Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τρίτη 23-5-2017



Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και πριν το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, και στις τοπικές βροχοπτώσεις θα προστεθούν όμβροι και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και κατά περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Χωρίς υπομονή



Πάρε για παράδειγμα μια πορτοκαλιά…
Πρέπει να της ετοιμάσεις το χώμα της προσεκτικά. Να φυτέψεις το σπόρο. Πρέπει να την ποτίζεις καθημερινά. Όχι πολύ, για να μην τη πνίξεις και όχι λίγο, μήπως και την ξεράνεις. Πρέπει να την σκαλίζεις. Να την κλαδεύεις. Να την σκεπάζεις για να την προστατεύεις από τα κρύα και τους αέρηδες και να την αφήνεις ελεύθερη, ανοιχτή όταν οι ζέστες πιάνουν. Να τοποθετείς πλάι της στηρίγματα για να μην στραβώσει ο κορμός της και να τα προσαρμόζεις συνεχώς όσο αυτή σου μεγαλώνει.
Όλη σου την προσοχή θέλει, όλη σου την φροντίδα. Όλη σου την υπομονή…

Φόρος τιμής: 353.000 νεκροί είδαν τη σέρρα στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο)


353.000 νεκροί είδαν τη σέρρα στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

Το μεγάλο αυτό κάλεσμα των νεκρών το έκανε ο Ηλίας Υφαντίδης με τη λύρα του, ενώ ο Παναγιώτης Κοπαλίδης με το νταούλι του το διαλαλούσε σε όλη την οικουμένη
Ήταν 20:23 της 19ης Μαΐου 2017 όταν το έδαφος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δονήθηκε από τα βήματά τους. Ήταν η στιγμή που τη γη και τον ουρανό ένωσαν οι οκτώ πυρριχιστές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 νεκρούς της Γενοκτονίας των προγόνων τους.

Καθεστώς οι λαθρέμποροι καύσιμων



Το Δημόσιο χάνει 600εκ. ευρώ το χρόνο
Πέρασαν είκοσι και πλέον χρόνια από τότε που αποφασίστηκε η πάταξη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων.  Στο διάστημα αυτό που διέρρευσε χρειάστηκαν...
Δώδεκα χρόνια (1998 -2009) για  την εκπόνηση τριών μελετών  και την υποβολή προτάσεων  στο Υπουργείο Οικονομικών, που συνήθως  τίθενται στο αρχείο.

Επτά χρόνια (2009 -2016) για νομοθετικές ρυθμίσεις και έκδοση υπουργικών αποφάσεων
Την τελευταία πενταετία συγκροτήθηκαν βάσει υπουργικών αποφάσεων  4 επιτροπές, για την δημιουργία συντονιστικών οργάνων για την καταπολέμηση  του λαθρεμπορίου καυσίμων:

Η σωστή διατροφή του μαθητή, του φοιτητή και τι έχει ανάγκη να τρώει σε περίοδο εξετάσεων

της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, μεταπτυχιακό φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών,
Η περίοδος των εξετάσεων είναι προ των πυλών, το πολύωρο διάβασμα και το άγχος για τους περισσότερους μαθητές κορυφώνεται.
 
Εκτός όμως από το διάβασμα  που αποτελεί αδιαμφισβήτητα  και το βασικότερο όπλο των μαθητών απέναντι στις εξετάσεις , η διατροφή παίζει και αυτή εξέχοντα ρόλο στη μέγιστη απόδοση του μαθητή. Η διατροφή του παιδιού που διαβάζει είναι σημαντική. 

"H Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας για να καταφέρει να βρει τα χρήματα των φοροφυγάδων"

«H Eλλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας, για να καταφέρει να εντοπίσει τα χρήματα των φοροφυγάδων της στην Ελβετία», δηλώνει
στην εφημερίδα La Repubblica o Ιταλός καθηγητής τραπεζικού δικαίου, Πάολο Μπερνασκόνι.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στο αίτημα φορολογικής και δικαστικής συνεργασίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ντόρις Λέιτχαρντ, την οποία συνάντησε στην πρόσφατη ευρω-ασιατική σύνοδο στο Πεκίνο.

Ο κίνδυνος από το ξεπούλημα του νερού στην Ελλάδα


Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που ο καθένας από τους Έλληνες πολίτες μπορεί να αντιληφθεί…

τι θα σημαίνει για το μέλλον της χώρας μας είναι η απόφαση να πουληθούν οι εταιρίες ύδρευσης της χώρας σε ιδιώτες.

Όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει την είσοδο των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην αγορά του πόσιμου νερού.

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία από τον Σεπτέμβριο – Νέα δομή σε γυμνάσιο και λύκειο, νέος τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και αυτοαξιολόγηση



Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Παιδεία σε βάθος τριετίας
- Αλλάζουν όλα σε γυμνάσιο και λύκειο
- Αλλαγές και στον τρόπο εισαγωγής σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΕΠΑΛ 
- Έρχεται αξιολόγηση εκπαιδευτικών και αυτό-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων
- Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις μεταθέσεις των διευθυντών

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής κατασκεύασε λογισμικό εντοπισμού fake news και πάει στο Χάρβαρντ


Αποτέλεσμα εικόνας για πανεπιστήμιο μακεδονίας

Θα βρεθεί και στο Ευρ.Κοινοβούλιο για να δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να φέρει λύσεις σε τέτοια θέματα χωρίς λογοκρισία
Τέλος στις ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις που κυκλοφορούν καθημερινά στο ίντερνετ επιχειρεί να βάλει η ιδέα – εγχείρημα 20χρονου φοιτητή που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στο τμήμα Πληροφορικής. Ο λόγος για τον Βαλεντίνο Τζέκα, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με παραμέτρους και ξεχωριστό αλγόριθμο, προκειμένου να εντοπίζεται άμεσα και γρήγορα μια παραπλανητική είδηση από μία πραγματική σε όλο το φάσμα του διαδικτύου.

Απορία: Στα... γεύματα του ΣΥΡΙΖΑ θα μοιράζεται και ληγμένος σανός;

Τώρα που το πολυνομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή, τώρα που το τέταρτο Μνημόνιο έγινε γεγονός με τη «σφραγίδα» 153 βουλευτών, είναι πια καιρός να το πούμε: κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μας κοροϊδέψατε. Μας είπατε ψέματα, υφαρπάξατε την ψήφο μας και,
εν τέλει, καταπατήσατε και κουρελιάσατε την εντολή μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

«Χάος» μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών αξιών



Αποκλίσεις που προσεγγίζουν ακόμη και το 70% σε κάποιες περιπτώσεις εξακολουθούν να καταγράφονται ανάμεσα στις αντικειμενικές αξίες και τις πραγματικές τιμές στις οποίες πραγματοποιούνται αγοροπωλησίες στην αγορά ακινήτων
. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», με βάση τα στοιχεία συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους, οι πραγματικές αξίες εξακολουθούν να υπολείπονται σημαντικά των αντικειμενικών αξιών, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες αναπροσαρμόστηκαν πριν από ένα χρόνο, κυρίως προς τα κάτω.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων