Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 1-3-2017



Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα, και από το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017. Μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοδυτική χώρα, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ενισχύεται ο «αστυνομικός της γειτονιάς» – Τα καθήκοντά του



Επέκταση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, αλλα ταυτόχρονα και επαναπροσδιορισμό των περιοχών εφαρμογής του μέτρου, προωθούν οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας, σε νέα βάση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ, 2015-2019.

Πως μπορείτε να σταματήσετε σε 5 δευτερόλεπτα το κλάμα ενός μωρού! [βίντεο]

5
Σε αυτό το βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια μέθοδο που ακολουθεί ο παιδίατρος και χρήστης του Youtube, Robert Hamilton, προκειμένου να ηρεμήσει τα μωρά που επισκέπτονται το ιατρείο με τους γονείς τους.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, καθώς όπως θα δείτε και εσείς, μόλις ακολουθεί την συγκεκριμένη τακτική, τότε, τα μωρά σταματάνε αμέσως να κλαίνε.

Κατ' απαίτηση της Αγκυρας: δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Έτοιμη να ικανοποιήσει την απαίτηση της Άγκυρας και των ακραίων εκπροσώπων του τουρκισμού στην Θράκη είναι η κυβέρνηση, καθώς δρομολογείται η πειραματική λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων που τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στην κορυφή της μειονοτικής ατζέντας που επιχειρεί να διαμορφώσει η Άγκυρα στην Θράκη.

Πόσο αξίζει ο χρυσός της Ελλάδας



Τα μισά σχεδόν από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο της κεντρικής Τράπεζας και τα υπόλοιπα φυλάσσονται εδώ και δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά και πολλά ακόμα, έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας, σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο εξαφανίστηκαν 25 τόνοι χρυσού..

Γυάρος: η απομόνωση του χτες, πνοή οράματος σήμερα

Γυάρος: η απομόνωση του χτες, πνοή οράματος σήμερα
Nησί εξορίας, τόπος βασανιστηρίων, καρδιά του περιβαλλοντικού προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE. 

Μία άγνωστη πλευρά της Γυάρου θα ανακαλύψουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση με τίτλο "Γυάρος: η απομόνωση του χτες, πνοή οράματος σήμερα" που άνοιξε τις πόρτες της στις 18 Φεβρουαρίου κια θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017 στις αίθουσες εκθέσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Αντίστροφη μέτρηση για την παραγωγή ελληνικού ζεόλιθου

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η εξόρυξη και παραγωγή ζεόλιθου από το ελληνικό υπέδαφος. Η εταιρεία Όλυμπος Βιομηχανικά Ορυκτά, με έδρα την Άσσηρο Θεσσαλονίκης, έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος την έγκριση για την τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης του λατομείου ζεόλιθου που βρίσκεται σε έκταση 83,4 στρεμμάτων στην περιοχή Κόκκαλο Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας.

Πώς κατέληξε η Ελλάδα να είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.;

Οι πολιτικές αυστηρής λιτότητας που ακολουθούνται τα τελευταία επτά χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση και να
βρίσκεται η χώρα σήμερα πίσω…

Η φτώχεια απειλεί την ελληνική κοινωνία: περίπου επτά χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων, το ποσοστό των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας διπλασιάστηκε, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Ημερησία.

Χωρίς δουλειά η γενιά των 45άρηδων

Το ποσοστό της ανεργίας στους άνω των 45 ετών αυξάνεται σημαντικά αντί να μειώνεται, κόντρα στον μέσο όρο της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή», ο 1 στους 3 ανέργους της χώρας, δηλαδή πάνω από 347.000 άτομα ανήκει στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των 45-64 ετών.

Το 2009, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 20% και ο αριθμός των «γκριζομάλληδων» άνεργων ήταν 99.000 άτομα.

Πότε ξεκινούν οι e-πλειστηριασμοί

Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι σχεδόν έτοιμο περιλαμβάνει διάταξη σύμφωνα με την οποία καθιερώνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατασχεμένης ακίνητης περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των πλειστηριασμών έχει παγώσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων από τις διαδικασίες που αφορούν την πρώτη κατοικία, αλλά και των επεισοδιακών παρεμβολών που γίνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Η Ελλάδα της σύγχρονης ΚΑΤΟΧΗΣ! Απίστευτες σκηνές για ένα πιάτο φασολάδα!


Το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη γιόρτασε όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά τα Κούλουμα με φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα.

Ωστόσο η μαζική προσέλευση του κόσμου και η ανυπομονησία ορισμένων δημιούργησε στιγμές έντασης με σπρωξίδια στην ουρά και πεσμένα κιγκλιδώματα όπως βλέπουμε στο βίντεο του thesstival.gr.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων