Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 27-1-2017



Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 περιμένουμε λίγες βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με λίγα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, φαινόμενα που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν.

Ματζιαράκη, Λάνθιμος, Φιλίππου: Τρεις Ελληνες στην κούρσα για τα Οσκαρ


  • Αρωμα Ελλάδας έχει η φετινή 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ... 
  • Υποψήφιοι για το χρυσό αγαλματίδιο είναι τρεις Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να μπουν στην πολυπόθητη λίστα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Οι Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου και..  Δάφνη Ματζιαράκη θα παρευρεθούν στο Λος Αντζελες στις 26 Φεβρουαρίου και θα περπατήσουν στο διάσημο κόκκινο χαλί των Όσκαρ.

Ὑποβιβάζοντας τὸν ἄνθρωπο στὸ ἐπίπεδον τοῦ κτήνους…

Ὑποβιβάζοντας τὸν ἄνθρωπο στὸ ἐπίπεδον τοῦ κτήνους...
Ἄνθρωπος-Δοῦλος…
Δοῦλος-Ἄνθρωπος…
Πόσο μεγάλη ἤ μικρή διαδρομή ἀπαιτεῖται γιά νά μεταβῇ κάποιος ἀπό τήν μία στήν ἄλλην κατάστασιν;
Δυστυχῶς ἐλαχίστη. Ὄχι διότι ἀδυνατεῖ ἡ ἀνθρωπότης, συνολικῶς, ἀλλὰ διότι ἔχει ἐκπαιδευθεῖ, αἰῶνες τώρα, νὰ ὑπηρετῇ.
Ἄλλος ὑπηρετεῖ τὸν ἀφέντη του, ἄλλος τὴν δημοκρατία του κι ἄλλος τὸν …λογαριασμό του.
Αύτό, φαινομενικῶς, ἐξυπηρετεῖται ἀπὸ τὴν ἐλευθέρα βούλησιν.

Παίρνουν πίσω με... τόκο την πενταετή έκπτωση στους νέους επιστήμονες!

  • Διπλή οφειλή, η οποία μάλιστα θα προσαυξάνεται ετησίως, θα κληθούν να καταβάλλουν οι νέοι επιστήμονες που κατά τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους θα τύχουν έκπτωσης στις ασφαλιστικές εισφορές..

Το ύψος των εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες..και οι αυτοαπασχολούμενοι αποσαφηνίζει η πρώτη εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.

«Κλέβει» καύσιμα ένα στα 10 πρατήρια στη Θεσσαλονίκη



Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα -Τι απαντά η ομοσπονδία βενζινοπωλών
Ένα στα δέκα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα παραδίδουν λιγότερο καύσιμο στους καταναλωτές από αυτό που φαίνεται στην αντλία και το ποσοστό απόκλισης κλιμακώνεται μέχρι 9,69%.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, τον Δεκέμβριο του 2016, με μυστικό όχημα του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία.

Βόμβα για Γιάννο Παπαντωνίου: Διώξεις για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων


Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου αφού η εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε διώξεις στον πρώην υπουργό, αλλά και στον πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ Σπύρου Τραυλού και του επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκου, για την προμήθεια ελικοπτέρων.

Η νέα απόφαση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Ποιοι το δικαιούνται


Η νέα απόφαση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Ποιοι το δικαιούνται

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει:
– Εισοδηματική ενίσχυση: Το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας.
– Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά: Διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος:

Γιατί έτσι πρέπει ...! Καταπέλτης ο τ.Στρατιωτικός Εισαγγελέας Στρατηγός ε.α Κ.Δάφνης για τους Αλβανούς Οπλίτες!


Στο εκρηκτικό Δελτίο του (ART -TV) και στον Αντώνη Μυλωνάκη μίλησε ο Αντιστράτηγος ε.α τ.Γενικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας των Ενόπλων Δυνάμεων για το θέμα των Αλβανών Οπλιτών …σε Κέντρο Κατατάξεως Νεοσυλλέκτων

To 2016 αποτελείωσε τη μεσαία τάξη

Της Σοφίας Χριστοφορίδου
Ο έβδομος χρόνος της κρίσης αποδείχθηκε ο χειρότερος, καθώς τρεις στους τέσσερις Έλληνες υπέστησαν σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μέσα στο 2016. Ένα στα τρία νοικοκυριά ζει με λιγότερα από 833 ευρώ το μήνα, ενώ μία στις δύο οικογένειες βασίζεται στη σύνταξη κάποιου ηλικιωμένου, για να τα βγάλει πέρα.
Ο αριθμός των «νεόπτωχων» αυξήθηκε κατά 783.000 άτομα, ήτοι 25,7% από το 2008 -πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Θρησκευτικός πόλεμος σε εξέλιξη στην Ευρώπη: «Σε 10 χρόνια λόγω βλακείας θα γίνουμε όλοι μουσουλμάνοι»



Στην Ευρώπη θα διεξαχθεί ένας βίαιος και αιματηρός πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων και μη-μουσουλμάνων  πολιτών , σύμφωνα με ειδική έκθεση  εμπειρογνωμόνων των υπηρεσιών πληροφοριών προς τις πολιτικές ηγεσίeς μεγάλων  χωρών της ΕΕ.

ΑΣΕΠ: 4 προκηρύξεις για 2.243 μόνιμες θέσεις εργασίας

Τρεις συν μία προκηρύξεις, που μάλιστα προκάλεσαν και το “κρασάρισμα” της ιστοσελίδας του, “τρέχουν” αυτές τις ημέρες από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

–Την 5Κ/2016 προκήρυξη (ΦΕΚ 12/21-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ογδόντα (80) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων