Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 29-5-2017



Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στην Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν, και θα δώσουν σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια και δυτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Αυτοί που σε αγαπάνε



Κανένας δεν απαιτεί από σένα να πετύχεις. Κανένας δεν σου ζητάει να είσαι ακούραστος, να μην σπάσεις, να είσαι πάντα ο δυνατός. Κανείς δεν σου ζητά να είσαι τέλειος, ή να έχεις την δυνατότητα τα πάντα να προσφέρεις.
Κανένας, από αυτούς που σε αγαπούν…
Να είσαι άνθρωπος θέλουνε. Απλός. Δεκτικός. Χαρούμενος. Συζητήσιμος. Προσιτός.

Διαβάστε τι απαιτούσε ο Νόμος για να γίνει κάποιος βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα



Διαβάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνεις βουλευτής στην Αρχαία Ελλάδα, αμέσως καταλαβαίνεις το μεγαλείο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
Όχι σαν τους σύγχρονους εκπροσώπους του λαού που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

«Στήστε στον τοίχο και τους άλλους... μνημονιακούς»

Δεν προτιθέμεθα να αγιοποιήσουμε κανέναν Παπαδήμο. Θα τον κρίνει η ιστορία, κι αυτόν και όλους όσοι ασχολήθηκαν με τα κοινά στα χρόνια της κρίσης. Άλλωστε, στην Ελλάδα του μπάχαλου, της μπαρούφας, του κρυπτορατσισμού και της
μισαλλοδοξίας δεν θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτό που συνέβη στα social media.

Το γράμμα ενός διευθυντή σχολείου έκανε πολλούς γονείς να αναθεωρήσουν την συμπεριφορά τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για μαθητες

Πρόσφατα, ένας διευθυντής σχολείου στην Σιγκαπούρη έγραψε ένα γράμμα στους γονείς των μαθητών του που συγκίνησε ολόκληρο το διαδίκτυο. Σε αυτό το γράμμα εξέφρασε κάποιες αλήθειες με σκοπό να αγγίξει ακόμα και τους πιο ξεροκέφαλους γονείς. “Αγαπητοί γονείς, 
Οι εξετάσεις των παιδιών σας πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι αγχωμένοι, γιατί θέλετε τα παιδιά σας να τα πάνε καλά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ! Ο εμπνευστής του ΕΥΡΩ δήλωσε πως ο στόχος απο την αρχή ήταν να πουληθεί η κρατική περιουσία της Ελλάδας (Βίντεο)

1
Η δημιουργία του ευρώ είχε σαν στόχο να υποδουλώσει τις εκλεγμένες κυβερνήσεις σε μια οικονομική φόρμουλα.
Η οικονομική αυτή φόρμουλα λέγεται ο κάνονας του3% και ο τελικός σκοπός ήταν να δημιουργηθεί κατι που θα αντικαταστήσει την δημοκρατία. Δείτε το βίντεο.
Τα συμπεράσματα δικά σας για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν.

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε! 10 οδηγίες επιβίωσης!



Οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισσα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους.

Νέες αποκαλύψεις για τη φρίκη του Αττίλα: Έδεσαν και εκτέλεσαν τους Έλληνες στρατιώτες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην Κύπρο!

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους ήρωες στρατιώτες που μαρτύρησαν στα χέρια των κατακτητών. Οι επιστημονικές αναλύσεις επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους των συγγενών τους…

Την ώρα που η ελληνική γη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα οστά των παιδιών της που έπεσαν ηρωικά στην Κύπρο το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974, τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις συνθήκες θανάτου των Ελλήνων στρατιωτών, αποδεικνύουν ότι η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε πάνω τους το πιο άγριο πρόσωπό της.

Εξαιρούνται από συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια έως και το 2018

Εξαιρούνται από συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια έως και το 2018
Απαλλάσσονται για δύο ακόμα χρόνια, για φέτος και το 2018, από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις. Αυτό προβλέπει πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στην Βουλή, προκειμένου να κλείσουν τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Με άλλη διάταξη πέρυσι, είχε επιβληθεί συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, αλλά την τελευταία στιγμή ανεστάλη και δεν εφαρμόστηκε, ειδικά για το 2016. Με τη νέα διάταξη, η απαλλαγή επεκτείνεται ως το 2018.

Το «άγχος των εξετάσεων» και πώς η πίεση των γονιών μεταφέρεται στα παιδιά



Οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ, σε δυο εβδομάδες, οι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές.

Το "άγχος των εξετάσεων" είναι παρόν όχι μόνο για τους μαθητές, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά βασανίζει και πολλούς γονείς. Και η πίεση των γονιών μεταφέρεται στα παιδιά.

«Πρόστιμα» 500-1.000 ευρώ σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

«Κλείνει» το παράθυρο που άνοιξε το 2015 για να μην πληρώνουν πρόστιμο όσοι πιάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις, εάν δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.
Σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο και η Οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών με το εξωτερικό για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, συμπεριλήφθηκαν και νέες φορολογικές παραβάσεις με τα συνοδευτικά πρόστιμα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων