Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 3-2-2017



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται..


Λίγες μόνον μέρες μετά την διαπόμπευση κάπου στο Κολωνάκι ενός συμβόλου και θρύλου της διαπλοκής και των μνημονίων, «δημοσιογράφου» και αναλη(υ)τη κύριου Περδεντέρη,
..όπου -όπως φημολογείται- μετά από μερικές αναμνηστικές σφαλιάρες,
..του έγινε -όπως και πάλι ακούγεται- μεταφορά
του πούρου του από την είσοδο στην έξοδο του πεπτικού του συστήματος,

Έρχονται ρούχα με «υφασμάτινους μύες»!



Θα μεταμορφώσουν την κλωστοϋφαντουργία-ένδυση και τη μόδα καθώς μετατρέπουν την ενέργεια σε κίνηση
Ετοιμαστείτε να φορέσετε ρούχα πολύ διαφορετικά από αυτά που έχετε σήμερα στην γκαρνταρόμπα σας. Η νέα τεχνολογία και τα νέα υλικά θα μεταμορφώσουν την κλωστοϋφαντουργία-ένδυση και τη μόδα.

Βουλιάζουν στη Θεσσαλονίκη οι τιμές των ακινήτων..

  • Σε «τιμές ευκαιρίας» αγοράζουν ακίνητα στο ιστορικό Κέντρο ξένοι αγοραστές
  • Η ζήτηση από τους φοιτητές κρατά τα ενοίκια σχετικά σταθερά


Η κτηματομεσιτική αγορά είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα τα τελευταία 8 χρόνια. Η... ανεργία και η μείωση των μισθών έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της ζήτησης και των τιμών των κατοικιών, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 70%.

Τέλος στα τέλη περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου

Συμφωνία για τις ανώτατες τιμές περιαγωγής στην αγορά χονδρικής για την κινητή τηλεφωνία στην ΕΕ, επιτεύχθηκε αργά χθες βράδυ μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, εξασφαλίζοντας την κατάργηση των τελών περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017.

Με αυτή τη ρύθμιση καθορίζονται οι τιμές που οι πάροχοι μπορούν να χρεώνουν μεταξύ τους όταν οι πελάτες τους χρησιμοποιούν άλλα δικτύα παροχής υπηρεσιών περιαγωγής.

Πάνω από 120.000 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων κατατέθηκαν στις εφορίες σε μόλις 3 μήνες!

Πάνω από 120.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2017 σημειώνοντας αύξηση 71,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Enikonomia.gr το διάστημα από 1η Οκτωβρίου 2016 έως και 9 Ιανουαρίου 2017 κατατέθηκαν στις εφορίες όλης της χώρας πάνω από 122.000 πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των δεδομένων από τις πολύ μεγάλες Δ.Ο.Υ. της χώρας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω.

Αυτό είναι το νέο χαράτσι για μισθωτούς και συνταξιούχους - Τι θα χάσουμε από το μισθό ή τη σύνταξή μας

Επιβαρύνσεις από 1,2 ευρώ έως και 553,5 ευρώ τον χρόνο –ή από 10 λεπτά έως και 39,54 ευρώ τον μήνα- θα προκαλέσει το νέο «κρυφό» φορολογικό μέτρο που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση.

Η χούντα του ευρώ ξαναχτυπά ...

Μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο πολιτικών βαρβαρότητας που εξαθλίωσαν τους Έλληνες, διέλυσαν την οικονομία, εκτόξευσαν την ανεργία, δεν άφησαν τίποτα όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα.
Τελευταία πράξη του δράματος: ολοκληρωτική λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, ολοκληρωτική διάλυση του κράτους πρόνοιας. Η τελευταία λεπτομέρεια του Ελληνικού πειράματος θα ολοκληρωθεί εντός του ευρώ, διότι μόνο εντός του ευρώ και υπό συνθήκες εκβιασμού άτακτης χρεοκοπίας μπορεί να γίνει.

Μείωση έως και 50% στον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις


Μείωση έως και 50% στον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις

Δραστικές περικοπές, έως και της τάξης του 50%, στον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ζητούν οι πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων της χώρας, λόγω του ασφυκτικού πλαισίου υπό του οποίου λειτουργούν τα ιδρύματα τα τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος.
Πριν από λίγες ημέρες οι διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έστειλαν προς το υπουργείο Παιδείας αιτιολογημένες εισηγήσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων που μπορούν να δεχτούν το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος σε σχέση με το τρέχον έτος.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πινακίδες για POS




  • Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ από χθες.



Ειδικές πινακίδες, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο, θα πρέπει να τοποθετήσουν, από σήμερα, βάσει της νέας νομοθεσίας για το...  πλαστικό χρήμα, οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS. Διαφορετικά κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ.

Επίδομα αλληλεγγύης: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες «έριξαν» το σύστημα


  • Το σύστημα υπερφορτώθηκε και δεν λειτουργούσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης
  • Η βλάβη αποκαταστάθηκε σύντομα
  • Δείτε το πρόγραμμα για την υποβολή των αιτήσεων
Σε λειτουργία βρίσκεται και πάλι η... ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης , που ξεκίνησε σήμερα. Νωρίτερα το σύστημα είχε «πέσει» καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες προσπάθησαν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων