Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 13-3-2017



Βελτιωμένο καιρό με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

Μη στενοχωριέστε που μεγαλώνετε, είναι ένα δώρο που πολλοί το απορρίπτουν

Το να μεγαλώνουμε δεν είναι κάτι άσχημο, αντιθέτως είναι προνόμιο, τέχνη και δώρο για τον καθένα. Το γκριζάρισμα των μαλλιών, το σκίσιμο των σελίδων του ημερολογίου κι ο εορτασμός των γενεθλίων μας είναι πάντα ένας λόγος για να νιώσουμε ευτυχισμένοι. Ευτυχία στη ζωή και για τη ζωή σημαίνει να είσαι παρόν/παρούσα σ’ αυτήν.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο ενώ είναι μέσα παιδί

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα επιβάλει η αστυνομία σε όποιον καπνίζει τσιγάρο, είτε ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός η όχι, στην περίπτωση που επιβαίνουν στο όχημα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις

Εφορία: Χάνεται ένας μισθός με τη μείωση του αφορολόγητου



Στο χειρότερο σενάριο για όλους τους φορολογούμενους κλείνει η συμφωνία για το αφορολόγητο όριο. Κατ’ απαίτηση των δανειστών επιλέγεται η μείωση του ορίου κάτω από τα 6.000 ευρώ όπως είχε γράψει προ εβδομάδων η «Ημερησία του Σαββάτου.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαλύφθηκε μαρμαρόστρωτη πλατεία στον υπό κατασκευή σταθμό της Αγίας Σοφίας

Υπολείμματα μιας μαρμαρόστρωτης πλατείας, περικλειόμενης από κυκλική σιγμοειδή στοά αποκάλυψε η αρχαιολογική έρευνα στις εισόδους του υπό κατασκευή σταθμού Αγίας Σοφίας, για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το μνημειακό σύνολο, στη διασταύρωση της κεντρικής ρωμαϊκής λεωφόρου «Decumanus Maximus» με τον «cardo» της Αγίας Σοφίας, βρίσκεται πάνω στον άξονα δύο σημαντικών παλαιοχριστιανικών μνημείων, της Βασιλικής της Αχειροποιήτου και της επισκοπικής Βασιλικής στη θέση του ναού της Αγίας Σοφίας. Χρονολογείται στον 6ο αιώνα.

Κλέβουν τα PIN με θερμικές κάμερες

Νέο τρόπο υποκλοπής του κωδικού PIN στα «έξυπνα κινητά» έχουν πλέον ανακαλύψει οι απατεώνες. Αφού κάποιος πληκτρολογήσει τον κωδικό του δια της αφής, οι υποψήφιοι θύτες είναι σε θέση να έχουν τον κωδικό μέσω εικόνας από θερμική κάμερα.
Το παράδοξο είναι πως οι κλέφτες μπορούν να γνωρίζουν την ακριβή σειρά, με την οποία κάποιος πληκτρολόγησε τα ψηφία του κωδικού του επειδή κάθε σημείο χάνει θερμότητα σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Πριν το Πάσχα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Περισσότεροι από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος. Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet θα ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά,
και συγκεκριμένα πριν από τις 15 Απριλίου, ενώ θα κλείσει, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, στις 15 Ιουλίου όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Πώς θα δηλωθούν φέτος τα ανείσπρακτα ενοίκια

Μεγάλη προσοχή θέλει και φέτος η δήλωση ανείσπρακτων ενοικίων αφού αν γίνει λάθος ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με φόρο από 15% αν το εισόδημα από τα ενοίκια είναι μέχρι 12000 και 35% από 12001 και πάνω χωρίς να τα έχει εισπράξει.

Φέτος τα εισοδήματα από ενοίκια θα δηλωθούν σε ειδικό κωδικό και στο έντυπο E1, δηλαδή το βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης όσο και το Ε2 όπου αναγράφονται να εισοδήματα από μίσθωση ανίκητων και καταστημάτων.

Αποκαλύφθηκε τo εντυπωσιακό οχυρωματικό τείχος της Βεργίνας από το 300 π.Χ (εικόνες)

Οι υπεύθυνοι ανασκαφής στη Βεργίνα, παρουσίασαν το έργο της τελευταίας δεκαετίας, στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή της ακρόπολης και των τειχών της Βεργίνας.

Σε εισήγηση τους, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ο υπεύθυνος του ανασκαφικού τομέα της ακρόπολης και τειχών της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Φάκλαρης και η συνεργάτιδά του Δρ. Βασιλική Σταματοπούλου,

Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Υπόσχονται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση...
Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, που ανοίγει απέραντους ορίζοντες και δίνει ευκαιρίες άγνωστες μέχρι σήμερα σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρατηρούνται ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, επιχειρούμε και επικοινωνούμε.
Η τεχνολογία όχι μόνο διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πλέον καθοριστικούς συντελεστές για νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η μπίρα βρίσκεται συνήθως μέσα σε καφέ ή πράσινα μπουκάλια;



Εάν πίνετε μπίρα, τότε μάλλον θα έχετε προσέξει το προφανές, ότι τα μπουκάλια τους από καφέ ή πράσινο γυαλί, αλλά σπανίως διάφανα.
Εάν λοιπόν σας βασάνιζε ο λόγος πίσω από αυτό, υπάρχει απάντηση: για να μείνει η μπίρα φρέσκια!

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων