Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 7-3-2017



Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει μιλώντας


http://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/03/zank21.jpg

Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος.
Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»

Τα όρια ταχύτητας (και τα πρόστιμα) στους δρόμους της Ευρώπης



Στην επικαιρότητα ήρθε ξανά το ζήτημα των ορίων ταχύτητας στους ελληνικούς δρόμους, καθώς και των προστίμων για την παραβίασή τους, μετά το φρικτό τροχαίο στην εθνική Αθηνών-Λαμίας.

Στη χώρα μας, τα όρια ταχύτητας έχουν ως εξής (αν δεν υπάρχουν πινακίδες της Τροχαίας που να ορίζουν κάτι διαφορετικό):

Δείτε τα 10 κορυφαία αρχαία ελληνικά αξιοθέατα


Η αυστραλιανή ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveler.com.au παρουσιάζει τα 10 κορυφαία αρχαία ελληνικά αξιοθέατα. Το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο ενός αρχαιοελληνικού ναού είναι οι εντυπωσιακές και πελώριες κολώνες. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν 3 ρυθμούς, τον Ιωνικό, τον Δωρικό και τον Κορινθιακό. Μπορείτε να βρείτε εντυπωσιακούς ναούς σε διάφορες Μεσογειακές χώρες.
Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

Οι 15 κλάδοι που πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS

Οι 15 κλάδοι που πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS
Οι κλάδοι που με βάση τα στοιχεία βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή είναι αυτοί που περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα των επαγγελματικών που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS.
Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Απίστευτο: 49 βουλευτές χρωστάνε 700.000 ευρώ δάνεια που πήραν από τη Βουλή


Απίστευτο: 49  βουλευτές  χρωστάνε 700.000 ευρώ δάνεια που πήραν από τη Βουλή

Τα «κόκκινα δάνεια» των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει. Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοικτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Ξεκινούν γεωτρήσεις για πετρέλαιο σε Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο

Ξεκινούν γεωτρήσεις για πετρέλαιο σε Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Ανοίγει ο δρόμος για την κύρωση από τη Βουλή και την ενεργοποίηση των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες στις δύο περιοχές.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες: Δεν θέλουν μουσουλμάνους – Θεωρούν ότι μας ψεκάζουν – Όχι στην ΕΕ


Τι πιστεύουν οι Έλληνες: Δεν θέλουν μουσουλμάνους – Θεωρούν ότι μας ψεκάζουν – Όχι στην ΕΕ

Μια επιφανειακά αντιφατική εικόνα, που όμως δείχνει πιο εσωτερικά συνεπής όσο βαθύτερα εξετάζεται, προκύπτει από την τρίτη έκδοση της έρευνας «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις», την οποία παρουσιάζει η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
Πρόκειται για μια εντυπωσιακού εύρους και βάθους προσπάθεια, οι 305 σελίδες της οποίας αποτελούν μια ακτινογραφία υψηλής ευκρίνειας της ελληνικής κοινής γνώμης.

Ποινή κάθειρξης 54 χρόνων στον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες Δημοτικού

Ποινή κάθειρξης 54 χρόνων στον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες Δημοτικού
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ποινή κάθειρξης 54 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 53χρονο δάσκαλο για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος 8χρονης μαθήτριας σε Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας. Μετά την σχετική καταγγελία που έκαναν οι γονείς του κοριτσιού υπενθυμίζεται ότι καταγγέλθηκαν σε βάρος του ίδιου εκπαιδευτικού άλλες 12 τουλάχιστον αντίστοιχες περιπτώσεις.

Περίπου 50.000 νέοι σπόροι στην Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων


Περίπου 50.000 νέοι σπόροι στην Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Σχεδόν 50.000 νέα δείγματα σπόρων κατατέθηκαν στη μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων στον κόσμο, που έχει δημιουργηθεί για την προστασία της χλωρίδας και των πηγών τροφίμων του πλανήτη στην περίπτωση πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Μερικά εξ αυτών ήταν απλά επιστροφές μετά από μια απρόσμενη ανάληψη το 2015.

Η άνοιξη ξύπνησε τις αρκούδες στο Νυμφαίο - Οι πρώτες εικόνες!


Η άνοιξη ξύπνησε τις αρκούδες στο Νυμφαίο - Οι πρώτες εικόνες!

Την άνοιξη προαναγγέλλουν με το ξύπνημά τους από τον χειμέριο λήθαργο, οι αρκούδες στο καταφύγιο του "Αρκτούρου" στο Νυμφαίο καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κυκλοφορούν στο εσωτερικό του καταφυγίου, όπου έχουν λιώσει τα χιόνια.
"Οι 15 αρκούδες του καταφυγίου κοιμήθηκαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν άρχισαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο".

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων