Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 4-6-2017



Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Έτσι θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί



  • Την απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων» δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Σύμφωνα με την  απόφαση του κ. Κοντονή, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορούν να συμμετέχουν... 

Σοκ για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα-«Μαχαίρι» στη σύνταξη ή αύξηση εισφορών

Με «μαχαίρι» στη σύνταξη ή με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών απειλούνται σχεδόν 1 εκατ. Ελληνες που με οποιονδήποτε τρόπο έχουν κάποιο εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες.

Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα  θα υποστούν περικοπή της σύνταξης κατά 60%. Επίσης, όσοι έχουν εισόδημα από περιστασιακές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές και γι’ αυτό.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προτείνουν το όνομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τα Σκόπια



Οι ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Ενώσεις απέστειλαν προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την ανοικτή αντίθεση τους στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την θέση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας να μην αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Βροχή τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων – Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν

Σαφάρι δύο φορές το χρόνο για τον εντοπισμό των 2,2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μηχανών θα εξαπολύει η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ).

Αυτό ορίζει υπουργική απόφαση και επισημαίνει ότι θα εκδίδεται ηλεκτρονικό παράβολο αξίας 250 ευρώ. Ηλεκτρονικό παράβολο δημιουργείται για κάθε ιδιοκτήτη και συνιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος, όμως υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! 38 διόδια στην Εγνατία Οδό – χιλιόμετρο και ευρώ

ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ...!!!
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, λόγω των στοχευμένων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή διοδίων στην Εγνατία Οδό, τόσο επί του κύριου άξονα όσο και επί των καθέτων.

Με 46 λογαριασμούς ύψους 2,3 εκατ. ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Σε περίπου 15 ημέρες θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, που ολοκλήρωσε σήμερα την έρευνά της για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ήδη έχει ανατεθεί στους εισηγητές των κομμάτων η σύνταξη του πορίσματος, το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου.

Εκκενώθηκε πλήρως από πρόσφυγες και μετανάστες το Ελληνικό


Εκκενώθηκε πλήρως από πρόσφυγες και μετανάστες το Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η επιχείρηση εκκένωσης από πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού με τα τελευταία πούλμαν να αναχωρούν από το γήπεδο του χόκεϊ με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στη Θήβα, ενώ ένα λεωφορείο με τρεις οικογένειες αναχώρησε για τη δομή φιλοξενίας στην Καβάλα.
Από το γήπεδο του χόκεϊ, που ήταν το τελευταίο που εκκενώθηκε, αποχώρησαν συνολικά 208 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στον «πάγο» η εφαρμογή του Taxis για το ηλεκτρονικό αφορολόγητο

Από φθινόπωρο και… βλέπουμε για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα εφαρμογή, η οποία θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για το ποσό του αφορολόγητου που έχουν «χτίσει» μέσω του Taxisnet.

Μπορεί οι τράπεζες να έχουν δημιουργήσει ειδικά app τα οποία ενημερώνουν τους πελάτες τους για το αφορολόγητο που έχουν χτίσει, μέσω του internet banking και του mobile banking, πλην, όμως ακόμη το υπουργείο Οικονομικών ακόμη «ταλανίζεται» να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να συγκεντρώνει τα στοιχεία από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επέστρεψαν τα καραβάκια στο Θερμαϊκό



Το πρώτο του ταξίδι για φέτος στα νερά του Θερμαϊκού ξεκίνησε χθες το πλοίο "Άγιος Γεώργιος", ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο "Κωνσταντής".
Με αφετηρία τον Α' προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μια στάση λίγων λεπτών στο Λευκό Πύργο, το καραβάκι κατευθύνεται προς Περαία και Νέους Επιβάτες. Στο πρώτο του δρομολόγιο, αρκετοί τουρίστες επέλεξαν να περιηγηθούν στις ακτές της Θεσσαλονίκης.

Σε πλήρη λειτουργία ο κάθετος Άξονας "Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας"

Την πλήρη παράδοση στην κυκλοφορία του κάθετου άξονα «Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας» ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση και του τελευταίου τμήματος που εκτείνεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Λευκώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κάτω Χριστού, η Εγνατία οδός αποκτά έναν ακόμη κάθετο άξονα που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους έξι, ενώνουν την Εγνατία με τα μεγάλα οικονομικά κέντρα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αλλά και των βαλκανικών χωρών, ενισχύοντας τις διεθνείς μεταφορές και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων