Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 31-1-2017



Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.

Παράξενο δέντρο παράγει 40 διαφορετικά φρούτα!


1

Φανταστείτε ένα δέντρο που παράγει όχι μόνο ένα είδος φρούτου αλλά μια ολόκληρη ποικιλία! Ο καθηγητής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο των
Συρακουσών, Sam Van Aken έκανε αυτό το όνειρο πράξη με
το Δέντρο των 40 Φρούτων.Στην ουσία 

πρόκειται για ένα οπωροφόρο στα κλαδιά του οποίου παράγονται πάνω από 40 τύποι πυρηνόκαρπων – κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα κ αμύγδαλα. Ο Van Aken αγόρασε ένα περιβόλι στην περιοχή και ξεκίνησε να υλοποιήσει το πείραμά του.

Ο Ν.Τραμπ ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «να διαλύσουν το ISIS εντός 30 ημερών»!


της Μαρίνας Νικολάκη

Πολύ "ζεστά" έχει πάρει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την καταπολέμηση έως και... ισοπέδωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) αφού μετά το χθεσινό διάταγμα που υπέγραψε για την απαγόρευση εισόδου ατόμων από 7 κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών έδωσε και προθεσμία ως τα τέλη του Φεβρουαρίου στους στρατηγούς του προκειμένου να καταρτίσουν και να του παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το πώς θα «ηττηθεί» το ISIS... και είναι έτοιμος να "πάρει μέχρι και κεφάλια" αν όλα δεν γίνουν στην ώρα τους και αποτελεσματικά.

Εκπληκτικό! Έρευνα του Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια. Δείτε ποιο μέλι είναι το καλύτερο για την υγεία!!

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο

οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως π.χ. το manuka!

Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα - Όλες οι αργίες του 2017

Δείτε ποιες ημέρες πέφτουν οι Απόκριες και πότε θα καθίσουμε… σπίτι λόγω αργιών – Πότε πέφτουν Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα.

Η Τσικνοπέμπτη φέτος θα «πέσει» στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι Απόκριες την Κυριακή στις 26 του μηνός.

Αλλάζει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ από τον Απρίλιο



Ως τις 4 Απριλίου θα κυκλοφορεί το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, έτσι όπως το ξέρουμε, για λόγους ασφαλείας. Τη θέση του ακολούθως θα πάρει ένα νέο χαρτονόμισμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Θεολόγοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις αλλαγές στα Θρησκευτικά γιατί είναι... αμαρτία



«Αντάρτικο» στα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών έχει κηρύξει μερίδα θεολόγων, οι οποίοι αρνούνται να τα εφαρμόσουν επικαλούμενοι συνειδησιακά ζητήματα. «Ισχυρίζονται πως η εφαρμογή τους αποτελεί... αμαρτία», τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές από τον χώρο της εκπαίδευσης, εκτιμώντας ότι το ποσοστό των αντιδρώντων είναι περί το 10% σε σχολεία της Αθήνας έως και 30% στην περιφέρεια.

Το τριπλό σοκ που κρύβει το σχέδιο για τις συντάξεις

Τριπλή βόμβα απειλεί τις συντάξεις, με περικοπές στις λεγόμενες «προσωπικές διαφορές» για τους παλαιούς συνταξιούχους, ίσως και σε δόσεις μετά το 2018, εφαρμογή ενός νέου κόφτη μισθών που θα αναπροσαρμόζει προς τα κάτω, στις περισσότερες περιπτώσεις,
τις αποδοχές για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων και διατήρηση «μέχρι νεωτέρας» εκτός του κόφτη ενός μέρους ή και του συνόλου των προσωπικών διαφορών που θα έχουν οι νέοι συνταξιούχοι εφόσον αποχωρήσουν ως το 2018.

Η κομπορρημοσύνη σε όλο της το μεγαλείο

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Το τελευταίο διάστημα έχουμε περάσει σε μια άλλη διάσταση. Δεν φτάνει αυτά που υποφέρουμε αλλά έχουμε φτάσει να ακούμε πράγματα που διαψεύδουν τα ίδια μας τα μάτια.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Πολιτικά πρόσωπα το τελευταίο διάστημα προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν και προκαλούν τόσο που όπως λέει ο λαός σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

Μπλόκα αγροτών: Μετρούν δυνάμεις, επανασχεδιάζουν δράσεις



Στους δρόμους με τα τρακτέρ αλλά και στις κατά τόπους συνελεύσεις, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας προετοιμάζονται για την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους
Ανασύνταξη και επανασχεδιασμό της δράσης τους, έχουν στο επίκεντρο των σημερινών τους διαβουλεύσεων οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ από το «μενού» των κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα, δεν λείπει και το στήσιμο μπλόκων σε ορισμένα σημεία.

Βαριά «καμπάνα» για τις selfies με τον αετό της Αλβανίας



Ο Α.ΓΕΣ επέβαλε πενήντα μέρες φυλάκισης που προσαύξησε σε 60 ο Υπ.ΕΘΑ-Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης από το ΓΕΣ
Τις ανώτατες πειθαρχικές ποινές, ήτοι 50 ημέρες φυλάκισης, επέβαλλε o αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στους στρατιώτες που εμφανίζονται σε φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της αλβανικής σημαίας, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων