Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 3-6-2017



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Βόρεια Θεσσαλία, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και το απόγευμα πιθανόν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά περιμένουμε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αυτά είναι που δεν γνωρίζετε για την Ελλάδα

  1. Κατά μέσο όρο, περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό τον… ντόπιο πληθυσμό των 10 περίπου εκατομμυρίων.
  2. Περίπου το 7% όλου του μαρμάρου που παράγεται στον πλανήτη προέρχεται από την Ελλάδα.

Σοβαρές προσωπικές πληροφορίες που γνωρίζει το Facebook για όλους μας



Φανταστείτε, ότι όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη ζούσαν σε ένα τεράστιο κτίριο και κάποιοι ειδικοί πράκτορες φρόντιζαν να επιβάλουν την τάξη. Οι νόμοι που ισχύουν στο κτίριο δηλώνουν, ότι η οποιαδήποτε πράξη αυτών των πρακτόρων γίνεται για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων. Αλλά έρχεται μια στιγμή που συνειδητοποιείτε, ότι αυτοί οι πράκτορες παρακολουθούν τα πάντα. Ελέγχουν τις συνομιλίες σας, τις ενέργειές σας, την τοποθεσία σας και αυτά που λέτε. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε; Η Propublica αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για να ανακαλύψει πόσες πολλές πληροφορίες γνωρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα για τους χρήστες τους. Δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω: 

Μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο διορίστηκε η σύντροφος του Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

  • Σεμνά και ταπεινά...

Μόνιμη διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) είναι πλέον η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, σύμφωνα με σχετικό.. δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Ευρωπαϊκό ρεκόρ έκανε η Ελλάδα. Κάλυψε το 20% των αναγκών της σε ενέργεια, από ανεμογεννήτριες


WINDMILLS

Το ένα πέμπτο των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια καλύφθηκε στις 29/5/2017 από τις ανεμογεννήτριες, επίδοση που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής οργάνωσης Wind Europe που κοινοποίησε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

Τουρισμός: Αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία 30 χρόνια με μέσο ρυθμό 2,8%

Τουρισμός: Αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία 30 χρόνια με μέσο ρυθμό 2,8%
Τη συνεχή και σταθερά αυξανόμενη τα τελευταία τριάντα χρόνια συνεισφορά του τουρισμού στην απασχόληση αναδεικνύει μελέτη που διενήργησε το ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με θέμα «Μακροχρόνιες τάσεις (1983 – 2016) απασχόλησης στον Τουρισμό και στους λοιπούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας».

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λάθος τρόπο - Είναι μόλις 91% του ΑΕΠ και όχι 180%


Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λάθος τρόπο - Είναι μόλις 91% του ΑΕΠ και όχι 180%

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΛ ΚΑΖΑΡΙΑΝ

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει αν υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.

Έπεσαν οι υπογραφές για τα επιπλέον διόδια στην Εγνατία παρά τις αντιδράσεις

Μέχρι τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων και τη χρέωση των νέων τμημάτων,   παραμένουν σε λειτουργία οι υπάρχοντες σταθμοί διοδίων

Παρά τις οποίες αντιδράσεις των τοπικών φορέων (ΟΤΑ) και κατοίκων για τη μη εγκατάσταση και λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδού και παρά το ήδη αυξημένο κόστος μεταφοράς, ανθρώπων, αγαθών και προϊόντων οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών - Μεταφορών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, αντίστοιχα, προχώρησαν στην έκδοση αποφάσεως για τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μέσα στους επόμενους μήνες με απώτατο χρονικό όριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επιδότηση έως 25.000 ευρώ για να φτιάξετε το σπίτι σας

Επιδότηση έως 25.000 ευρώ για να φτιάξετε το σπίτι σας
Ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον που δίνει επιδότηση στα νοικοκυριά για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους.

Πώς θα εξοφλήσετε την εφορία σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις

Το δικαίωμα εξόφλησης των φόρων που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις -αντί σε 3 διμηνιαίες- παρέχει και φέτος στους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Οι φορολογούμενοι έχουν δύο εναλλακτικές δυνατότητες να ασκήσουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη που ήθελε να δημοσιευτεί μετά θάνατον

Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη που ήθελε να δημοσιευτεί μετά θάνατον
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μια συνέντευξη που έχει διάρκεια 30 ωρών και ένα κομμάτι της είδαμε το βράδυ της Τετάρτης (31.05.2017), το βράδυ της ημέρας που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Επί έξι μήνες γίνονταν τα γυρίσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός στον Αλέξη Παπαχελά και στον ΣΚΑΙ. Είχε υποσχεθεί ότι θα μιλούσε για όλους και για όλα αλλά είχε θέσει έναν όρο: η συνέντευξη θα έβγαινε στον αέρα μετά το θάνατό του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων