Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τρίτη 9-5-2017



Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Μην συμπεριφέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις χιλιάδες χρόνια


Φωτογραφία της Maria Pinoti.

Παρατήρησε με πόση ταχύτητα ξεχνιούνται τα πάντα: παρατήρησε το χάος της άπειρης αιωνιότητας πριν και μετά από εσένα, τον κενό αντίλαλο των επευφημιών, το ευμετάβολον και το άκριτον εκείνων, που δείχνουν να σε παινεύουν και την σμικρότητα του τόπου μες στον οποίο συμβαίνουν όλα τούτα. Η γης ολάκερη δεν είναι παρά ένα σημείο. Και πόσο μικρή δεν είναι τούτη η γωνίτσα της όπου κατοικούμε; Κι εδώ, ποιοί θα είναι και πόσοι αυτοί που θα σε παινέψουν;

Χασάπικο στη Μύκονο μοιάζει με... κοσμηματοπωλείο -Πουλάει κρέας 300 ευρώ το κιλό [βίντεο]

Χασάπικο στη Μύκονο μοιάζει με... κοσμηματοπωλείο -Πουλάει κρέας 300 ευρώ το κιλό [βίντεο]
Το κρέας στην... απόλυτη πολυτέλεια και υψηλότερη τιμή του στην Ελλάδα.
Το Drakoulis Meat που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στην περιοχή Λαγκάδα στην Μύκονο δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά χασάπικα. Πρόκειται για καινοτόμο χώρο όπου οι πελάτες αγοράζουν κρέας και ακούνε δυνατά ηλεκτρονική μουσική! Το ντεκόρ είναι εντυπωσιακό θυμίζοντας κοσμηματοπωλείο και μπουτίκ πολυτελών ειδών ένδυσης γνωστών οίκων.

Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι μένουν εκτός άδειας ασθένειας τέκνων



Με τις διατάξεις του νέου νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θεσμοθετείται δικαίωμα άδειας με αποδοχές για τους υπαλλήλους λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Όπως διευκρινίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες το έτος.

Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός – Τι μας λέει ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας


1

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Όταν ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει στο Καστελόριζο νορβηγικό ερευνητικό σκάφος…«αποστρατεύθηκε»!


Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κάνουμε συσκέψεις με τον Κοτζιά …Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του Τσίπρα στο Πεντάγωνο λές και θα μας λύσει επιχειρησιακά  προβλήματα ,πολιτική κάνει ο Αλέξης και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνει το μέγεθος της Κρίσεως! 

«Αττίλας» στην κυπριακή ΑΟΖ με την Ελλάδα αμέτοχη

Τα θαλάσσια οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι παραχωρήσεις στις εταιρείες
του Κ.Ν. Σταμπολή
Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής,Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ)
Με το συνταγματικό δημοψήφισμα στη Τουρκία να έχει ολοκληρωθεί και την απόλυτη επικράτηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη μικρή διαφορά του 51,4%, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της Άγκυρας στην αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ και την κλιμάκωση των τουρκικών αμφισβητήσεων στο Αιγαίο.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!


Διεθνείς Συνθήκες κατοχυρώνουν

την ελληνική κυριαρχία 
Ιδού, τα αδιάσειστα στοιχεία
για Αγαθονήσι,
Δωδεκάνησα και βραχονησίδες
 
Το Αιγαίο είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ Πατρίδα.
Η στρατηγική-γεωπολιτική ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπεραξία.
 

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες μαθητές στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής


Αποτέλεσμα εικόνας για διαγωνισμος φυσικης 2017 θεματα

Συνολικά 7.800, οι 5.400 Γυμνασίου και οι υπόλοιποι από τάξεις του Λυκείου
Συνολικά 7.800 μαθητές, οι 5.400 Γυμνασίου και οι υπόλοιποι από τάξεις του Λυκείου, συμμετείχαν στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

ΓΡΕΒΕΝΑ - 5ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στα Γρεβενά (Βίντεο) την Κυριακή, Μαΐου 07, 2017 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 0 Πώς θα γλιτώσετε τις καταθέσεις σας από την εφορία



Τις τραπεζικές καταθέσεις «εν μια νυχτί»… αρπάζουν εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε όσους πολίτες δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Όσοι πολίτες χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Ελαιόλαδο: 8 πράγματα που ξέρατε για αυτό και τελικά δεν ισχύουν

Το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως σαν μια φανταστική τροφή που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινά στη διατροφή του. Βέβαια, πολλά από αυτά που νομίζαμε πως ξέρουμε για αυτό δεν ισχύουν! Δείτε ποια είναι αυτά.

Αν δεν είναι έξτρα παρθένο το ελαιόλαδο δεν είναι καλό Σε γενικές γραμμές το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ένα λάδι είναι καλό μόνο αν γράφει αυτές τις 2 λεξούλες. Μην κολλάτε στις λέξεις και ψάξτε να βρείτε πραγματικά γνήσιο παρθένο ελαιόλαδο κατευθείαν από τους παραγωγούς.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/5/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων