Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 11-4-2017


 

Στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Οκτώ κανόνες για να μιλάς και να τους πείθεις

Ακολούθησε αυτά τα βήματα, έτσι ώστε να περνάς στους άλλους το νόημα που θέλεις.


1. Προτίμησε την απλότητα χρησιμοποιώντας μικρές λέξεις

Όσο πιο απλά παρουσιάζεται μια ιδέα τόσο πιο εύκολα κατανοητή γίνεται – και ως εκ τούτου τόσο πιστευτή είναι…

Το τραγούδι των τουρκικών ειδικών δυνάμεων – Δείτε τι λένε για τους Έλληνες



Οι «σύμμαχοι» στο NATO Τούρκοι λοιπόν έχουν «τραγουδάκι» που λέει:

«Εφόσον υπάρχει στο κόσμο ο πρόστυχος ο Έλληνας, μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος», ξεκινά το τραγούδι των Τούρκων κομάντος.
Τραγούδι που κάθε στίχος του, κάθε λέξη του ξεχειλίζει από μίσος»Όσο στέκομαι και τον βλέπω απέναντί μου σαν σκυλί, μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος.

Σκηνή με φωτοβολταϊκά δίνει ρεύμα όπου κι αν πας!

Πήγαινε διακοπές και άσε τον ήλιο να σε διευκολύνει όσο εσύ είσαι ξάπλα στον ήλιο. Σκηνή με φωτοβολταϊκά, ηλιακός φορτιστής κινητού και πολλά άλλα ηλιακά gadgets που θα σου λύσουν τα χέρια!

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας, όμως το σίγουρο είναι ότι και αυτή τη φορά θα εφεύρουμε κάποιους τρόπους, ώστε να περάσουμε έστω και λίγες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εναλλακτικός τουρισμός (με τροχόσπιτο, σκηνή και κα.), φαντάζει ως η καλύτερη και η πιο οικονομική επιλογή.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ



Αν ζούσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ θα μιλούσε για τον θάνατο των νοικοκυραίων. Τώρα, για άρση κάθε παρεξήγησης, γίνεται λόγος απλώς για τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

Αλλά, η πικρή αλήθεια είναι ότι, κατά τεκμήριο, αυτοί που μόχθησαν περισσότερο, δημιούργησαν εισόδημα, συνεισέφεραν τα πιο πολλά στο δημόσιο ταμείο, καταξιώθηκαν κοινωνικά και αποτελούν τη λεγόμενη μεσαία τάξη, οδεύουν ήδη προς την εξαθλίωση.

Μαθητής από την Ημαθία έφτιαξε το «έξυπνο μπαστούνι» για τυφλούς



Μέσω αισθητήρα υπερήχων «αντιλαμβάνεται» τις αποστάσεις, εντοπίζει εμπόδια κατά την κίνηση και στέλνει ηχητικό μήνυμα στο κινητό του χρήστη
Ένα «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς, το οποίο μέσω ενός αισθητήρα υπερήχων «αντιλαμβάνεται» τις αποστάσεις, εντοπίζει τα εμπόδια κατά την κίνηση και στέλνει ηχητικό μήνυμα στο κινητό του χρήστη για να μην πέσει πάνω τους κατασκεύασε ο μαθητής της δευτέρας τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας, Αθανάσιος Μπαμπαλής, με τη βοήθεια του καθηγητή του, εκπαιδευτικού πληροφορικής, Γιάννη Σιταρίδη.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤτΕ! Δισεκατομμύρια δραχμές κρυμμένα στα σεντούκια! – Ηξεραν κάτι και δεν έκαναν την ανταλλαγή; (ΕΙΚΟΝΑ)



Μια αμύθητη περιουσία σε… δραχμές ανακάλυψε η Τράπεζα της Ελλάδας κρυμμένη στα σεντούκια των Ελλήνων.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κεντρικής τράπεζας, η αξία των δραχμών που οι Ελληνες έχουν φυλάξει σε συρτάρια και σεντούκια υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ!.

Έφυγαν 20.000 επιστήμονες σε πέντε χρόνια



Από το 2009 ως το 2014
«Την πενταετία 2009 – 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», που πραγματοποιείται στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, προσθέτοντας ότι «σχεδόν δεκαπλασιάστηκε αυτό το ποσοστό, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2000 με 2005, όπου μετανάστευσαν από τη χώρα, περίπου 2.500 νέοι επιστήμονες».

Πώς θα εφαρμοστεί η πληρωμή φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των συσκέψεων στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τα εισοδήματα για την αποπληρωμή του φόρου κληρονομιάς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγούνται και στην αποποίηση της κληρονομιάς για να αντιμετωπίσουν το αδιέξοδο.

Αποχαρακτηρίζεται επαρχιακός δρόμος για την τόνωση του τουρισμού



Στον αποχαρακτηρισμό της επαρχιακής οδού που συνδέει τις Καλύβες με τη Γερακινή στη Χαλκιδική προχωρά ο δήμος Πολυγύρου, με στόχο να μετατραπεί σε δημοτικό δρόμο και να μπορεί ο οικείος δήμος να κάνει τις απαραίτητες συντηρήσεις. Η παρέμβαση αυτή, την οποία αναμένεται να εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 10 Απριλίου, κρίνεται αναγκαία, καθώς το καλοκαίρι στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ο δρόμος χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες της γύρω περιοχής.

Απίστευτο: 170.637 Έλληνες αποποιήθηκαν κληρονομίες την τελευταία 4ετια


Απίστευτο: 170.637 Έλληνες αποποιήθηκαν κληρονομίες την τελευταία 4ετια

170.637 Έλληνες υπέβαλλαν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς την τελευταία 4ετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Συγκεκριμένα το 2016 αποποιήθηκαν κληρονομιές 54.422 φορολογούμενοι έναντι 45.628 το 2015, 41.388 το 2014 και 29.199 το 2013.
Λύση στο πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Χωρίς αύξηση των εισακτέων τα πανεπιστήμια στη Βόρεια Ελλάδα



Ανακοινώθηκαν οι τελικοί αριθμοί αυτών που θα εισέλθουν στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση την ερχόμενη σεζόν
Του Αλέξανδρου Φωτιάδη
fotiadesa@gmail.com
Παρά τη διαφαινόμενη φετινή αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, μόνο 10 τμήματα στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνουν τους εισακτέους τους, ενώ όλα τα υπόλοιπα παραμένουν σταθερά ή παρουσιάζουν μικρές μειώσεις.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων