Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 24-2-2017



Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που έως το βράδυ θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο, και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Φυτά κατάλληλα για φράχτες

Αποτέλεσμα εικόνας για φραχτες με θαμνους
Οι φυτοφράχτες εδώ και πολλά χρόνια έχουν αντικαταστήσει τους φράχτες από τούβλο ή τσιμέντο γιατί έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Μπορούν να γίνουν αρκετά ψηλοί και πυκνοί, έτσι ώστε να μας προστατεύουν από τον άνεμο, το θόρυβο και την ρύπανση. Μας προσφέρουν δροσιά και σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, εμποδίζουν τα αδιάκριτα βλέμματα και μας χαρίζουν έναν εντελώς ιδιωτικό προσωπικό χώρο. Τέλος, μας παρέχουν ασφάλεια αν είναι πυκνοί ή αποτελούνται από φυτά με αγκάθια.

Το απλό κόλπο για να καταλάβεις πότε το μέλι είναι νοθευμένο

Αναμφισβήτητα, το μέλι είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά του πλανήτη! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο τύπος των βιταμινών και η ποιότητά τους εξαρτάται από τον τύπο των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία.

Συνήθως, το μέλι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο. Αν δείτε, επίσης, πόσες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία περιέχει η ζάχαρη ή άλλες πηγές, θα τις θεωρήσετε ελάχιστες έως ασήμαντες.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές παρέδωσαν την ελληνική φέτα στον Καναδά!

VFD
Στα «κάγκελα» οι παραγωγοί φέτας της Ελλάδος
 
Ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού έδωσαν με την ψήφο τους το «πράσινο φως» σε καναδικές εταιρείες να παράγουν… φέτα. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα καθώς οι παραγωγοί φέτας κυρίως στην Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την χώρα που δίνουν μάχη για το συγκεκριμένο προϊόν ΠΟΠ, εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή είναι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Τι είναι ο Ιατρικός Φάκελος, τι περιέχει και πώς μπορεί να έχει πρόσβασει κάποιος σε αυτόν;

των Άγγελου Λάμπρου, δικηγόρου και Αλεξάνδρας Καπλανέρη L.L.M, δικηγόρου,
Πολύ συχνά δεχόμαστε απορίες πελατών μας, ιατρών και ασθενών, ιδίως όταν προκύπτει νομικό θέμα, σχετικά με το τι είναι επί της ουσίας το ιατρικό αρχείο ή, με άλλα λόγια, ο ιατρικός φάκελος.

Αρκετοί μάλιστα αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν αναζητούν τον ιατρικό τους φάκελο από το νοσοκομείο ή την κλινική της νοσηλείας τους (άρνηση, δικαιολογίες ότι ο φάκελος χάθηκε κλπ).

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ» ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ».


'

Γράφει ο Νότης Μαριάς

Η μεγάλη επίθεση κατά της Ε.Ε. έχει ξεκινήσει. ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους

Η στροφή του Τραμπ προς την ανάδειξη εκ νέου του «έθνους-κράτους» ως βασικού παίκτη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και η συνακόλουθη απαξίωση κάθε αντίληψης περί πολυμερών διεθνών διευθετήσεων και συγκροτημάτων, αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στον τρόπο αντιμετώπισης της Ε.Ε. από τις ΗΠΑ. 

Οι ανατροπές στο αφορολόγητο από τη νέα χρονιά. Πόσοι και ποιοι θα επιβαρυνθούν

Νέες επιβαρύνσεις για όλους τους φορολογούμενους φέρνουν οι ανατροπές που σχεδιάζονται στην άμεση φορολογία, με πρώτη και κυριότερη τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που δεν αποκλείεται να έρθει όχι σε μία, αλλά σε δύο δόσεις,
εκ των οποίων η πρώτη το 2018 για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και η δεύτερη στις αρχές του 2019, στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων-αντίμετρων που θα πέσει, από την επόμενη εβδομάδα, στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές.

«Μόνο ο πόλεμος θα μπορούσε να φέρει τέτοια οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα!»

Μόνο με τις συνέπειες ενός πολέμου μπορεί κανείς να παρομοιάσει την οικονομική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρά τα συνεχή μνημόνια και τα δάνεια από την ΕΕ,
σύμφωνα με σημερινό ιταλικό δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος και σχολιαστής της Il Sole 24 Ore, Βιτόριο Ντα Ρολντ, αναλυτικά επισημαίνει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, τις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών καθώς και τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρώπης σε περίπτωση που η Αθήνα αποχωρήσει…

Προσλήψεις 1.000 οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1.000 συνολικά οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Έρχονται αλλαγές στους Δήμους. Μείωση της θητείας για τους δημάρχους

Ανατροπές στους δήμους αναμένεται να φέρει σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» μελετά η κυβέρνηση και εισάγεται απλή αναλογική και μείωση θητείας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στη θεσμική συγκρότηση και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαγγέλθηκε από πέρυσι. Μάλιστα, ήρθε ως συνέχεια της καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

Μείωση-σοκ έως 65% στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις να θεωρείται δεδομένη, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μετ' επιτάσεως το διαψεύδει, οι συνταξιούχοι θα μετρούν σωρευτικές απώλειες έως και 65%.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων