Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 3-3-2017



Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως τους 20 βαθμούς Κελσίου), 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι συνήθειες των πολύ ελκυστικών ανθρώπων που τους κάνουν ξεχωριστούς



Ο νόμος της έλξης είναι ο εξής: Δεν προσελκύετε αυτό που θέλετε. Προσελκύετε αυτό που είστε. – Δρ. Γουέιν Ντάιερ

Είναι συνηθισμένο να δίνουμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα, όπως η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ και υπάρχει λόγος για αυτό. Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους άλλους, όταν πρόκειται να τους βάλουμε στην ζωή μας.

Η Θεσσαλονίκη το 1960

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί στις μέρες μας για πολλούς την ομορφότερη πόλη της χώρας μας. Ο ιστορικός Λευκός Πύργος, η απέραντη παραλία με τα ζεστά ηλιοβασιλέματα, τα αγέρωχα κάστρα της πόλης, οι αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες και οι θησαυροί που κρύβουν στα σπλάχνα τους, είναι μερικές από τις αστικές ψηφίδες που κάνουν την φτωχομάνα του Βορρά να ξεχωρίζει και να μαγεύει όσους την επισκέπτονται.

Πώς να μαλακώσετε το χταπόδι




Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να μαλακώσετε το χταπόδι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος που θα σας διευκολύνει να απολαύσετε έναν από τους πιο νόστιμους μεζέδες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας φελλός από ένα μπουκάλι κρασί!

Χωρίς ραντάρ οι εθνικές οδοί - Κανένα δεν λειτουργεί στην Εγνατία οδό - Ανύπαρκτος ο έλεγχος ταχύτητας

Μόλις σε ένα σημείο σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, στη σήραγγα του Αρτεμισίου υπάρχουν σήμερα κάμερες - ραντάρ της Τροχαίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα.

Εξαίρεση αποτελεί η Αττική Οδός που παρακολουθείται από 14 κάμερες. Και εκεί ωστόσο η διαδικασία καταγραφής και είσπραξης προστίμων χαρακτηρίζεται προβληματική.

"ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 4.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ"


ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΤΑΥΠΕΔ) ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΑΦΩΝΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ...

Οι «αιώνιοι φοιτητές» αυξάνονται... οι πτυχιούχοι μεταναστεύουν



  • Μελέτη του υπουργείου Παιδείας.


Διπλασιάστηκαν μέσα σε 12 χρόνια οι «αιώνιοι φοιτητές» στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ από όσους κατορθώνουν να πάρουν πτυχίο ένας στους... δέκα μεταναστεύει στο εξωτερικό. Παράλληλα, η ισχνή σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας συνιστά κρίσιμο παράγοντα για την περιορισμένη συμβολή της τελευταίας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Το απόλυτο χάος με τους δασικούς χάρτες..




  • Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν σωρεία λαθών, ενώ μόλις 6 δήμοι από τους 34 νομούς ενημέρωσαν εγκαίρως για τις οικιστικές πυκνώσεις!
Σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύφθηκαν οι... αμαρτίες του σύγχρονου ελληνικού κράτους με την ανάρτηση... πρόσφατα των δασικών χαρτών για τμήματα 34 νομών που αφορούν περίπου 37% της χώρας,

Απεργούν σήμερα Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί



Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας  πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους γιατρούς,

Ποιες μητέρες ανηλίκων βγαίνουν στη σύνταξη από τα 55 έως τα 62

Έξοδος με πλήρη σύνταξη από το 55ο έτος έως το 62ο έτος για τις γυναίκες που ασφαλίστηκαν ή προσλήφθηκαν στο Δημόσιο μέχρι το 1992, είτε βγαίνουν με διατάξεις μητέρων και 25ετία είτε με διατάξεις 35ετίας και 37ετίας.

Στις ίδιες ηλικίες αποχωρούν και οι ασφαλισμένες έως το 1992 στα πρώην ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), με τη διαφορά ότι ο νόμος περιορίζει τα οφέλη κυρίως σε όσες έχουν 15ετία ή 25ετία με ανήλικο παιδί, έως το 2012.

Αναδρομικές περικοπές από 50 ευρώ το μήνα σε συντάξεις με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ

Αναδρομικές περικοπές από 50 ευρώ το μήνα φέρνει στις συντάξεις νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που ορίζει τον περιορισμό του ανώτατου ποσού καταβολής κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων, από 01.06.2016 μέχρι 31.12.2018.

Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, από 01.06.2016, τα υπερβάλλοντα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί, παρακρατούνται από τις συντάξεις των δικαιούχων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων