Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 13-1-2017



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν στη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τα βορειοδυτικά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.

Βαλσαμόχορτο: Σε ποιες παθήσεις χρησιμοποιείται


Πού χρησιμοποιείται το βότανο St. John's wort; Τι λένε πρόσφατες έρευνες και ποιες είναι οι παρενέργειές του.

Το βαλσαμόχορτο είναι φυτό του γένους Υπερικόν. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό ως υπερικό, ενώ στην ξένη βιβλιογραφία αναφέρεται ως St. John's wort. Η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Hypericum perforatum.

Καταστρέφει καρκινικά κύτταρα και το έχουν οι Έλληνες


Τεράστιας σημασίας ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα

Μελέτη του Έλληνα επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, δίνει χτύπημα στην ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον πλανήτη.
Όπως αναφέρει το φάρμακο άμυνας απέναντί του είναι το ελαιόλαδο, διαχρονικό προϊόν και φάρμακο των Ελλήνων.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ… (ΦΥΣΙΚΑ) ΕΔΩ ΤΗΝ «ΕΘΑΨΑΝ»


Οι Δικαστές στο Στρασβούργο έδειξαν τον δρόμο… Για να μην κοροϊδεύουν πλέον τον κόσμο οι Έλληνες πολιτικάντηδες

Τα καλύτερα (στα) Ζαγοροχώρια

Τα πιο καρτποσταλικά χωριά, οι πιο ειδυλλιακές διαδρομές, οι πιο λαχταριστές γεύσεις, οι ρομαντικότεροι ξενώνες. Ή απλώς, είκοσι και μία δικαιολογίες για να επιστρέφουμε στα Ζαγοροχώρια.

της Ηρώς Κουνάδη

Το πασπαλισμένο με χρυσόσκονη Δυτικό Ζαγόρι: το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, η Αρίστη και ο Βίκος, με την συγκλονιστική του θέα στην χαράδρα –εκείνη που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. 

Η ήρεμη δύναμη του Ανατολικού Ζαγορίου: η πανέμορφη Βωβούσα στις όχθες του Αώου, τα γραφικά χωριά της κοιλάδας του Βάρδα με τους νερόμυλους, ο Καστανώνας και η Ιτέα με τα τοξωτά γεφύρια. 

Τα συνεταιράκια της συμφοράς


Αποτέλεσμα εικόνας για φραγκος φραγκουλης

του Κων. Φράγκου 
Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα
Βολφγκανγκ Σόιμπλε *

Η, οδεύουσα προς το ακροατήριο, υπόθεση πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) στην Γερμανική HDW επιβεβαιώνει, με το σκεπτικό παραπομπής,

Βαρύς ο λογαριασμός: Τι εισφορές θα πληρώσουν αγρότες, επαγγελματίες και «μπλοκάκια»



Βαρύς λογαριασμός έρχεται μετά τις 16 Ιανουαρίου για περισσότερους από 1,6 εκατ. ασφαλισμένους με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που ξεκινούν από 20% και φθάνουν στο 37,95% επί του εισοδήματος.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες και μισθωτοί με «μπλοκάκι» καλούνται να τα βγάλουν πέρα πληρώνοντας κάθε μήνα εισφορές αρχικά με βάση τα εισοδήματα του 2016,

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση Στρατευσίμων Α΄ ΕΣΣΟ 2017


Αποτέλεσμα εικόνας για πολ.ναυτικο

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2017 Α΄ ΕΣΣΟ, από 06 έως 09 Φεβρουαρίου 2017.

«Πέφτουν» όλοι πάνω στο σκάνδαλο της Novartis – Νέες εξελίξεις


«Πέφτουν» όλοι πάνω στο σκάνδαλο της Novartis – Νέες εξελίξεις

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens», δήλωσε ο ΓΓ Διαφθοράς Κώστας Χρήστου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» το μεσημέρι της Τετάρτης.
«Η διοίκηση εργάζεται στην κατεύθυνση που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, συντονίζοντας τα ελεγκτικά όργανα και συγκεντρώνοντας την πληροφορία για να ενισχύσει το έργο της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε και επεσήμανε:

Πρόγραμμα κατοίκησης 28 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο

761593-vraxonisides.jpg
Τι επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση – Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία;
Τρόπους για τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και πιθανής κατοίκησης μικρών νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση.

Έσπασε το ρεκόρ παγετού στη Θεσσαλονίκη

Ρεκόρ ως προς τη διάρκεια του παγετού στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα στοιχεία από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου του 1963 σημειώθηκε ολικός παγετός διάρκειας τριών ημερών, γεγονός που σημαίνει ότι και η ανώτερη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν υπό το μηδέν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/1/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων