Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 26-3-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ θα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες.

Επί τέλους! η Ελλάδα πάει μπροστά.....

     

  Στις τρεις το πρωί, γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

                  

                                   

Μπορούμε να διδαχτούμε από την 25η Μαρτίου 1821;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπορούμε να διδαχτούμε από την 25η Μαρτίου 1821;
Του Νίκου Τσούλια

Το ερώτημα δεν είναι γενικό και αόριστο. Δεν έχει θεωρητικό και εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα. Δεν είναι σχολικού περιεχομένου. Είναι ερώτημα με κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό περιεχόμενο. Συνδέεται με την κουλτούρα και με το αξιακό φορτίο του λαού μας και με τις δυνατότητές του για να υπερβεί την κρίση και για να σχεδιάσει ένα μέλλον ουσιαστικής εθνικής ανεξαρτησίας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΑΡΟΝ - Μαθήτρια από το Αφγανιστάν μετέφερε την Σημαία στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα! (φωτό, βίντεο)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Μια μαθήτρια από το Αφγανιστάν που φορούσε μαντίλα παρέλασε ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η οποία  ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου



Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου του σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, και ΝΑΤ.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017.

-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017.

Διόδια – φωτιά στους νέους δρόμους! Οι τιμές

Πολλές περιοχές θα... αλλάξουν αιώνα με την παράδοση των νέων οδικών δικτύων, όμως οι νέοι δρόμοι θα είναι... στρωμένοι από χρυσάφι, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος των διοδίων.
Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη γίνεται πανάκριβη, ενώ πολλαπλασιάζονται τα διόδια και στα άλλα οδικά δίκτυα προς Πάτρα, Ιωάννινα και Τρίκαλα.
Την πρώτη γεύση θα την πάρουν οι εκδρομείς του Πάσχα που εκτός από νέα τμήματα αυτοκινητόδρομου θα βρουν μπροστά τους και νέους σταθμούς διοδίων.

Bloomberg: Φεύγουν οι καταθέσεις, επιστρέφει ο εφιάλτης του 2015

Στην αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατ. ευρώ, απόρροια της αβεβαιότητας στην οικονομία και της εκροής τραπεζικών καταθέσεων, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι εκροές ελληνικών καταθέσεων επέστρεψαν το 2017, οδηγώντας την κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξήσει το όριο στην έκτακτη χρηματοδότηση (ELA), καθώς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχει πυροδοτήσει φόβους στους καταθέτες για το ενδεχόμενο να ξαναζήσουν το δράμα του 2015, που οδήγησε τη χώρα κοντά στην οικονομική κατάρρευση, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο.

Γνωρίζετε την αξία της…Ελλάδας;;;



Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!!!

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως.. ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Παραίτηση βόμβα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με σοβαρότατες καταγγελίες

Αιφνιδιαστική παραίτηση από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπέβαλε σήμερα Παρασκευή με έγγραφό της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Ελένη Ράικου που τα τελευταία χρόνια είχε διενεργήσει όλες τις μεγάλες έρευνες για υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Διανομή τροφίμων στο Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης



Διανομή με είδη παντοπωλείου (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ελαιόλαδο κτλ.) σε ωφελούμενους του προγράμματος διανομής τροφίμων από το ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει στις 28, 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2017, ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.
 Θα διανεμηθούν 88,5 τόνοι διάφορων τροφίμων  σε 5367 ωφελούμενους (Σύνολο κιλών:15 κιλά για μονομελή, 30 κιλά για διμελή οικογένεια κλπ).

Σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έτη με τα νέα όρια ηλικίας: Πώς γίνεται...

Σύνταξη από τα 55 έως 60 ετών «κλειδώνουν» πολλές κατηγορίες παλαιών πριν το 1993 ασφαλισμένων, οι οποίοι μέσα στο 2017 ή στα επόμενα ένα με δύο χρόνια «πιάνουν» τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν από 19/8/2015 και μετά.

Κατά κανόνα οι περισσότεροι θεμελιώνουν δικαίωμα για πλήρη σύνταξη.

Ελληνική Επανάσταση του 1821


Epanastasi.jpg

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.
Οι απαρχές του ελληνικού εθνικού κινήματος εντοπίζονται στην ώριμη φάση του νεοελληνικού Διαφωτισμού,το β'μισό του 18ου αιώνα.[5] Την περίοδο αυτή, η διάδοση της παιδείας συνοδεύτηκε με τη διάδοση -αρχικά μεταξύ των Ελλήνων που ζούσαν στις παροικίες της Δυτικής Ευρώπης και ειχαν φιλοδυτικό προσανατολισμό[6]- της ιδέας της ύπαρξης ενός ελληνικού έθνους που συνδεόταν με την αρχαία Ελλάδα και δικαιούταν χωριστή πολιτική ύπαρξη.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου



Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Τελείται στις 25 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά (α' 26-38), ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συνέβη έξι μήνες μετά τη θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ελισάβετ, τη γυναίκα του Ζαχαρία, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από τον Θεό προς την Παρθένο Μαριάμ (Μαρία) για να της ανακοινώσει ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων