Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 19-1-2017



Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις και ποικίλα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Χιόνια ή χιονόνερο θα πέσουν στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις.

Ποιος πρέπει να πληρώσει τις ζημιές σε φυσικό αέριο και σωληνώσεις



Ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού; – Τι δηλώνει στο typosthes.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τα χιόνια και τον πολυήμερο παγετό δημιούργησε, όπως είναι γνωστό, προβλήματα σε πολλά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς πάγωσαν οι σωλήνες του νερού. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν και προβλήματα με σπάσιμο σωλήνων λόγω της διαστολής, ενώ πολλά νοικοκυριά απευθύνθηκαν εκτός από υδραυλικούς και σε τεχνικούς αερίου για να αποκατασταθεί η λειτουργία του λέβητά τους.

Κάλπικη πολιτεία, παράπονο πικρό…


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Η ελληνική πολιτεία ευθύνεται κυρίως για αυτό που είμαι και για τον τρόπο που σκέφτομαι και αισθάνομαι. Δευτερευόντως και οι γονείς μου. Ίσως πάλι να έπαιξε ρόλο και η «πάστα» μου, αλλά η βασική κατεύθυνση μου δόθηκε στην τρυφερή ηλικία, στο σχολείο. Δηλαδή από την ίδια την πολιτεία και τα όργανά της, τους δασκάλους.

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

Αναρωτιέστε αν βρίσκεστε στα κατάλληλα κιλά ανάλογα με το ύψος σας; Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το διαπιστώστε!

Κοιτάζοντας τον παρακάτω πίνακα, θα δείτε αναλυτικά ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας. Επίσης, ο πίνακας παρουσιάζει αν η αντιστοιχία ύψους και βάρους ξεπερνά λίγο ή υπερβολικά το φυσιολογικό.

Οι μετρήσεις αυτές αφορούν σε ενήλικες και όχι σε παιδιά ή εφήβους κάτω των 18 ετών. Για τα παιδιά και τους εφήβους συνιστάται η μέτρηση με χρήση του Δείκτη Μάζας Σώματος.

Πολλά μπράβο: Αυτή η ελληνική πόλη πήρε χρυσό βραβείο… «έξυπνης πόλης»!


Ένας κερασεώνας με 24 κερασιές, ένα πάρκο υπαίθριας γυμναστικής, δύο παιδικές χαρές, περιστρεφόμενα παγκάκια, τραπέζια για σκάκι, αντιολισθητικά πεζοδρόμια, χιλιάδες θάμνοι και ποώδη φυτά, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που «μεταμόρφωσαν» την Πλατεία Γρανικού, την οδό 18ης Οκτωβρίου και τους συνδετήριους δρόμους της Έδεσσας και χάρισαν στη μακεδονική πόλη το χρυσό βραβείο «Best City Awards 2016».

Έρχονται χιλιάδες ειδοποιητήρια από την Εφορία. Οι "ύποπτοι" φορολογούμενοι

Χιλιάδες ειδοποιητήρια φτιάχνουν οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ, των ελεγκτικών κέντρων και των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, καλώντας φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να δοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαΐου 2017.

Η εφορία έφτιαξε τα ειδοποιητήρια από τη λίστα με 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ φορολογουμένων για τα οποία ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει στοιχεία από διάφορες λίστες.

Αρχίζει το «κυνήγι» των καταθέσεων του παρελθόντος με τους πρώτους 250.000 καταθέτες να μπαίνουν στο «στόχαστρο» της Εφορίας



Χιλιάδες Ελλήνων θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες» καθώς αρχίζει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 250.000 καταθέτες οι οποίοι, σύμφωνα με τη διασταύρωση που έτρεξε το υπουργείο Οικονομικών
με ειδικό λογισμικό εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωσαν από το 2002 και μετά.

Έρχεται νέα πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας

Καινούργιους «παίχτες» και νέες υπηρεσίες επιφυλάσσει η συνδρομητική τηλεόραση σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η διείσδυση σημειώνει ελάχιστη μεταβολή (στοιχεία 2016 σε σχέση με 2015) παραπέμποντας σε μια αγορά με σημάδια κόπωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InfoCom.gr τα τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργούν απρόσκοπτα, Antenna, Alpha, Skai και Star, σχεδιάζουν, στο πλαίσιο της Digea,

Έρχεται νέος φόρος με βάση το περιουσιολόγιο - Πως θα υπολογίζεται

Εφεδρικό χαράτσι ετοιμάζει η κυβέρνηση σε περίπτωση που πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.


Πρόκειται για τον φόρο περιουσίας, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση το περιουσιολόγιο και έχει τη λογική του ΕΝΦΙΑ, φορολογώντας κινητή και ακίνητη περιουσία. Το νέο χαράτσι θα υπολογιστεί με βάση τη δήλωση του συνόλου της περιουσίας.

Απροετοίμαστο το Δημόσιο για τη χρήση POS -Ποιες υπηρεσίες δεν έχουν μηχανήματα

Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί ο δημόσιος τομέας στη ζήτηση για πληρωμές με κάρτες.

Και μάλιστα τη στιγμή που τα περισσότερα καταστήματα, ειδικά στην περίπτωση του κέντρου της Αθήνας, έχουν εξοπλιστεί με τις απαραίτητες συσκευές και ενώ οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για αύξηση των πελατών που ζητούν να πληρώνουν με χρεωστική κάρτα.

Τι ισχύει για τη χρήση POS από τους γιατρούς;

Ανακοίνωση αναφορικά με τη χρήση POS από τους γιατρούς εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Αναφέρει συγκεκριμένα.....

«Μετά από συνεχή ερωτήματα των μελών του ΙΣΑ θέλουμε να ενημερώσουμε όσων αφορά την υποχρεωτική χρήση POS από τους γιατρούς τα εξής:

Διορίζονται σε ΟΤΑ και Δημόσιο 156 γνωστοί αθλητές -Όλα τα ονόματα

Με απόφαση, που υπογράφει η Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, εκατόν πενήντα έξι (156) διακριθέντες αθλητές κατηγορίας
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατανέμονται σε Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου.

Δείτε ΕΔΩ τα ονόματα.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/1/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων