Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 11-1-2017



Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία καταιγίδων στα δυτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στη Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Τεστ αίματος θα προβλέπει το πόσο θα γεράσουμε και από ποιες ασθένειες θα κινδυνέψουμε!


1

Τα επίπεδα συγκεκριμένων ειδικών βιοδεικτών (χημικές ουσίες που βρίσκονται στο αίμα) μπορούν να συνδυαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να εξάγουμε συμπεράσματα για το πόσο καλά θα γεράσει ένα άτομο και τον 
κίνδυνο που διατρέχει για μελλοντικές ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

ΧΡΕΟΣ-Τώρα πληρώνουμε τα ομόλογα των Σαμαροβενιζέλων του 2012! Τι δεν κατάλαβες;


Μας «έσωσαν» κι άφησαν το λογιαριασμό για τους επόμενους. Τι δεν κατάλαβες;

Από το 2017 πρέπει να αρχίσουν οι Ελληνες να πληρώσουν ποσά από τα διμερή δάνεια από το δεύτερο Μνημόνιο των Σαμαροβενιζέλων που πήραμε για να σώσουμε την Deutsche Bank με το PSI, τα ποσά που πήραμε για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες


Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμια για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση.
Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί λόγω της πολυπλοκότητας των δηλώσεων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες υπόχρεοι στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Οι αλλοδαποί θα μπορούν να μηνύουν για «ρατσισμό» τους Έλληνες χωρίς καν να πληρώνουν παράβολο!

Με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4416/2016, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων ρύθμισε και θέματα παραβόλων και τελών στις ποινικές δίκες, προστέθηκαν και
τα λεγόμενα «ρατσιστικά εγκλήματα» μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία ο «παθών» απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου προκειμένου να καταθέσει έγκληση.

Μαθήματα για επίδοξους πολιτικούς και άλλους… «ηγέτες»


«Συμβουλεύει» ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Καθώς τώρα τελευταία εντείνεται και πάλι η «φιλολογία» για πολιτικές εξελίξεις, ίσως και εκλογές, θεώρησα σκόπιμο να κάνω τη σημερινή προσφορά σε υποψήφιους βουλευτές και βουλευτίνες και σε νέα στελέχη που φιλοδοξούν να κάτσουν στις… καρέκλες που ίσως…αδειάσουν στη Βουλή και ίσως συνεχίζουν να υπάρχουν στον κόσμο των επιχειρήσεων που… χαροπαλεύουν στην Ελλάδα «της τρόικας και των θεσμών»…

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν πάτησε στη δουλειά για 5 χρόνια και πληρωνόταν κανονικά


Υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν πάτησε στη δουλειά για 5 χρόνια και πληρωνόταν κανονικά

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, υπαλλήλου του ΕΚΑΒ Πέλλας, κατηγορούμενου ότι επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά το μισθό του, λαμβάνοντας ακόμη και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση, εισηγείται η εισαγγελική αρχή.
Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλλε ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διασώστης, που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός - Αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη και εξαπάτηση ζητά πρώην στρατιωτικός για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Πού βρίσκονται οι έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ



Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ και των ελέγχων για τα εμβάσματα στο εξωτερικό διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Ως προς τα τραπεζικά εμβάσματα, η υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει από την ΤτΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την αποστολή από τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα,

Λίφτινγκ στο Δημόσιο: Πώς θα γίνονται προσλήψεις, αξιολόγηση, βαθμολογία

Πώς θα γίνονται προσλήψεις και αξιολόγηση στο Δημόσιο;
Σωρεία διαρθρωτικών αλλαγών σχεδιάζεται στο Δημόσιο αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του έτους, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Κινητικότητα, αξιολόγηση, επιλογή προϊσταμένων και νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου, είναι οι κύριοι «πυλώνες» στους οποίους θα συντελεστούν –με σημαντικότατες ως φαίνεται καθυστερήσεις– οι σχεδιαζόμενες αλλαγές.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και για περίπου μία εβδομάδα θα πραγματοποιούνται εργασίες μεταστέγασης των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64 (περιοχή παλαιών σφαγείων) της Θεσσαλονίκης.

Για ποιους επαγγελματίες θα είναι υποχρεωτική η χρήση POS

Σε κλάδους επαγγελματιών που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά απόκρυψης του πραγματικού του εισοδήματος θα αρχίσει να εφαρμόζεται η υποχρεωτική εγκατάσταση και χρήση συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης, τα γνωστά POS.

Αυτό εισηγούνται στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπηρεσιακοί παράγοντες σαν το πρώτο βήμα για τη σταδιακή εγκατάσταση POS σε όλο το φάσμα της αγοράς,

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων