Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 14-2-2017



Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις περισσότερες περιοχές τη χώρας θα επικρατήσει συννεφιά και κρύο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία μέχρι τις πρωινές ώρες αλλά πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Μύθος του Αισώπου για τους αλλαζόνες ηγέτες


1

Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του. Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:
“Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και……
βοήθησέ με να γλιτώσω τη ζωή μου.”

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γέμισε μυρμηγκοφωλιά με αλουμίνιο και δείτε τι προέκυψε…

Γέμισε μυρμηγκοφωλιά με αλουμίνιο και βγήκε αυτό το θέαμα Δεν θα το πιστεύετε στα μάτια σας τι
έκταση μπορεί να έχει μια μυρμηγκοφωλιά…


Δείτε στο παρακάτω βίντεο το πείραμα που έκαναν και έριξαν αλουμίνιο μέσα στη μυρμηγκοφωλιά…

Δείτε γιατί πρέπει να περπατάμε ξυπόλητοι



Εδώ και εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι έτρεχαν ξυπόλητοι. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, μπήκε στη ζωή μας το αθλητικό παπούτσι.
Η χοντρή και συνθετική σόλα έκοψε την επαφή του ανθρώπου με το έδαφος. Έτσι «αποσυνδέθηκε» ο άνθρωπος από τη μητέρα φύση. Σιγά σιγά άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα στα κάτω άκρα. Η πλατυποδία, η κοιλοποδία, η άκανθα πτέρνας, είναι μερικά από αυτά. Βέβαια στη σύγχρονη εποχή είναι αδύνατον να περπατάμε ξυπόλητοι.

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν οι Αγρότες !



Δέσμη δέκα θεσμικών παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, παρά τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα, παρουσίασε μεταξύ άλλων η
πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε , όπου συζητήθηκε σειρά αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. 

Σχέδιο περικοπών των συντάξεων: Στο μισό η προσωπική διαφορά

Σχέδιο για κατάργηση μέχρι του 50% της προσωπικής διαφοράς από τις παλιές συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση με το πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει ο «κόφτης» δαπανών από το 2018 και μετά.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει συνολικά μια περικοπή της τάξης των 700 έως 800 εκατ. ευρώ από τις παλιές συντάξεις που θα επανυπολογιστούν με το νόμο Κατρούγκαλου και ένα μέρος της διαφοράς τους θα μπει ως «μέτρο-εφεδρεία» στο πακέτο των μέτρων που θα ενεργοποιηθούν το 2018 ή τo 2019 και μετά.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…. Με ένα απλό βιντεάκι κατάλαβε όλη η Γερμανία το… ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ!



Με ένα απλό βιντεάκι κατάλαβε όλη η Γερμανία το πρόβλημα της Ελλάδας μας

Ναι, ρε ευρωλιγούρηδες…το είδαμε και το ευρώ…



Το μόνο που είδες, σανοφάγε Καραμήτρο, είναι μια χώρα να διοικείται άθλια είτε με ευρώ είτε με δραχμή… με κυβερνήσεις που κατέκλεβαν τις επόμενες γενιές (μέσω του δανεισμού) και μοίραζαν λεφτά που δεν υπήρχαν στους κομματικούς πελάτες…με αντιπολιτεύσεις που την ίδια στιγμή κραύγαζαν για ακόμα μεγαλύτερη μάσα και κατασπατάληση…και με ψηφοφόρους που περίμεναν, με τα σάλια να τους τρέχουν, το μπαξίσι και το ρουσφέτι για να δώσουν την ψήφο τους…

Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Αν δείτε μια μπάλα του τένις στο έδαφος, μην την αγγίξετε!..Είναι ΠΟΛΥ Σοβαρό!.

“Η αστυνομία, έχει εκδώσει μια τρομερή προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες σκυλιών,
προειδοποιώντας τους να μην πλησιάσουν ή να πάρουν οποιαδήποτε μπάλα του τένις που θα βρουν πεταμένη.
Φυσικά, αυτό...”

Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο από τη μείωση του αφορολόγητου

Εναλλακτικά σενάρια για μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες από το 2018 και μετά, εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Πιο κοντά ο "κόφτης" στις συντάξεις λόγω... εισφορών

Τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει από μόνη της τον «κόφτη» των συντάξεων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καθώς η πρωτοφανής προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό «τρύπας» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων