Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 2-6-2017



Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις όπου βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Κακές συνήθειες και πάθη



Τα πάθη, τις κακές συνήθεις και τις άσχημες σου συμπεριφορές φρόντιζε να τα ξεριζώνεις όσο είναι νωρίς. Φρόντιζε να τα κόβεις στην αρχή τους.
Μπορεί να πεις, ‘’έλα μωρέ, μικρός είμαι ακόμα, έχω χρόνο’’. Μπορεί να πεις, ‘’ το ελέγχω, το ‘χω, δεν έγινε και τίποτα’’.
Κάπως έτσι όμως, πριν καλά-καλά το καταλάβεις, θα έχουνε θεριέψει και εσύ και όσοι αγαπάς, θα κινδυνεύτε από αυτά. Κάπως έτσι, θα καταλήξεις να έχεις παρασυρθεί σε έναν κατήφορο που σταματημό δεν θα έχει.

«Πάγωσε» η έκδοση αποδείξεων στην αγορά



  • Η φοροδιαφυγή οργιάζει. Φράση που ίσως έχει γραφτεί περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια (μαζί με το μνημόνιο) και ίσως πια να μην εντυπωσιάζει κανέναν.

Αλλά από τον... Ιανουάριο το 2017 η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ελάχιστοι εκδίδουν αποδείξεις ή εκδίδουν τη μισή αξία και τα υπόλοιπα στο... χέρι, με στόχο να περιορίσουν την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα.

Ύμνος του Ρίτσαρντ Γκιρ στην Ελλάδα «Όλοι έχουμε ένα κομμάτι Ελλάδας μέσα μας»



Ο Χολυγουντιανός ηθοποιός σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρηση στην Τασούλα Επτακοίλη για την «Καθημερινή» μιλάει για το ελληνικό πνεύμα που διακατέχει τον καθένα μας από την αρχαιότητα, αλλά και για την νέα του ταινία με τίτλο «Δείπνο».

«Μα ποιος μπορεί να μην αγαπά την Ελλάδα;» με ξαφνιάζει ο συνομιλητής μου. 

Οι φτωχότεροι καπνίζουν περισσότερο, οι εύποροι το κόβουν ευκολότερα..



  • Το κάπνισμα αποτελεί όλο και περισσότερο ένδειξη ένταξης σε κοινωνική τάξη.

Μεταξύ του 2010 και του 2016, στη.. Γαλλία το ποσοστό των ανθρώπων που καπνίζουν καθημερινά συνέχιζε να αυξάνεται, από 35,2% σε 37,5%, μεταξύ εκείνων που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Αντίθετα, καταγράφηκε μείωση του ποσοστού αυτού μεταξύ των Γάλλων με υψηλά εισοδήματα, από 23,5% σε 20,9% μέσα σε έξι χρόνια.

Βγαίνει στην αγορά ο ελληνικός ζεόλιθος

του Δημήτρη Δελεβέγκου
Λίγο πριν από την εκκίνηση βρίσκεται το εγχείρημα της εξόρυξης, παραγωγής και εμπορικής διάθεσης ελληνικού ζεολίθου, που έχει περάσει από 40 κύματα τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση στην ελληνική αγορά του ελληνικού ζεολίθου, με την Ελλάδα να εντάσσεται πια στις χώρες παραγωγούς του ορυκτού με την πολύ μεγάλη χρησιμότητα. 

Απίστευτο! Εβαλαν σε εξετάσεις Λυκείου έκθεση με θέμα το Survivor
Ο τυφώνας Survivor φαίνεται ότι συνεπήρε και τους καθηγητές Λυκείου της Κρήτης...
Οι μαθητές της Β' Λυκείου  εκλήθησαν να εκφράσουν την άποψή τους στο πλαίσιο του μαθήματος της έκθεσης. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις με θέμα το Survivor.

Αρχιτεκτονική περιήγηση στην πόλη



Μέσω ντοκιμαντέρ φοιτητών του ΑΠΘ
Μία διαφορετική περιήγηση σε χώρους της Θεσσαλονίκης, που έχουν να διηγηθούν μια ξεχωριστή ιστορία και παρά το μικρό τους αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αποκτούν υπόσταση λόγω της χρήσης τους στο μεταβαλλόμενο σύγχρονο περιβάλλον, επιχειρούν φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα - Θλιβερή πρωτιά και στους νέους

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα - Θλιβερή πρωτιά και στους νέους
Στο 23,2% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017, σε σχέση με τον Ιανουάριο (23,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Ευρωζώνη, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 9,3% τον Απρίλιο (έναντι 9,4% τον Μάρτιο) και στην «ΕΕ των 28» στο 7,8% (έναντι 7,9% τον Μάρτιο). Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,2% και 8,7% αντιστοίχως. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο).

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων



Παράταση θα προβλέπεται και στην προθεσμία υπαγωγής των φορολογούμενων στο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων
Ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση θα αφορά τόσο την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των φυσικών προσώπων όσο και των νομικών προσώπων που έληγαν κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Στην κυκλοφορία για του Αγίου Πνεύματος ο δρόμος Μουδανιά-Ποτίδαια



Τα τελευταία 900 μέτρα πριν τη γέφυρα της Ποτίδαιας που ακόμη δεν έχουν καν δημοπρατηθεί αναμένεται να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες εκδρομέων και φέτος
Την Παρασκευή παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου Μουδανίων – Ποτίδαιας Χαλκιδικής, μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, μέχρι το σημείο που βρίσκεται 900 μέτρα πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ώστε να διευκολυνθούν όσοι μετακινηθούν προς και από τη Χαλκιδική.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και του Ιδρύματος Παπαγεωργίου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε θεμελιώσει το Νοσοκομείο, στις 12 Σεπτεμβρίου 1993, ως Πρωθυπουργός.

Δείτε και δυο φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, στις 12 Δεκεμβρίου 2005, κατά την οποία ο ίδιος είχε εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή του αλλά και τη μεγάλη του χαρά για την κατάσταση που είχε διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι, στο Νοσοκομείο.

Η Ελλάδα απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου η νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών - Προκόπης Παυλόπουλος: Οι 4 παρακαταθήκες - Ν. Αναστασιάδης: Χαρακτηριστικό του η γενναιότητα- Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιώθηκες εν ζωή 

ΙΟΥΝΙΟΣ: καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιουνιος καλο μηνα

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων