Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 6-4-2017



Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017. Παράλληλα, στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τι συμβολίζει η πασχαλινή λαμπάδα



Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα των Άγιων Ημερών του Πάσχα δεν είναι άλλο από την πασχαλινή λαμπάδα. Ένα έθιμο που στο μυαλό όλων μας είναι αν μη τι άλλο, άρρηκτα συνδεδεμένο με ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις.
Η πασχαλινή λαμπάδα μας έρχεται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Από την εποχή που οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Πράγματα που θα έπρεπε να μας τα μαθαίνουν στο Σχολείο. Το 12ο είναι Σκέτη Μαγεία!



Μαθαίνουμε πολλά πράγματα στο σχολείο, αλλά μερικές φορές θα βοηθούσε αν οι καθηγητές μας είχαν βρει έναν τρόπο να μας δείξουν κάτι οπτικά. Δεν αναφερόμαστε για κάποιο αφηρημένο διάγραμμα, αλλά κάποιο πραγματικό παράδειγμα που χρειάζονται τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά για να καταλάβουν μια ιδέα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Η Πραγματική Αλήθεια!! Να το ΜΑΘΟΥΝ Όλοι οι Έλληνες!!! Α Φ Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ !!!


Πρώτιστος κίνδυνος αφανισμού Ελλάδος και Ελληνισμού δεν είναι η κρίση η οικονομική ούτε τα Μνημόνια των δανειστών αλλά η υπογεννητικότητα των Ελλήνων, η ανύπαρκτη πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, η οποία, τεχνηέντως καλυμμένη υπό άκρας σιωπής, οδηγεί λίαν προσεχώς μετά κάποιες ελάχιστες δεκαετίες στον αφανισμό της ελληνικής φυλής.

Αποσύρουν την προσφυγή στο ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,  του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, για το Μετρό Θεσσαλονίκης:

Τα 60 SOS για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Εξήντα σημαντικές διευκρινίσεις και επισημάνσεις της ΓΓΔΕ για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος ΤΑΧΙSnet για τη συμπλήρωση και υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του Απριλίου και να υποδεχθεί περίπου 6,1 εκατ. δηλώσεις από ισάριθμους φορολογούμενους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το Κράτος δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να ελέγξει την ΤτΕ και τον Στουρνάρα-Έγγραφα ΣΟΚ...



Φυσικά και δεν ελέγχεται... αυτό, είναι γνωστόν, καθ' οτι ανήκει στους βρωμοεβραίους Ρότσιλντ.
Και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, δεν τολμούν να τα βάλουν με το ... ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Καλλιόπη Σουφλή
Πιστεύετε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχεται από το κράτος;
Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αναγκαίο, καθώς η ΤτΕ είναι ιδιωτική(!) επιχείρηση.

Χαλκιδική: Έργα για αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο



Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο οδικό δίκτυο από τη Βουρβουρού μέχρι τη Συκιά,
Μεγάλα προβλήματα λόγω των κατολισθήσεων καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του ΄60, χωρίς να λάβει υπόψη τα απότομα πρανή στις βραχώδεις περιοχές, από όπου περνά ο δρόμος. Το αποτέλεσμα είναι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της έλλειψης συντηρήσεων εδώ και χρόνια, πολλοί βράχοι να καταλήγουν στο οδόστρωμα με κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών.

Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά;



Έχουν βρει τον εύκολο τρόπο για να γεμίζουν τα Ταμεία: Υπερφορολόγηση στα εύκολα «θύματα», δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν μπορούν -εκ των πραγμάτων- να κρύψουν εισοδήματα και φόροι επί φόρων σε προϊόντα, όπως τα καύσιμα, τα οποία έτσι και αλλιώς θα αναγκαστούμε να τα προμηθευτούμε.

Το ωράριο των καταστημάτων ενόψει Πάσχα



Με συνεχές και διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ενόψει του Πάσχα ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά και την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενημέρωσε με ειδική εγκύκλιο τα μέλη της για τα λειτουργικά θέματα των επιχειρήσεων κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ότι αφορά το ωράριο, την καταβολή του Δώρου, την λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων και άλλα θέματα.

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Ποιοι το δικαιούνται

Για όσους ακόμη έχουν την τύχη να λαμβάνουν δώρο Πάσχα η ... ώρα η καλή πλησιάζει. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία:

• Προϋπόθεση καταβολής του Δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

Πότε λήγουν τα μαθήματα στα Λύκεια

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 λήγουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Αυτό αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Διαβάστε την υπουργική απόφαση εδώ.


http://thessbomb.blogspot.gr/

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων