Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 24-4-2017



Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το απόγευμα.

9 πράγματα που δεν ξέρατε για το όνομα Γιώργος – Τι σχέση έχει με την αρχαία Ελλάδα και πόσες χιλιάδες Ελλήνων ακούνε σε αυτό;


Ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα στην Ελλάδα το γνωρίζετε. Ξέρετε όμως για τις αρχαιοελληνικές καταβολές του ονόματος; Γνωρίζετε την μοναδική παροιμία που περιέχει το όνομα ή πόσο δημοφιλές είναι σε άλλες χώρες; Αφού ευχηθούμε τα χρόνια μας πολλά στους εκατοντάδες χιλιάδες Γιώργηδες αυτής της χώρας, σας παραθέτουμε δέκα ενδιαφέροντα ευρήματα που βρήκαμε για το μικρό τους όνομα.

10 τοξικοί τύποι ανθρώπου που θα πρέπει να ξεκόψεις δια παντός

Μη το παλεύεις -αργά ή γρήγορα, θα σε μαγαρίσουν

Είναι κάτι σαν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Tύποι ανθρώπων που όχι απλά δεν έχουν κάτι χρήσιμο να σου προσφέρουν αλλά θα προσπαθήσουν να σε τραβήξουν στο δικό τους νοσηρό επίπεδο. Σίγουρα έχεις και εσύ κάποιους από αυτούς στον κύκλο σου.

Φοβερό: Κάθε βράδυ έπαιρνε ένα σφυρί και εξαφανιζόταν από το σπίτι του μέχρι το ξημέρωμα… 22 χρόνια μετά μαθαίνουμε ΟΛΗ την αλήθεια!… (Εικόνες & Βίντεο)

Φανταστείτε ότι ζείτε σε μια μικρή πόλη και λιγότερο από ένα μίλι μακριά, υπάρχει ακόμη μία μικρή πόλη. Εκεί έχουν καλύτερα σχολεία, δουλειές και γιατρούς. Είναι μια πόλη που οι κάτοικοι της πρώτης επισκέπτονται αρκετά συχνά.

Με ποια λέξη θα πείθετε τους πάντες για να σας κάνουν τα… χατίρια;



Για να κάνουμε τους πάντες να υποκύπτουν στις επιθυμίες μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δώσουμε ένα λόγο, ακόμη κι αν αυτός είναι εντελώς αβάσιμος…


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο συγγραφέας Tim David στο νέο του βιβλίο, το οποίο στηρίζεται σε ερευνητικά δεδομένα από το χώρο της Ψυχολογίας και εστιάζει στις «μαγικές ιδιότητες» που έχουν ορισμένες απλές, καθημερινές λέξεις.

Τι απέγινε η Αγία Τράπεζα της Αγίας Σοφίας όταν η Βασιλεύουσα έπεσε στα χέρια των Οθωμανών



Τρία καράβια ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος, αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.
Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο που είναι βυθισμένη η Αγία Τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή.

Δίμηνος εξεταστικός μαραθώνιος για τους υποψήφιους ΑΕΙ-ΤΕΙ..


Δίμηνος εξεταστικός μαραθώνιος για τους υποψήφιους ΑΕΙ-ΤΕΙ


Στην τελική ευθεία μπαίνουν  οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων , καθώς  ξεκινάει σε λίγες ημέρες η δίμηνη εξεταστική κούρσα που  περιλαμβάνει απολυτήριες  εξετάσεις  πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και  προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις   για τους μαθητές γυμνασίων.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! «Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό στο Κλουζ της Ρουμανίας (vid)


Στο «πάνθεον» της ενόργανης γυμναστικής ανήκει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης (μετά το Μονπελιέ 2015 και την Βέρνη 2016), καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας, βαθμολογήθηκε με 15.433 (σ.σ. συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

75.000 βιογραφικά δέχθηκε η Fraport για την κάλυψη 450 θέσεων εργασίας!


  • Ωστόσο, ελάχιστοι ήταν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ που συμμετείχαν στη διαδικασία και ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους 20..

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 75.000 βιογραφικών δέχθηκε η Fraport Greece για την κάλυψη 450 θέσεων εργασίας τον...
περασμένο Δεκέμβριο, φέροντας στο προσκήνιο έντονα το θέμα της απασχόλησης. 

Μισθοί: Η μεγάλη κατάρρευση των εισοδημάτων - Πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι


Μισθοί: Η μεγάλη κατάρρευση των εισοδημάτων - Πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι

Η μέση κύρια σύνταξη από το 2012 μέχρι και το 2016 μειώθηκε κατά 13,96% με τον μέσο συνταξιούχο να εξακολουθεί να εισπράττει 8848,92 ευρώ ετησίως –ή 737 ευρώ τον μήνα- μόνο από την κύρια σύνταξή του και χωρίς να προσμετράται το επικουρικό. Στο ίδιο διάστημα, ο μισθωτός έχασε το 28,17% του μισθού του και καλείται πλέον να τα βγάλει πέρα με 10.671 ευρώ τον χρόνο ή 889 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά, η μέση σύνταξη –αν προσμετρηθεί και το μέσο επικουρικό το οποίο διαμορφώνεται στα 215 ευρώ- είναι πλέον ίση με τον μέσο μισθό γεγονός αδιανόητο για μια χώρα η οποία θέλει να έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

"Βόμβα" Spiegel! Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την Ιντερπόλ και την ΕΛΑΣ!

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επί χρόνια τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ, αλλά και τα γραφεία συνδέσμων, όπως της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων χωρών!

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel και τα ερωτήματα που δημιοργούνται είναι... αμέτρητα από την απίστευτη αποκάλυψη!

Μπορεί ο ήλιος να σου πληρώνει το ρεύμα; Μπορεί!

Εκμεταλλεύσου την άπλετη ενέργεια του ήλιου και άφησε τον να σου πληρώνει το ρεύμα! Η Ελλάδα είναι η κατάλληλη χώρα! Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ρεύμα για το σπίτι σου.

Η αυτονόμηση των κατοικιών αποτελεί πλέον παγκόσμια τάση. Δηλαδή μια κατοικία να καταναλώνει όση ενέργεια παράγει μέσω ΑΠΕ.


 Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος: Η ζωή, ο φρικτός θάνατος και τα θαύματά του
Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα 23 Απριλίου και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του. 
Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται στις 23 του Απρίλη. Εάν όμως το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απρίλη, τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Δικαινησίμου).

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων