Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 9-3-2017


Στα ανατολικά, κεντρικά και νότια τμήματα για την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα δυτικά τμήματα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ευτυχία δε βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής…


Της Νικόλ Παπαδοπούλου.

Κάποτε ένας από τους αγαπημένους μου φιλοσόφους, ο κορυφαίος Αριστοτέλης είχε πει:
‘’ Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής…’’
Μια φράση με βαθιά μηνύματα και προειδοποιήσεις.

Πόση αλήθεια άραγε να κρύβει; Μεγάλη και αλλόκοτη από τις άλλες έχω να σας πω. Διότι, η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με την ουσία της ψυχής. Εκεί λοιπόν βρίσκεται.

30 πράγματα που έμαθα μετά τα 30

Η ηλικία των τριάντα είναι ορόσημο, ειδικά για τις γυναίκες. Είναι η πόρτα που ανοίγουν τα κοριτσάκια προς την ουσιαστική, γυναικεία ενηλικίωση. Απ’ τα εικοσιοκτώ μου έτρεμα την ημέρα αυτής της δεύτερης ενηλικίωσης. Μέχρι που ήρθε κι από τότε απολαμβάνω κάθε στιγμή της. Προσπαθώ τουλάχιστον.

Δεν προσκυνούν οι Έλληνες!

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, η περηφάνια ήταν ένα συναίσθημα ανεπτυγμένο σε τέτοιον βαθμό, ώστε το προσκύνημα σε άλλον άνθρωπο (οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός), θεωρούνταν πράξη κατάπτυστη, που μόνο βάρβαροι θα μπορούσαν να την τελέσουν.
Ακόμη κι όταν ήθελαν να προσευχηθούν στους θεούς τους, ούτε έσκυβαν κι ούτε γονάτιζαν, αλλά έτειναν τα χέρια προς τον ουρανό.

Μειώνονται έως 50% τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ανατροπές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φέρνει η κυβέρνηση με γενναίες μειώσεις σε πολλά από αυτά, αλλά χωρίς ένα ευρύτερο σχέδιο διαπαιδαγώγησης των Ελλήνων στην οδική ασφάλεια και παρά τα 1.600 και πλέον θύματα στους ελληνικούς δρόμους.

Το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με το Εθνος, σχεδιάζει τη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ ως και κατά 50%.

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Δίνουν έμμεση αύξηση 1.000 έως και 2.000 ευρώ σε βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους

Την ώρα που μειώνονται μισθοί και συντάξεις...
μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αγγίζει μέχρι και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», στον ίδιο νόμο προβλέπεται η περικοπή του ΕΚΑΣ, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια», αλλά και η μείωση των αφορολόγητων ορίων.

Συνολικά 38 οι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία -Υπερδιπλασιάζεται το κόστος



"Πέρα από τους 10 σταθμούς που έχουμε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ ζητά άλλους 20. Η χρέωση θα φτάσει από τρία στα επτά λεπτά το χιλιόμετρο", αναφέρει ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ
Σε συνολικά 38 προβλέπεται να ανέλθουν οι σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, με βάση τουλάχιστον τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Δεν χάνουν την ιδιότητα του ανέργου όσοι κάνουν 70 μεροκάματα τον χρόνο

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε χθες Δευτέρα στη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα σε όσους απασχολούνται σε ειδικά προγράμματα στο Δημόσιο να μη χάνουν τα οφέλη της κάρτας ανεργίας.

Ειδικότερα, η εν λόγω τροπολογία δίνει περιθώριο εργασίας στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως και 70 μέρες τον χρόνο, έτσι ώστε να μην καταφύγουν στην «μαύρη εργασία», και να μην χάσουν την ιδιότητα του ανέργου.

Εγγραφές για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2017



Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποιεί ότι για το έτος 2017 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν ως εξής:

Επίπεδα Ημερομηνίες εξετάσεων:

Ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ ΙΧ: Έρχονται πρόστιμα σε 1,2 ιδιοκτήτες, ποιοι την γλιτώνουν προσωρινά

Με καθυστέρηση σχεδόν 2 ετών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα κινούν χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αλλά ούτε έχουν πληρώσει ασφάλεια η οποία αφορά τους ιδιοκτήτες ΙΧ
με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996 καθώς για παλαιότερα αυτοκίνητα υπάρχει πρόβλημα.

Θεσσαλονίκη: Τηλεκπαίδευση για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού



Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού προσφέρει νέες δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς
Νέα «εργαλεία» στην αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού θέτει στην υπηρεσία παιδιών και εκπαιδευτικών το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), που ήδη εδώ κι έναν χρόνο «τρέχει» με επιτυχία την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com,

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/3/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων