούν παράνομα τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους,

Φιμώνονται τὰ …Μ.Μ.Ε. ὅταν δὲν ἐξυπηρετεῖται ἡ «πολιτικὴ ὀρθότης»!!!


Τὴν Πρωτοχρονιὰ στὸ λιμάνι τῆς Μυτιλήνης Ἀλγερινὸς ἐπεχείρησε νὰ ἐπιβιβασθῇ στὸ πλοῖο τῆς γραμμῆς χωρὶς χαρτιά.
Ἡ λιμενικὸς ποὺ εἶχε ὑπηρεσία προσεπάθησε νὰ τὸν σταματήσῃ, ἀλλὰ αὐτὸς ἀστραπιαία ἄρχισε νὰ τὴν κτυπᾷ μὲ μανία μὲ τὴν βαλίτσα του…

Τι φόρους θα πληρώσουν όσοι εισπράττουν ενοίκια – Tι ισχύει για τα ανείσπρακτα


Τι φόρους θα πληρώσουν όσοι εισπράττουν ενοίκια – Tι ισχύει για τα ανείσπρακτα

Νέοι συντελεστές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια και νέα δεδομένα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών θα ισχύσουν το 2017.
Όσοι εισέπραξαν ενοίκια το 2016 θα πληρώσουν:
-15% έως τις 12.000 ευρώ
-35% για το τμήμα από 12.000 έως 35.000 ευρώ
-45% για το τμήμα πάνω από τις 35.000 ευρώ
Αν η απόδοση των ακινήτου υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ καταβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/1/2017


          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής


Ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς  εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).