Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 22-2-2017



Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως και τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, της τάξης του 1 έως 2 βαθμών. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Απίστευτο! 27 χρόνια από την ημέρα που δημιουργήθηκε το ίντερνετ! Τι έλεγε η πρώτη ιστοσελίδα;


1

Ποιος να το φανταζόταν πριν από 25…
χρόνια πως θα ερχόταν μια μέρα όπου τα πάντα θα διαδραματίζονταν γύρω από το ίντερνετ…
Στις 20 Δεκεμβρίου του 1990 ανέβηκε στον αέρα του διαδικτύου η πρώτη ιστοσελίδα, από τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, που εξηγούσε τι σημαίνουν τα 3W, που έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η γλώσσα, η ομογένεια και η κυβέρνηση



Ό,τι έγινε στη Νάπολη στις 9 Φεβρουαρίου για την 2η άτυπη(!) επέτειο της «Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού»,  είναι συγκλονιστικό! Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι αψευδής μάρτυρας. Δεν μιλάμε μόνον για την αρτιότητα του όλου προγράμματος. Ούτε μόνον για την υποδειγματική παρουσίαση των μαθητών των κλασικών γυμνασίων της Καλαβρίας. Κυρίως αναφερόμαστε στο φιλ-ελληνικό πνεύμα που ήταν διάχυτο στο Museo Civico Raffaele Marrocco.

Θες να βρεις δουλειά; Πάρε… μεταπτυχιακό

Ουδείς αμφισβητεί ότι οι συνθήκες στην ελληνική αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ουδείς αμφιβάλει ότι στην καλύτερη περίπτωση, άνθρωποι με προσόντα υποχρεούνται να συμβιβαστούν με μια θέση μερικής απασχόλησης και πολύ χαμηλών αποδοχών.
Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας είναι πολύ περισσότερες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Πολυχάπι για τη ρύθμιση της πίεσης και της χοληστερίνης

Ο συνδυασμός δραστικών ουσιών δίνει λύση στους υπερτασικούς οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν καθημερινά μια… χούφτα φάρμακα, διευκρινίζει στη "Μ" ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
 
Λύση στους υπερτασικούς ασθενείς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν καθημερινά μια…χούφτα φάρμακα, δίνει το πολυχάπι (polypill). Πρόκειται για ένα χάπι, το οποίο περιέχει συνδυασμό δύο ή τριών δραστικών ουσιών και το οποίο διευκολύνει τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία τους.

Η κυβέρνηση ακυρώνει τα κίνητρα της χρήσης πλαστικού χρήματος

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το εγχείρημα της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή μέσω της θέσπισης κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος και άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.
Εχει περάσει ήδη 1,5 μήνας από την έναρξη του 2017 και για την εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων έχει εκδοθεί μόνο μία υπουργική απόφαση, κι αυτή προβληματική.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον αρχηγό ΓΕΣ: «Ο ελληνικός στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση»

Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και επιμένει στην στρατηγική όξυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα προς τους Τούρκους από τη Χίο, τονίζοντας το πάντα υψηλό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε Αθήνα και Θήβα τα πρώτα τέσσερα τζαμιά που πήραν «άδεια λειτουργίας»


Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά ενώ δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό. Σύμφωνα με πληροφορίες νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.

Πανελλήνιες 2017: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις – Ποια η προθεσμία


771894-panellinies.jpg

Πανελλήνιες 2017 | Ειδήσεις: Αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, από σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2017

Μέσα σε ένα διάστημα 5 ημερών από τα τέλη του Φεβρουαρίου ως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.

Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 02 Μαρτίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαρτίου του 2017.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πλασματικά έτη (παραδείγματα)

Πιο γρήγορα στη σύνταξη μπορούν να βγουν έξι κατηγορίες ασφαλισμένων με εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης. Πρόκειται για 50.000 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και μπορούν να ανοίξουν φέτος την πόρτα της εξόδου χρησιμοποιώντας πλασματικά έτη, ώστε να κερδίσουν το «μπόνους» της προσωπικής διαφοράς.
Προσοχή, καθώς ο νέος νόμος άλλαξε άρδην το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων