Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 28-4-2017



Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις, περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, και τοπικά πυκνές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017. Παράλληλα αναμένεται αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 8 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 9 έως 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η άγνωστη ιδιότητα του ελαιόλαδου - Δεν πάει ο νους σας...


Η άγνωστη ιδιότητα του ελαιόλαδου - Δεν πάει ο νους σας... - Media

Τα οφέλη του ελαιόλαδου είναι πολλά και σημαντικά για την υγεία μας ενώ κάθε φορά έρευνες έρχονται να προσθέσουν νέες ιδιότητες που δεν φανταζόμασταν.

Μία από αυτές συνδέεται και με την όρεξη μας για φαγητό. Τι σημαίνει αυτό;
Πιο συγκεκριμένα, μελέτη έδειξε ότι τα «φυτικά» έλαια και ειδικά το ελαιόλαδο μπορούν να ρυθμίσουν το αίσθημα της πείνας μετά από την κατανάλωση τους.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον γάιδαρο......



Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε…

– Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.

Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:
– 50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια. Έτσι κι έγινε. 

Πετρούνιας: Στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς!


17888195

Για ασυνέπεια εκ μέρους της πολιτείας μίλησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον νέο του θρίαμβο στους κρίκους
«Η βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μου ήταν αρκετά μεγάλη και θεωρώ ότι είναι θέμα εκτέλεσης. Παρ' όλα αυτά, ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ένας τελικός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι πάντα πολύ δύσκολος. Έκανα ένα μικρό βήμα στην έξοδο, όμως το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και έτσι ισοσκελίστηκε αυτή η ατέλεια», σχολίασε.

Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις


Φωτογραφία του χρήστη Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.


Έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα, που είναι απορίας άξιο γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.
Γιατί έχει επικρατήσει η ιδεοληψία, πως αν μεταχειριστούμε την ξένη λέξη θα προκαλέσουμε καλύτερη εντύπωση και ο λόγος μας θα γίνει πιο πειστικός;
Πρόκειται άραγε για σύμπλεγμα κατωτερότητας;
Θεωρούμε εκσυγχρονισμό την καθημερινή μας συνεννόηση σε αμερικανο-ελληνικά ή γαλλο-ελληνικά κλπ, διεκδικώντας παγκόσμια πρωτοτυπία.

Εισφορές-«βόμβα» στον ΕΦΚΑ για 150.000 αγρότες


Εισφορές-«βόμβα» στον ΕΦΚΑ για 150.000 αγρότες

Νέο σοκ που φέρνει πάνω από 150.000 ετεροεπαγγελματίες αγρότες αντιμέτωπους με το δίλημμα της υποχρεωτικής αποποίησης μέρους ή και του συνόλου της αγροτικής έκτασης που διαθέτουν, αλλιώς τους...
περιμένει «κόφτης» 60% στην κύρια και την επικουρική τους σύνταξη, και χαράτσι εισφορών στον ΕΦΚΑ, κρύβει η εφαρμογή του άρθρου 20 για την απασχόληση των συνταξιούχων μετά το νόμο Κατρούγκαλου.

Πουλάνε την ΕΛΒΟ όσο κοστίζει ένα άρμα μάχης



Με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ και με λήξη προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών την 15η Μαΐου, δημοσιεύτηκε η
πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ), στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό περίπου 86%.

Τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος πλέον στα Μετέωρα

Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση 5 και πλέον ωρών το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες δραστηριότητες στους Ιερούς Βράχους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν απόψεις απ’ όλες τις πλευρές και το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Κλειτοριδεκτομές στην Αθήνα: Tο βάρβαρο «έθιμο» ήρθε και στη χώρα μας



Ηλικιωμένες «θεραπεύτριες», μαζί με άτυπους ιμάμηδες στον ρόλο του χασάπη, το κάνουν και στην Ελλάδα σε ανήλικα κορίτσια προσφύγων

Μέχρι πρότινος η ελληνική κοινωνία είχε έμμεση και ελάχιστη επαφή με τη βάρβαρη πρακτική της κλειτοριδεκτομής, τον ακρωτηριασμό δηλαδή των γυναικείων γεννητικών οργάνων: μόνο μέσω κάποιων ντοκιμαντέρ που έχουν παιχτεί στην τηλεόραση και του μπεστ σέλερ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο «Λουλούδι της ερήμου». 

Αύξηση τροχαίων δυστυχημάτων και περισσότεροι νεκροί το 2016

  • Οι επικίνδυνες παραβάσεις μία από τις βασικότερες αιτίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Δύο εβδομάδες μετά την έξοδο του Πάσχα η Τροχαία λαμβάνει από την Παρασκευή έκτακτα μέτρα για την.. έξοδο του τριημέρου της Πρωτομαγιάς. Αν και η κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη, εν τούτοις στελέχη της Τροχαίας θα βρίσκονται επί ποδός για να είναι αναίμακτες η αναχώρηση και η επιστροφή των εκδρομέων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στις 15 Ιουνίου το τελευταίο κουδούνι στα δημοτικά


Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα χτυπήσει τελευταία φορά για φέτος το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. 


Την ίδια ημέρα θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων