Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 7-6-2017



Τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την κεντρική και δυτική Στερεά, την Ήπειρο, της Θεσσαλία, και την κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στις παραπάνω περιοχές, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Ρίξε ρυθμούς



Δεν ξέρω σε τί φάση βρίσκεσαι, ούτε τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις. Ο κάθε ένας μόνος του, μόνο αυτός ο ίδιος ξέρει, τι σταυρό πραγματικά σηκώνει.
Ξέρεις όμως…
Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Μαραθώνιος είναι.
Μπορεί να παθιάζεσαι, να τα δίνεις όλα, μπορεί να λες και να ξαναλές πως δεν έχεις άλλη επιλογή και για αυτό να φτάνεις στα άκρα τον εαυτό σου.
Δεν θα αντέξεις όμως έτσι… Δεν γίνεται. Δεν θα τη βγάλεις καθαρή.
Και όλα αυτά για τα οποία προσπαθείς, όλοι αυτοί για τους οποίους νοιάζεσαι, ξεκρέμαστοι θα μείνουν.

Αδήλωτα εισοδήματα - Μέχρι πότε δόθηκε παράταση

Παρατείνεται έως τις 30-9-2017 (από 31-5-2017 που ήταν αρχικά) η προθεσμία υπαγωγής φορολογουμένων που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ελλιπή ή ανακριβή δήλωση στο καθεστώς της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Με την τροπολογία προβλέπεται αύξηση του συντελεστή τυχόν οφειλόμενου πρόσθετου φόρου επί του κύριου φόρου:

ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣ «Αδύνατο να προληφθεί τρομοκρατικό χτύπημα με οχήματα και μαχαίρια»



Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
ΠΟΙΟΙ έβαλαν μαχαιροβγάλτες στην ΕΥΡΩΠΗ; Λονδίνο: Αίμα και κορμιά παντού, τους μαχαίρωναν με μανία, τους πετούσαμε καρέκλες ΙΔΟΥ ΚΑΙΡΟΣ να ασχοληθούμε με την ασφάλεια του λαού.  «Μια επίθεση όπως αυτή του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε με ένα όχημα βαν και μαχαίρια, είναι σχεδόν αδύνατο να προληφθεί, αν οι δράστες της επιδείξουν έναν ελάχιστο βαθμό σύνεσης κατά την προετοιμασία, εκτιμούν ειδικοί και αξιωματούχοι. Ακόμη και η παρακολούθηση ύποπτων ή σεσημασμένων προσώπων δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η απόλυτη εγγύηση ότι θα καταστεί δυνατό να συλληφθούν πριν περάσουν στην πράξη, αν τίποτε στη συμπεριφορά τους δεν επιτρέπει να συμπεράνει κανείς πως επίκειται τρομοκρατική ενέργεια.

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος,
Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.

Ταχυδρομούνται τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα



Αντιμέτωποι με την καταβολή προστίμων ύψους 250 ευρώ αναμένεται να βρεθούν σύντομα οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκινά σύντομα διασταυρώσεις των στοιχείων του αρχείου κυκλοφορούντων οχημάτων με τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών, ύστερα από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών.

«Εξαφανίζεται η ελληνική ιστορία στα σχολεία, θα φτιάξουμε ανιστόρητους ανθρώπους»


Αποτέλεσμα εικόνας για «Εξαφανίζεται η ελληνική ιστορία στα σχολεία, θα φτιάξουμε ανιστόρητους ανθρώπους»

Η πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων καταγγέλλει στο newsbeast.gr τις ισοπεδωτικές αλλαγές

Για υπονόμευση στη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας και πλήρη υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των Ελλήνων μαθητών κάνει λόγο η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων με αφορμή τις προτάσεις της Επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της Ιστορίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως την «χαριστική βολή» στο μορφωτικό υπόβαθρο των Ελλήνων.

Πού ράβει στολές η Πολεμική Αεροπορία;

Έκπληξη το πού “ράβεται” η Πολεμική Αεροπορία. Τρέχουν βέβαια να προφτάσουν τις στολές των σμηνιτών που θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβρη


Από πού προμηθεύεται ύφασμα η Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να ράψει τις στολές της;

Αντικειμενικές αξίες: Μεγάλες ανατροπές στα ακίνητα - Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Αντικειμενικές αξίες: Μεγάλες ανατροπές στα ακίνητα - Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ
Στην τροποποίηση του συνόλου των τιμών της εφορίας οδηγεί την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που αναγκάζει το υπουργείο να τροποποιήσει τις αντικειμενικές αξίες σε 4 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Φιλοθέη και το Ψυχικό.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Liberal.gr, αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση σειράς φόρων, εκτός βέβαια του ΕΝΦΙΑ, καθώς το ποσό που πρέπει να εισπράττεται κάθε χρόνο δεν μπορεί να πέφτει από τα 2,65 δις. ευρώ.

"Από το 2008 κλείνουν, κατά μέσο όρο, 100 επιχειρήσεις κάθε ημέρα"


  • "Μια νέα πρόταση για την οικονομία" καταθέτει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σήμερα Τρίτη


«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την Τρίτη

«Πρεμιέρα» για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σήμερα Τρίτη, με 104.965 υποψηφίους να διεκδικούν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πρώτοι στη «μάχη» ρίχνονται οι μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ την Τετάρτη 7 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων