Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Καιρός:για Σάββατο 20-5-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

19 Μάιου: Γενοκτονία Ποντίων - Η δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά.

Χάνεσαι



Τόση ανησυχία για το αύριο… Τόσο άγχος για το τι θα ξημερώσει…
Και σε ρωτώ.
Έχεις κανένα συμβόλαιο, ότι η επόμενη στιγμή θα σε βρει να αναπνέεις;
Ή μήπως, τα προβλήματα της σημερινής ημέρας, οι κόποι και τα βάσανα της, δεν είναι από μόνα τους αρκετά;
Γιατί λοιπόν παιδεύεις το μυαλό σου; Γιατί αγχώνεσαι; Γιατί αρρωσταίνεις;
‘’Να προλάβω’’, θα μου πεις. ‘’Να εξασφαλίσω’’.
Τίποτα δεν μπορείς να προλάβεις. Και τίποτα δεν μπορείς να εξασφαλίσεις. Να το ξέρεις…

Τι αλλάζει για τα POS – Η νέα προθεσμία


720_153346_b01ebe9439-b7b124aba76304a0

Αναστάτωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει ότι η τελική προθεσμία για την εγκατάσταση συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS αλλάζει και θα είναι τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του νόμου για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία.

Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι: Το παράδειγμα της Λευκάδας [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]



Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι: Το παράδειγμα της Λευκάδας [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]
Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι: Το παράδειγμα της Λευκάδας [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Το πρόγραμμα "Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι" υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ Περατιάς, Χαρά Σαΐτη και Κώστα Τσίγκο.

Στα 700 ευρώ η «λυπητερή» ...για 1 στις 3 φορολογικές δηλώσεις...


Στα 700 ευρώ η «λυπητερή» για 1 στις 3 φορολογικές δηλώσεις


Την πρώτη κρυάδα από την αυξημένη φορολογία για τα εισοδήματα του 2016 πήρε ο ένας στους τρεις φορολογουμένους που
έχει υποβάλει φορολογική δήλωση...
καθώς είδε να του καταλογίζεται φόρος ύψους κατά μέσο όρο 700 ευρώ.

Συγκεκριμένα από τις 912.707 δηλώσεις που έχουν εκκαθαριατεί, σύμφωνα με την Ημερησία:

Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ! Τα ανίψια κληρονομούν… τα χρέη του θείου!


Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ! Και όμως λίγο έλειψε να κληρονομήσω τα… χρέη ενός θείου, που είχαμε δεκαετίες να ανταμώσουμε!! Όχι κάποια περιουσία… αλλά τα χρέη του σε Τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία!!! Για να να καταλάβετε και όσοι διαβάζετε πως μπορεί να μπλέξεις από το πουθενά, να σας πως ότι αυτός ο θείος μου, που η ζωή τα έφερε έτσι και δεν βλεπόμασταν για πολλά – πολλά χρόνια, είχε κάνει αρκετές άτυχες επιλογές.

Κτηματολόγιο: Ερχονται νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες


Κτηματολόγιο: Ερχονται νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες

Ανατροπές στο κτηματολόγιο, κατάργηση των υποθηκοφυλακείων της χώρας και προσαυξήσεις στα τέλη έκδοσης και χορήγησης αντιγράφων και πιστοποιητικών φέρνει νομοσχέδιο του υπουργού Περιβάλλοντος που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος ουσιαστικά αφορά τη μετατροπή του κτηματολογίου από ιδιωτικό σε ΝΠΔΔ, με την επωνυμία «Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου» και 7μελές Δ.Σ.

Φιλόλογοι κατά υπ. Παιδείας για την Ιστορία: Αλλάζετε ριζικά τον χαρακτήρα του μαθήματος



Η νέα αντίληψη αφορά μια χρηστική, ιδεοληπτική ιστορία σύμφωνα με την οποία τα επιστημονικά κριτήρια δεν θεωρούνται αναγκαία, γράφει σε έκθεσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Δριμεία κριτική κατά του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας ασκεί η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για μη μισθωτούς


Αποτέλεσμα εικόνας για εφκα

Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι εισφορές Απριλίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31-05-2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Πώς κινούνται οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα

Πώς κινούνται οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα
Σταθεροποιούνται οι τιμές στα επαγγελματικά ακίνητα το 2016 σύμφωνα με την ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος, με τα μισθώματα να συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΤτΕ με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, για το σύνολο του 2016, οι ονομαστικές τιμές των γραφείων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν κατά 0,6% σε σχέση με το 2015 για το σύνολο της Ελλάδος, καταγράφοντας, για πρώτη φορά από το 2010, θετικό ρυθμό μεταβολής.

Αιτήσεις εγγραφής στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Θεσσαλονίκης



Από την 1η έως και την 30η Ιουνίου 2017 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τη νέα σχολική περίοδο 2017-2018.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4,5 ετών.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής  είναι:

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων