Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 1-5-2017



Τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη Μακεδονία και την Κρήτη όπου κατά τόπους θα εκδηλώνονται παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθούν αυξημένες, περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το φαρμακείο της φύσης
Οι σωστές επιλογές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής είναι το μυστικό της μακροζωίας. Εξάλλου, μόνο στο «οπλοστάσιο της φύσης» μπορούμε να προμηθευτούμε συστατικά κατά του γήρατος, της κόπωσης και του καρκίνου.

18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Τι αγοράζαμε το 1999 με το «ταπεινό» χιλιάρικο και τι τώρα με το «ισχυρό» ευρώ



Πολλοί σημερινοί έφηβοι ίσως δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν το εθνικό μας νόμισμα, καθώς από το 2001 μπήκαμε στο ευρώ.

Το 1999 πάντως όταν υπήρχε το χιλιάρικο το πεντοχίλιαρο και το δεκαχίλιαρο, όποιος τα κρατούσε αισθανόταν ότι μπορούσε να κάνει αρκετά πράγματα. Συγκεκριμένα με 1 χιλιάρικο ο οποιοσδήποτε μπορούσε να φάει μια τυρόπιτα, να πάρει τσιγάρα και να πιει και ένα καφέ. Η ισοτιμία του χιλιάρικου με το ευρώ είναι 2,93 ευρώ.

Η οδός που ένωνε πολιτισμούς, ανθρώπους και πολιτικές ίντριγκες. Εγνατία, ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της αρχαιότητας κάλυπτε απόσταση 1.120 χιλιομέτρων.


Ο μεγαλύτερος στρατιωτικός και εμπορικός δρόμος της αρχαιότητας ήταν η Εγνατία Οδός. Ξεκινούσε από τη Ρώμη, περνούσε από την Αλβανία, τη Μακεδονία και κατέληγε στην Ασία. 
Κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους μεταξύ 146 και 120 π.Χ. για τη μεταφορά προμηθειών στα πιο απόμακρα μέρη της αυτοκρατορίας. Επίσης, χρησίμευε στη μετακίνηση των στρατευμάτων και την ίδρυση νέων πόλεων.  Μέχρι τότε, η επικοινωνία στις αχανείς εκτάσεις την αυτοκρατορίας ήταν δύσκολη.

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών ως επιτακτική ανάγκη




Του Δημήτρη Νίκογλου
Το ξεκίνημα των μεταρρυθμίσεων της χώρας της οποίας διαμένουμε και ανησυχούμε θα έπρεπε να είχε ως αφετηρία την βουλή των Ελλήνων για δυο λόγους.
Πρώτον ως παράδειγμα των αναγκαίων και επίπονων αλλαγών που ανατέλλουν, και δεύτερον ως επιτακτική ανάγκη λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Επίδομα ενοικίου μέχρι 100 ευρώ το μηνά για 720.000 οικογένειες και εργένηδες – Τα κριτήρια


Επίδομα ενοικίου μέχρι 100 ευρώ το μηνά για 720.000 οικογένειες και εργένηδες – Τα κριτήρια

Με την επιδότηση ενοικίου για 720.000 νοικοκυριά θα επιδιώξει η κυβέρνηση να ισορροπήσει τις απώλειες που θα επέλθουν στα οικογενειακά εισοδήματα από τη μείωση του αφορολόγητου.
Η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των αντίμετρων, που θα εξασφαλίσουν τη δημοσιονομική ισορροπία και κρίνει ως ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση με την επιδότηση ενοικίου που θα ισχύσει από τα 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2020.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ στους παραβάτες που δεν θα διαθέτουν POS

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των αυτόματων μηχανημάτων εξόφλησης συναλλαγών με κάρτες (POS) απο δεκάδες επαγγέλματα που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου.

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, η οποία ξεκινά από σήμερα για την συμμόρφωση των υπόχρεων.

Απίστευτο: Πληρώνουμε 7,1 εκατομμύρια ευρώ τους συμβούλους του Τσακαλώτου!



«ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ… ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οι τσέπες των Ελλήνων αδειάζουν από την υπερφορολόγηση, ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι τρώνε με... χρυσά κουτάλια και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κατά τα λοιπά κόβει μισθούς και συντάξεις και υπογράφει νέους φόρους, ενέκρινε πίστωση ύψους 7,1 εκατ. ευρώ για «την κάλυψη της ανάγκης ανανέωσης σύμβασης με συμβουλευτικές εταιρείες – διακεκριμένους εμπειρογνώμονες».

Μεγάλη σφαγή των συντάξεων. Μειώσεις έως και 58%

Μειώσεις που φτάνουν και στο 58% για τις συντάξεις χηρείας και απειλούν με εξαφάνιση τις επικουρικές αποκαλύπτονται σε επίσημα στοιχεία και πίνακες επανυπολογισμού κύριων και επικουρικών από τον ΕΦΚΑ, την ΗΔΙΚΑ και το ΕΤΕΑ,
που εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Ήρθε η ανάπτυξη....

                                           

                                             http://www.ksipnistere.com/

Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ- Αναλυτικά τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:50΄ και το τελευταίο στις 23:00.