Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 25-1-2017



Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική.

Ισραήλ, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος ετοιμάζουν γιγάντια συμφωνία για αγωγό φυσικού αερίου


Έντονη κινητικότητα στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου με τον αγωγό από την Ισραηλινή ΑΟΖ προς την Ελλάδα να επανέρχεται στο προσκήνιο, την στιγμή που η Τουρκία πιέζει ώστε μέσω της λύσης του Κυπριακού να εξασφαλίσει τον έλεγχο της μεταφοράς του φυσικού αερίου της περιοχής προς την Ευρώπη.

Καρδιά: Τα 11 συμπτώματα που απαγορεύεται να αγνοήσετε!


Αν κάτι δεν πάει με την καρδιά σας, μπορείτε να το καταλάβετε; Δεν είναι πάντα βέβαιο ότι όλα τα καρδιακά προβλήματα συνοδεύονται από σαφή προειδοποιητικά σημάδια ή συμπτώματα.

Αν σας προκύψει ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά, δεν είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε τον πόνο στο στήθος και στη συνέχεια θα πέσετε στο έδαφος, όπως βλέπετε στις ταινίες. Μερικά συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων δεν συμβαίνουν καν στο στήθος σας, στην περιοχή της καρδιάς, και ταυτόχρονα δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε τι σας συμβαίνει.

Με ένα πάτημα του κουμπιού ο μεγάλος αδελφός, μας έχει όλους στο πιάτο...


Το διαδίκτυο και ειδικά το ΦΒ, είναι φοβερά εργαλεία επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών. Όμως όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας και ενός πολυπολικού-πολυφωνικού συστήματος. Διότι, αν κάποτε επικρατούσε ολοκληρωτικά η παγκοσμιοποίηση και καταλυόταν η δημοκρατία από την παγκόσμια διακυβέρνηση μιας αεθνικής ελίτ, τότε να είστε βέβαιοι, ότι αυτό που χρησιμοποίησε ως μέσο για την επιβολή της, δηλαδή το διαδίκτυο, θα μετατρεπόταν αυτόματα σε όπλο καταστολής των αντιφρονούντων και σε θανάσιμη παγίδα για όλους.

ΟΤΑΝ Η Ε.Ε. ΕΒΑΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ένα έγγραφο από το μακρινό 1996 το οποίο είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Μακεδονία» μας δείχνει πως το ελληνικό κράτος απαγόρευε σε κτηνοτρόφους να… παράγουν! Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 5 δισ. δραχμών επειδή οι κτηνοτρόφοι ξεπέρασαν την ποσόστωση παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά 60.000 περίπου τόνους.

500 δισ. ευρώ έπεσε η αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα χρόνια των Μνημονίων!

Mια πραγματική κατάρρευση έχει συντελεστεί στις τιμές των ακινήτων με πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ να έχει χαθεί από την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 - 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων.
 
Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016, καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%.

Έρχεται προκήρυξη για 6.500 ΕΠΟΠ

assets_large_t_420_933005_type12128Οι θέσεις για Επαγγελματίες Οπλίτες κατανέμονται στον Στρατό 2.500, στην Αεροπορία 2.000 και στο Ναυτικό 2.000

Προσκλητήριο» σε 6.500 άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες σε επιχειρησιακές ειδικότητες του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θεσσαλονίκη: Οδηγός υπηρεσιών για ευπαθείς ομάδες



Έναν οδηγό που συμπεριλαμβάνει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να γνωρίζουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πού να αποταθούν και πώς θα βοηθηθούν μέσα από δράσεις, προγράμματα και επιδόματα, εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Επιδίωξη, μέσα από έναν οδηγό 44 σελίδων, είναι να γίνει γνωστό το δίκτυο των δομών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Aπό τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 02 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του
ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΓΑ και ΝΑΤ οι συντάξεις του Φεβρουαρίου του 2017.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2017.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου ενώ ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Ετοιμάζουν αύξηση στον ΕΝΦΙΑ κατά 50% σε όσους έχουν πάνω από ένα σπίτι!



«Μπαμ» στο θέμα της φορολογίας του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη… νύφη θα την πληρώσουν όσοι έχουν πάνω από ένα ακίνητο αφού το ΥΠΟΙΚ εξετάζει αύξηση του ΕΝΦΙΑ ως και 50% για τους «έχοντες»!

Πλειστηριασμοί ακινήτων με ένα κλικ



Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται προσεχώς οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων, οι οποίοι έχουν «παγώσει» εδώ και μήνες, εξαιτίας της αποχής των συμβολαιογράφων και των εντάσεων που σημειώνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων