Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 11-2-2017



Το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στο νότιο Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Μείνετε προστατευμένοι από τα USB sticks!

Το USB (Universal Serial Bus) έχει γίνει μια πανταχού παρούσα συσκευή αποθήκευσης για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις οι οποίες αποθηκεύουν τα πάντα μόνο με ένα κλικ. Οι επιχειρήσεις συχνά υπολογίζουν τα  USB ως ένα εργαλείο γρήγορης και εύκολης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της εταιρείας.

Ετσι θα εξουδετερώσουν τη βόμβα στο Κορδελιό -Πώς θα στηθεί η επιχείρηση -Όλα τα στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για τη μεγάλη επιχείρηση της ερχόμενης Κυριακής με στόχο την απομάκρυνση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Νέα Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

ΕΥΑΘ: Απαλλαγή ή έκπτωση χρεώσεων για τα σπασμένα υδρόμετρα



Για όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές-Έκπτωση 50% για τους υπόλοιπους καταναλωτές στους επόμενους δύο λογαριασμούς
Την πλήρη απαλλαγή από χρεώσεις κατεστραμμένων υδρομέτρων λόγω του παγετού του Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. για όσους καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, για δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος για την απόκτηση νέας άδειας Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (ταξί) ή για την μετατροπή υφιστάμενης άδειας
σε άλλο τύπο μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης) μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. 

Αυτοί είναι οι 12 κλάδοι που πρέπει να εγκαταστήσουν POS μέχρι τις 30 Ιουνίου

Υπουργική απόφαση, που θα δίνει περιθώριο 140 ημερών σε επιχειρήσεις 12 βασικών κλάδων για να εγκαταστήσουν POS για πληρωμές με πλαστικό χρήμα, θα εκδοθεί σύντομα.
Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να τοποθετήσουν τερματικά.

Οι 9 μεγάλες ανατροπές σε Πανελλήνιες και Γ' Λυκείου που θα ισχύσουν από φέτος

Σε εννέα μεγάλες αλλαγές για την Γ' Λυκείου και τις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εννέα αλλαγές έχουν ως εξής:

1. Για πρώτη φορά θα προηγηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των πανελλαδικών

Από 24 Φεβρουαρίου θα καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαρτίου -Ημερομηνίες ανά Ταμείο

Μέσα σε ένα διάστημα 5 ημερών από τα τέλη του Φεβρουαρίου ως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.

Κλειστή η λεωφόρος αεροδρομίου -Μέσω παρακαμπτηρίου στο «Μακεδονία»



Με μεγάλες καθυστερήσεις η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λόγω του αποκλεισμού από αγρότες στα "πράσινα φανάρια"
Μέσω της παρακαμπτηρίου στην περιοχή του καζίνο Θεσσαλονίκης γίνεται η κίνηση των οχημάτων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,

Χώροι υποδοχής για όσους μετακινηθούν -Αναλυτικά το σχέδιο απομάκρυνσης της βόμβας στο Κορδελιό



Τους 62.000 αγγίζει ο αριθμός των δημοτών Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει την Κυριακή, μέχρι τις 10πμ, να απομακρυνθούν υποχρεωτικά από τα σπίτια τους, στη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου οι χώροι υποδοχής, στους οποίους θα παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, είναι οι εξής:

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων