Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 17-5-2017



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, και την Ανατολική Στερεά, καθώς επίσης και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ΕΛΙΑ..



Η ιστορία της ελιάς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή των ανθρώπων της Μεσογείου. Οι ιστορικοί καθιστούν το λεκανοπέδιο της Μεσογείου σαν το μέρος όπου πρωτοεμφανίστηκαν τα ελαιόδενδρα.
Η πρώτη καλλιέργεια ελαιόδενδρων στον κόσμο, έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Από αρχαιοτάτων χρόνων εμφανίζεται στους μύθους, στις παραστάσεις και στην ιστορία των λαών της. Η ελιά αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο αγώνων, ευημερίας, ειρήνης, γονιμότητας και ευφορίας.

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους και κάποιους άλλους όχι



Καλοκαιράκι, χαλάρωση, παραλία, βραδιές με φίλους στη βεράντα. Και εκεί που παίζεις επιτραπέζιο ή έχεις αναλύσει όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας ή της show biz νιώθεις κάτι στο χέρι σου ή όχι μόνο εκεί. Ο νέος επισκέπτης ήρθε για να σε κάνει να ξύνεσαι ανελέητα, να κοκκινίζεις και να αποκτάς σημάδια, που ενδεχομένως να κάνουν ώρες ή και μέρες να φύγουν.

Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε ... Όλα στο σφυρί! Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων τρεις φορές την εβδομάδα


Ανατροπές με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Το αίτημα για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν διαρκές από την πλευρά των τραπεζών καθώς πρέπει να ασκηθεί πίεση, κυρίως στους στρατηγικά κακοπληρωτές, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων.
Στο άρθρο 59 η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει:

Έρχεται κόμμα… Εθνικού Νομίσματος – Ποιοι θα είναι οι ιδρυτές;

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία νέου κόμματος το οποίο θα υποστηρίξει επισήμως την επιστροφή της χώρας σε εθνικό
νόμισμα
Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, έχει ξεκινήσει ήδη ο προσυνεδριακός διάλογος μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

«Χαστούκι» σε όλους από τη μείωση του αφορολόγητου

Γερό ράπισμα θα δεχτούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, καθώς τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, έρχονται να τσακίσουν μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στον Κόμβο Λαχαναγοράς - Πώς θα κινούνται τα οχήματα



Εργασίες στον κυκλικό κόμβο Κ 16 (Κόμβος Λαχαναγοράς) θα εκετελεστούν από την Πέμπτη 18 Μαΐου και συνολικά για 14 ημέρες, στα πλαίσια του έργου της Π.Κ.Μ. «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή Α.Θ.Ε και Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης».
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται εντός του κυκλικού κόμβου Κ16.

Οκτώ ΔΕΚΟ μεταβιβάζονται στο υπερ- Ταμείο

Στο υπέρ-Ταμείο, μεταβιβάζονται  οκτώ  ακόμα ΔΕΚΟ, σύμφωνα με την συμφωνία με τους θεσμούς. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη προβλέπεται ότι οι εταιρείες προς αξιοποίηση είναι ποσοστό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι Ελληνικές Αλυκές, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ.α. Την μεταφορά, «γλύτωσαν» τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), η ΛΑΡΚΟ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Μπέρδεμα με τα POS



Μπέρδεμα δημιουργείται σχετικά με την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων POS σε μια σειρά από επιχειρήσεις αρχικά και σε όλο το φάσμα της αγοράς στη συνέχεια.

Το θέμα προέκυψε με τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου. Στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες προβλέπεται χρονικό περιθώριο τριών ετών, μέχρι τα μέσα του 2020,

Εκπληκτικό! Έρευνα του Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια. Δείτε ποιο μέλι είναι το καλύτερο για την υγεία!!



Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως π.χ. το manuka!
Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειδωτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν τον καρκίνο.

Ασφαλιστικό: Μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών και κατάργηση επιδομάτων



Μια δυσάρεστη έκπληξη για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους, κυρίως του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, έκρυβε τελικά το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η κυβέρνηση, καθώς εκτός από τις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών, προβλέπει και κατάργηση των επιδομάτων που λαμβάνουν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων