Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 20-4-2017



Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ θα σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση της τάξης των 2 έως 5 βαθμών, αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια σε όλη την κεντρική και βόρεια χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στο Σαραντάπορο -Τέσσερις νεκροί, μια τραυματίας



Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Το στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H με 5 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ. Στη συνέχεια επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση επιτήρησης στα βόρεια σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο κατέπεσε σε ημιορεινή περιοχή έξω από το Σαραντάπορο, στα όρια των δήμων Ελασσόνας και Κοζάνης, όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το δρόμο.

Ο κατεδαφισμένος πολιτισμός της Αθήνας: Κτίρια που γκρεμίσαμε και το μετανιώσαμε



Υπέροχα κτίρια που δεν υπάρχουν πια, χαρακτηριστικά μιας ιστορικής πρωτεύουσας που έχασε τον χαρακτήρα της στο όνομα της ανάπτυξης και μιας στρεβλής αντίληψης περί εκμοντερνισμού.

Η κρίση χτύπησε και τις γεννήσεις: Οι Ελληνίδες εγκαταλείπουν το όνειρο της μάνας - Το που το πάνε είναι γνωστό, θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα


Η δραματική πραγματικότητα μέσα από άρθρο των New York Times

Στην Ελλάδα υπάρχουν τα χαμηλότερα οικογενειακά επιδόματα γράφουν οι NYT - «Μου λένε ότι δεν μπορούν να αντέξουν πάνω από ένα παιδί ή ακόμα και κανένα παιδί» δηλώνει γιατρός στην εφημερίδα
Με τα πιο δραματικά χρώματα περιγράφουν σε άρθρο τους οι New York Times την πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνίδες στα χρόνια της κρίσης επιλέγοντας να μην γίνουν μητέρες υπό το φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

"Aπλώνουν" τους "μετανάστες" σε όλη την Ελλάδα μέσω δέλεαρ - Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Σχέδιο μεταφοράς 20.000 προσφύγων σε πόλεις με μικρό πληθυσμό - Η ενοικίαση διαμερισμάτων και τα κουπόνια δέλεαρ που τα τοπικά καταστήματα θα δέχονται ως αμοιβή είναι το κίνητρο για τις τοπικές κοινωνίες

Πολλές «Λιβαδειές» σε όλη τη χώρα επιδιώκει να δημιουργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην προσπάθεια να περιοριστεί η πίεση από τη διαμονή προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο και τα hot spots.

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους πριν τα 58 έτη

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους πριν τα 58 έτη
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Οι πρώτοι ασφαλισμένοι που πιάνουν τα νέα όρια ηλικίας από τις 19/8/2015 παίρνουν φέτος σύνταξη στα 58 ενώ αν δεν έχουν τα απαιτούμενα χρόνια ασφάλισης, είτε θα τα περιμένουν να τα συμπληρώσουν από την εργασία ή θα προχωρήσουν σε αναγνώριση πλασματικών ετών, οπότε και μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης νωρίτερα.

Έρχονται αυξήσεις - «φωτιά» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Ιούνιο

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από τον ερχόμενο Ιούνιο, εξαιτίας της μη εκκαθάρισης για την περίοδο 2012 – 2015 των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα «φέσια» της Επιχείρησης από απλήρωτους λογαριασμούς φθάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.

Εμμεσο «κούρεμα» έως 50% και στα στεγαστικά δάνεια

Εμμεσο «κούρεμα» έως 50% και στα στεγαστικά δάνεια
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Κούρεμα» των κόκκινων δανείων για οφειλέτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση, επιστρατεύουν οι τράπεζες. Θα τηλεφωνούν στους δανειολήπτες και θα τους προτείνουν λύσεις προκειμένου το δάνειο να καταστεί ξανά πληρωτέο, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που έχουν.

Πανελλαδικές 2017: Τμήματα ΑΕΙ που δίνουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν τμήματα στα ΑΕΙ, τα οποία παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που διανύουμε, έχουν καλή απορρόφηση στην αγορά, ωστόσο δεν είναι και τόσο γνωστά στους νέους.

Αυτά τα τμήματα παρουσιάζει το Έθνος. Τα τμήματα ανήκουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας & Πληροφορικής και είναι τα:

Τα Λυκόπουλα έγιναν… πράκτορες σε μια διαφορετική δίκη στο Πρωτοδικείο Χίου



Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε και η ποινή της… να φτιάχνει επί τρεις μήνες κουλουράκια για τα Λυκόπουλα!
Στο Πρωτοδικείο Χίου βρέθηκαν τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, συμμετέχοντας σε μια αλλιώτικη δίκη μαζί με δικαστές και στελέχη του Πρωτοδικείου του νησιού.
Με προεδρεύουσα του δικαστηρίου την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαρία Τομπάζη, την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, τη γραμματέα Μαριάννα Σπάρταλη, και συνήγορο την προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, πραγματοποιήθηκε μια εικονική δίκη με θέμα το σεβασμό προς τους άλλους, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία!

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής στις χώρες της Ε.Ε.

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής στις χώρες της Ε.Ε.
ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Να «σερφάρουν» ξέγνοιαστοι, να στέλνουν μηνύματα και να μιλούν χωρίς επιπλέον χρεώσεις θα μπορούν από το φετινό καλοκαίρι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, καθώς καταργούνται από τις 15 Ιουνίου οι λιανικές χρεώσεις περιαγωγής.
Ειδικότερα οι χρήστες φορητών συσκευών που ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. θα χρεώνονται όπως στη χώρα τους μέχρι να συμπληρώσουν τον χρόνο ομιλίας που προβλέπει το πρόγραμμά τους.

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού - Ερχονται οι «φούσκες»

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού - Ερχονται οι «φούσκες»
Το εργαστήριο Skipping Rocks Lab (με έδρα, το Λονδίνο), που πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho, έρχεται να... καταργήσει τα πλαστικά μπουκάλια νερού.
Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό! Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/4/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων