Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 3-5-2017



Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Bloggers Γερά!



«Χαιρετισμός» του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Νερό με λεμόνι για την καρδιά και το συκώτι



Με τον καιρό, το νερό με λεμόνι θα σας βοηθήσει βελτιώνοντας την πέψη σας. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, προλαμβάνει επίσης τα κρυολογήματα και προάγει την υγεία της καρδιάς.
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τα φυσικά προϊόντα, ειδικά για εκείνα που είναι εύκολα διαθέσιμα και ωφέλιμα, όπως τα λεμόνια, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας όσο και οι βιταμίνες που αγοράζετε στο φαρμακείο.

Η παγίδα μέσα στην οποία πιάνονται οι πάντες.



Όλο το ζήτημα είναι να κατανοήσεις την παγίδα μέσα στην οποία πιάνονται οι πάντες. Παρατήρησε απλώς υπομονετικά την όλη κατάσταση: «Ακόμη κι αν φτάσω στο ανώτατο σκαλοπάτι της σκάλας και τι έγινε;» Απλώς είσαι κρεμασμένος από τον ουρανό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πας.

Ασφαλώς δεν μπορείς  να κατέβεις κάτω, επειδή οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σε κοροϊδεύουν: «Πού πας; Τι συνέβη;

Ο δακρυσμένος εύζωνας που συγκίνησε όλο τον κόσμο


newego_LARGE_t_1101_55438179

Το γύρο του κόσμου κάνει τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης των μελών της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει, ενώ επαίνεσε τους εύζωνες για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν, κάνοντας τους Έλληνες όλου του πλανήτη υπερήφανους και φέρνοντάς τους έστω και νοερά, πιο κοντά στην πατρίδα τους.

«Ετοιμάζονται» 12.000 νέες προσλήψεις και 30.000 μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο

«Ετοιμάζονται» 12.000 νέες προσλήψεις και 30.000 μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο  - MediaΜπαράζ προσλήψεων ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους για μόνιμο και για εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, με νέο προσωπικό θα
ενισχυθούν δήμοι, περιφέρειες, υπουργεία, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφελείας που βρίσκονται σε «καθεστώς αποκρατικοποίησης», όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ανύπαρκτα εισοδήματα... υπαρκτοί φόροι.




  • Τι ισχύει για ανείσπρακτες αποδοχές.


Φόρους ακόμη και για ανείσπρακτα εισοδήματα πληρώνουν οι Ελληνες, σύμφωνα βεβαίως με τη νομοθεσία. Από φέτος εγγράφουν υποθήκη για πληρωμή και...υποθήκη για πληρωμή και ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες θα υπολογιστούν και αυτές επί των ανείσπρακτων εισοδημάτων.

Γιατί η Τουρκία επιμένει για τα «18 νησιά»


Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στην προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να βομβαρδίσει έδαφος δύο ξένων χωρών, με το αιτιολογικό ότι αυτές «οι δυο περιοχές συνιστούν απειλή» για την ίδια.

Οι Κούρδοι έχουν ξεσηκωθεί και κάνουν διαδηλώσεις στη βόρεια Συρία, απαιτώντας να ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ η περιοχή τους ως «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», για να προστατευτούν από την τουρκική επιθετικότητα.

Ερευνα-σοκ: Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας το 13,6% των Ελλήνων


Ερευνα-σοκ: Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας το 13,6% των Ελλήνων

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία στα οποία καταλήγει έρευνα της διαΝΕΟσις, η οποία δείχνει ότι, το 2016, 1.488.714 Έλληνες εξακολουθούσαν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό, σύμφωνα με την έρευνα, έχει μειωθεί συγκριτικά με το 2015.
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά ακραίας φτώχειας μειώθηκαν για τρίτη χρονιά το 2016 και διαμορφώθηκαν στο 13,6% έναντι 15% το 2015, 15,7% το 2014 και 17,1% το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009, πριν η χώρα εισέλθει σε μνημόνιο, το ποσοστό διαμορφωνόταν μόλις στο 2,2%.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από αύριο - Τι ισχύει



Οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ξεκινούν  Τρίτη 2 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις
10 Μαΐου.

Για την περίοδο αυτή, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή 7 Μαΐου (ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου). 

Φοροδιαφυγή: Big brother από Γερμανία στις ταμειακές



Με μηχανισμό που ακυρώνει κάθε προσπάθεια να διαγράφουν συναλλαγές στο τέλος της ημέρας
Μπλόκο στη φοροδιαφυγή που συντελείται με τα κόλπα των επιτήδειων στις φορολογικές ταμειακές μηχανές επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παράλληλα καταστρώνει στις επόμενες κινήσεις του για την απευθείας διασύνδεση των συναλλαγών με το ΤΑΧΙS.

Τι δήλωσαν οι φορολογούμενοι το 2016. Αυτός είναι ο πλούτος των Ελλήνων

Έξι στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα μπορεί να εμφανίζουν στην εφορία ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 833 ευρώ τον μήνα αλλά διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι και κατέχουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο.
Μία στις δύο οικογένειες στην Ελλάδα έχει δική της στέγη, ενώ έξι στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν ιδιοκτήτες ενός ή περισσότερων αυτοκινήτων.

Θυρίδες στις τράπεζες: Πότε είναι ασφαλείς, πότε θα χάσετε τα πάντα

Φωτογραφία από το «ριφιφί» του αιώνα στην Τράπεζα Εργασίας επί της οδού Καλλιρρόης
ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Η πρόσφατη ληστεία σε τράπεζα του Πειραιά επανέφερε στο προσκήνιο το ερώτημα κατά πόσο το περιεχόμενο των θυρίδων είναι εξασφαλισμένο. Η απάντηση είναι πως όχι, εφόσον η τράπεζα πέσει θύμα ληστών και δεν υπάρχει ασφάλιση, το κόστος της οποίας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την ακραία περίπτωση, αφού οι ληστείες σε θυρίδες δεν είναι συνηθισμένες, είναι πιο ασφαλές από το να κρατά κάποιος στο σπίτι του τιμαλφή και πολλά μετρητά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/5/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων