Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Καιρός:για Κυριακή 14-5-2017



Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και κατά τόπους στον ορεινό άξονα της Πίνδου, περιμένουμε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας και τον περιορισμό της Αφρικανικής σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Άσχημα τα νέα για όσους έχουν κάνει τατουάζ! – Τι βρέθηκε στα μελάνια


Άσχημα τα νέα για όσους έχουν κάνει τατουάζ - Media

Πολλά μελάνια τατουάζ περιέχουν βαρέα μέταλλα που έχουν συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Ανάμεσα στα άλλα μέταλλα που βρίσκονται στα τατουάζ είναι υδράργυρος, μόλυβδος, αντιμόνιο, βηρύλλιο , κάδμιο και το αρσενικό.
Ο υδράργυρος είναι μια νευροτοξίνη , που σημαίνει ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο και να οδηγήσει σε σωματικές και συναισθηματικές διαταραχές.

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα;; Λίγοι από μας το γνωρίζουν ...

Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ,Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω
α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,υ,φ,χ,ψ,ω
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της ...
πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

Η γνώμη για τον εαυτό σου.


Η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας υπάρχει στις συμπεριφορές των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, στο περιβάλλον μας, στη ζωή μας και στις εμπειρίες μας.
Όλες οι εσωτερικές «ταμπέλες» που «κρεμάμε» στους εαυτούς μας με επιτυχία. Όλα όσα πιστεύουμε για μας, ο κάθε ένας άνθρωπος που μας περιβάλλει τα εκπέμπει είτε προς εμάς, είτε τα έχει ως στοιχεία του χαρακτήρα του.

Οι 24 πόλεις με τους υψηλότερους μισθούς στον κόσμο - Δείτε τη λίστα



Οι πολίτες, λόγω των συνθηκών, πολλές φορές στρέφονται στην αναζήτηση εργασίας εκτός συνόρων, όπου οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν καλύτερα...

Οι πληροφορίες προέρχονται από την ετήσια έκθεση της Deutsche Bank «Χαρτογραφώντας τις τιμές ανά τον κόσμο» η οποία εξετάζει τις τιμές αγαθών, υπηρεσιών, διαβίωσης και εισοδημάτων σε εκατοντάδες πόλεις της υφηλίου. 

Έως 30 ευρώ το μήνα θα χάσουν 200.000 συνταξιούχοι από τις επικουρικές


Έως 30 ευρώ το μήνα θα χάσουν 200.000 συνταξιούχοι από τις επικουρικές

Απώλειες από 5 έως 30 ευρώ τον μήνα θα έχει η πλειονότητα των συνταξιούχων που θα υποστούν από το 2019 μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό...
σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι στο πλαφόν του 18% θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016.

Σχεδόν ένας στους δύο νέους Έλληνες είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΚΤ


20neoi

Η Σλοβακία μαζί με την Ισπανία και την Ελλάδα είναι οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών από το 2013 έως το 2016, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (recent developments in youth unemployment) που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.

Εκεί μας στέλνουν όλους


Χωρίς την έγκριση του Κράτους δεν θα γίνεται πλέον τίποτα - Μπήκαμε στην Νέα Εποχή

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο.

Μετά την οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών και την υποχρεωτική φοίτηση παιδιών από τεσσάρων ετών σε νηπιαγωγεία, υποχρεωτική θα είναι από το 2018 και η εγγραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στον οικογενειακό γιατρό.

Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στα Γυμνάσια, Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

Δύο εβδομάδες μαθημάτων απομένουν για τους μαθητές των γυμνασίων, μέχρι να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα τέλη Φεβρουαρίου, τα μαθήματα στα γυμνάσια θα συνεχιστούν έως τις 26 Μαΐου.

ΠΕΔ-ΚΜ: Αν ο κ. Σπίρτζης διαθέτει δημοκρατική ευαισθησία οφείλει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης



Ασαφές και αόριστο χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περί Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΔ-ΚΜ ζητά μια νέα δια ζώσης συζήτηση με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, ώστε «ώστε να παρασχεθούν από τον ίδιο οι αναγκαίες διευκρινήσεις, να λυθούν εύλογες απορίες και να απαντηθούν ερωτήματα που προέκυπταν από το Προσχέδιό του».

Ξεκινούν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα 15/5 είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και μέρος από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, απαντώντας έτσι και στο αίτημα της διοίκησης του οργανισμού, που με ανακοίνωσή της ζητά την «υπομονή και κατανόησή τους».

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων